[ RedLox @ 14.04.2005. 00:25 ] @
Naime prebacio sam tastaturu na srbski ali problem je u tome sto je na cerilici umjesto letinice i nece da se loguje nikako a iskoristio sam : Uputstvo za instalaciju na�e tastature na X-u 4 Dovoljno je raspakovati arhivu sr-X.tar.bz2 u /etc/X11/xkb. Dakle: $ su Password: # cd /etc/X11/xkb # tar xjf /download_dir/sr-X.tar.bz2 Posle ovoga �ete dobiti jedan novi fajl - symbols/src, i izmene u jo� �etiri - symbols/sr, keymap/xfree86, symbols.dir i keymap.dir Definicija latini�ne tastature je onda u fajlu sr, a �irili�ne u src. �eljenu definiciju zadajte u /etc/X11/XF86Config-4 i po restartu X-a, na�a tastatura e biti aktivirana. U /etc/X11XF86Config-4 potra�ite slede�i red: Option "XkbLayout" "us" i prepravite ga da glasi: Option "XkbLayout" "sr" Posle ovoga je sve pode�eno. Sre�an rad! Zajedno sa tim fajlom sa ftp://tux.linuxfest.org.yu/misc/fonts/sr stranice i sad nema sanse sa se logujem , pokusao sam sa popravkom sa cd-a posto imam suse 9.2 ali nema tamo pa ako ima neko kakav prijedlog sve uzimam u obzir! |