[ Aleksandar-Nis @ 14.04.2005. 01:25 ] @
Pozdrav ljudi!

HeHe... Kupio sam konacno Canonovu A510-ku... Da, da... Danas se to desilo i jos uvek se ne odvajam od svog novog drugara ;) Samo da se zahvalim za savet svima i par saveta za potencijalne vlasnike ove spravice...

Prvo, namucio me mali propisno! Kupio ga ja, naravno nisam ga proverio u prodvnici i normalno po svim Marfijevim zakonima nije radio kako treba! ODLEPIO SAM!!! Vratio se u prodavnicu, nekako izvuko pare nazad i kupio ga u drugoj prodavnici!!! Samo sad sve proverio po 100 puta da se uverim da je OK, gledali me ljudi ko da sam s' Marsa pao, ali isplatilo se... Radi ko zmaj!

I da, naravno, moram da ga ishvalim! Opasan je, razbija, a da sam mogao da biram sta sve treba da ima aparat bas bi takav smislio. Sad sam uradio par nocnih snimaka sa terase i jos uvek ne mogu da verujem. Mnogo su dobre fotke. Neko je ovde jos pomenuo da je snimanje video klipova ograniceno na ovom modelu. Greska ljudi. Ovaj snima poprilicno dugo... Ne bih rekao da postoji neko ogranicenje osim mesta na kartici. Ima gomilu podesavanja, fotke su ostre a boje prirodne. Znaci, da ne nabrajam sad, gomila opcija i mogucnosti je tu... PREPORUCUJEM GA! Ja ga platio 240 EUR. Onaj neispravan kostao je 220...

Inace, onaj neispravan model, bio je upakovan i nema sanse da ga je neko pokvario. Fabricka greska 100%. LCD je treperio bez prestanka i postavljen totalno nenormalno!!! Zamisli sta je Canon sebi dozvolio, nakrivo ugradjen LCD i to poprilicno! Nisam mogo da verujem!!! Ovo je cisto savet ako ga neko od vas kupuje neka dobro otvori oci

Pozdrav sad idem da zoomiram komsiku... Da vidimo mi kolko je to 4x opticki zoom u praksi... haha aj cao ;)
[ PeterTosh @ 14.04.2005. 01:49 ] @
Stvarno nemam pojma kako nemas ogranicenje za snimanje clipova???

Ja imam 1000%
[ Axel DPS @ 14.04.2005. 05:52 ] @
Marjane sledi uputstva,znaci prvo vrati tvoj nazad prodavcu zatim druga malo teza stavka pokusaj da nadjes dilera koji prodaje A510 za 240 eura a ako i to uspes onda se potrudi da prilikom kupovine izgledas kao vanzemaljac i to ti je zagarantovan uspeh, imaces a 510 sa neogranicenim video zapisom
[ Ivand @ 14.04.2005. 10:05 ] @
Sto se tice tog neispravnog , verovatno se u transportu tako razdrmao i nakrivio,
svejedno oba aparata si platio previse A510 se prodaje za ispod 200e
[ ZeLjkO_PG @ 14.04.2005. 20:01 ] @
Aleksandar-Nis

Cini ti se :) Ograniceno je na 3 minuta tj 180 sekundi 320x.. filma.Probaj :)
Nego je fabricki podeseno na 320 a ne na 640 pa je na 3 minuta ograniceno , dok je na 640 ograniceno sa 30 sekundi. 30 sekundi je malo al 3 minuta nije uopste malo
Sasvim dovoljno da se snimi nesto sto treba. I uopste nije los kvalitet.

Eto toliko od mene.
Nek je sa srecom :)
Pozdrav,
Zeljko
[ PeterTosh @ 14.04.2005. 23:36 ] @
Citat:
Ivand:  oba aparata si platio previse A510 se prodaje za ispod 200e

Slazem se , mogao si da za razliku u ceni kupis povratnu kartu do Bga, i da se dobro provedes...
[ Cyman @ 15.04.2005. 15:03 ] @
Ubiste coveka nacisto. Pustite ga da uziva u onome sto je kupio. Nista lepse nego kad je neko srecan, pa makar i bez 50-tak evra u dzepu.
[ Aleksandar-Nis @ 17.04.2005. 18:42 ] @
Pozdrav

HaHa, nisam neko vreme bio ovde pa tek sad videh odgovore. Bas ste me nasmejali, a posebno je zabavan bio Axel. Naravno da ima i za 200 EUR ali u Nisu je toliko. A zamisli jos da se pokvari ili tako nesto pa moras opet u BG. Zeljko bio si u pravu. Ogranicenje za clipove postoji i zavisi od rezolucije koju koristis. Inace, digitalac je odlican. Preporcujem ga, CAO
[ alster @ 18.04.2005. 20:57 ] @
Evo jos jednog ponosnog vlasnika a 510.Aleksandre svaka cast, izgleda da mi na jugu imamo najvise para,ja sam ovaj aparat preko neta u Beogradu platio 180 EURA(Normalno neraspakovan) a ako imas nekog prijatelja koji bi da kupi A510 javi se,za te pare donosim na kucnu adresu bilo gde u Srbiji.
[ FlashGrounder @ 18.04.2005. 22:10 ] @
e ljudi jel postoji neka berza ili tako nesto, hteo bih da svoj a75 koji ce jos dugo biti pod garancijom prodam ili uz doplatu zamenim za a510 posto sam ga okusio i definitivno je prakticniji itd itd itd?
[ mexico @ 19.04.2005. 15:10 ] @
Hi, (svim ponosnim vlasnicima i ostalima)

Jedno pitanje vezano za A510:

nakon fotografisanja koliko vremena prodje do mogucnosti da fotografisem sledecu fotografiju? Na A510 koji sam probao nakon fotografisanja pojavi se fotografija na display-u na jedno 3 sekunde (toliko je podeseno u meniju) a onda jos 5-8 sekundi display je crn i ne moze da se fotografise. Tek nakon toga moguce je fotografisati. Izgleda kao da sporo upisuje u memoriju.... E sada. To je jedini A510 koji sam probao i to sa SD karticom od 256MB. Moguce je da je nesto bilo lose podeseno amoguce je i da stvarno lose sporo snima na karticu.

Kakva su vasa iskustva??
[ alster @ 19.04.2005. 18:27 ] @
Nije mi namera bila da se hvalim rekordno niskom cenom koju sam platio za A 510, da napomenem da sam aparat kupio uz usmenu garanciju(najbolje da mi ne zatreba)od coveka koji kako barem kaze to donosi iz Nemacke,tako da razmislite o takvoj kupovini.Ali cena od 240 eura u Nisu me je stvarno sokirala,i stvarno ne vidim razlog zasto neko ne bi narucio aparat od prodavaca u Beogradu(sa kojima uzgred imam veoma dobra iskustva),pa da mu ovaj to posalje Post expresom nego da ga deru razni prekupci po provincijama.(Izvinjavam se Aleksandru ako sam ga na neki nacin uvredio, to mi nije bila namera).
[ Aleksandrov @ 21.04.2005. 03:46 ] @
Uzeo sam A510 sa 256MB karticom nov sa garancijom za 210E i jaaaako sam zadovoljan njim.
[ ivannet @ 21.04.2005. 17:49 ] @
Citat:
Aleksandrov: Uzeo sam A510 sa 256MB karticom nov sa garancijom za 210E i ...

Ajde i meni reci gde si ga uzeo za te pare posto hocu i ja da ga kupim!!!
[ Aleksandrov @ 22.04.2005. 01:24 ] @
Samo hocu da kazem da ako date i 230E za njega necete pogresili. Aparat je stvarno mocan a vredi i vise od toga. Jako sam zadovoljan njime.
Uzeo sam ga u Novom Sadu privatno od jednog lika. On snabdeva neke radnje ovde a i sam drzi neku radnju. Kaze da je A510 najprodavaniji a kao digitalne kamere prodaje i po 100E jeftinije. Inace po radnjama u NS cene za A510 su oko 230E.
Kupio sam A510 (Kablovi, 16mb, CD) + Lexar 256Mb za 210E
Telefon ne bih da postujem ali cu ga poslati svakom ko zeli na privatne poruke.
[ GFC @ 24.04.2005. 12:48 ] @
Da li neko ko ima A510 može da kaže nešto o kvalitetu izrade aparata, NAROČITO na mestu gde je poklopac za baterije. Pošto se baterije (verovatno) moraju često menjati, zanima me da li je taj deo aparata kvalitetno urađen (da se ne dogodi da se posle tri menjanja baterija odlomi poklopac).

Isto pitanje važi i za kvalitet izrade prekidača, okidača, navigatora, objektiva, lcd ekrana.

Ako neko ima vremena i A510 - neka iznese svoje mišljenje iz prve ruke.
[ kameni @ 25.04.2005. 11:48 ] @
I ja sam ponosni vlasnik A510 (vec jedno 2 meseca), platio sam ga tada 225E u Beogradu (komplet: kutija, garancija... u radnji)... Napravio sam do sada jedno 7000 slika i dosta videa... Posto sam video da cu baciti celo bogatstvo na alkalne baterije koje izdrze oko 80 slika... kupio sam ubrzo Henelov smart punjac, sa ventilatorom, koji sprecava pregrevanje i prepunjavanje baterija i puni za 3.5 sata 2 ili 4 baterije od 2350 mAh... Vrlo sam zadovaljan jer sada ispucam 300-550 slika sa 2 baterije... Aparat ne koristim skoro nikad u Auto modu i uglavnom slikam bez blica i danju i nocu... Slike su odlicne za jedan amaterski aparat... Nisam imao nikakvih problema, mada sto se tice izrade (kao i poklopca za baterije) dosta je nezan i pretpostavljam da bi malom nepaznjom mogao lako da se osteti... Preporucujem svima onima koji imaju malo vremena, da isprobaju sve modove i mogucnosti ovog aparata, jer ce biti prijatno iznenadjeni
[ digisatplus @ 26.04.2005. 02:50 ] @
Aman zaman ljudi ha se ubi citajuci vase postove, a niko da pomene neku konkretnu radnju sa cenom, kada adnji za toliko para itdbi neko rekao kupio sam u toj i toj radnji za toliko i toliko parda itd... U koga eventualno imati poverenje.
[ rosic nebojsa @ 05.05.2005. 23:30 ] @
Ljudi to je masina od aparata znam da ce neko reci da sam preterao ali za mene je cisto bacanje para za nesto bolje.Slike su vise nego dobre i sta mogu vise da ocekujem od njega super stvar ja sam odusevljen to je moj prvi aparat.Manje je dimenzije od a-75 mada je i on dobar nema greske ko ga kupi.
[ brmbi @ 19.05.2005. 19:56 ] @
Slazem se da je aparat vise nego odlican, imam priliku da ga koristim vec desetak dana.
Jedine zamerke za sada su vrlo izrazene crvene oci na vecini fotografija, i punjenje blica koje je prilicno duze u odnosu na njegovog predhodnika.
[ PeterTosh @ 19.05.2005. 20:13 ] @
Citat:
brmbi: Slazem se da je aparat vise nego odlican, imam priliku da ga koristim vec desetak dana.
Jedine zamerke za sada su vrlo izrazene crvene oci na vecini fotografija, i punjenje blica koje je prilicno duze u odnosu na njegovog predhodnika.

Jeste
[ PeterTosh @ 19.05.2005. 20:15 ] @
Citat:
brmbi: Slazem se da je aparat vise nego odlican, imam priliku da ga koristim vec desetak dana.

Jeste
[ broker @ 19.05.2005. 22:49 ] @
I ja nabavih za caleta A510 i onako, simpatican je. Dosad sam imao prilike da korsitim A70 pa sam navikut na spravu i nije me preterano odusevila posto uglavnom radi kako ocekujem.

Ima samo jedna cudna stvar, kada napravim snimak, ekran se zacrni i treba mu dosta vremena da moze da se ponovo slika, jedno 3-5 sekundi.

Mozda je do kartice od 256 mega?

[ tarla @ 20.05.2005. 21:25 ] @
Citat:
broker:Ima samo jedna cudna stvar, kada napravim snimak, ekran se zacrni i treba mu dosta vremena da moze da se ponovo slika, jedno 3-5 sekundi.

Mozda je do kartice od 256 mega?

ja mislim da je u pitanju punjenje blic-a ako se ne varam. recimo kod mene je barem tako na fujiju. dakle kad je blic ukljucen treba par sekundi do iduceg snimka dok kad blic ne radi onda sibaj odmah.
[ Axel DPS @ 21.05.2005. 09:05 ] @
Citat:
Ima samo jedna cudna stvar, kada napravim snimak, ekran se zacrni i treba mu dosta vremena da moze da se ponovo slika, jedno 3-5 sekundi
Baterije Direktore, nikad ne stedi na punjacu i baterijama ja stalno pisem <moedraor: uklonjena reklama> ti se ljutis,brises kazes da preterujem a ljudi nisu ni svesni kako aparati mogu da rade sa kvalitetnim punjenjem

[Ovu poruku je menjao broker dana 22.05.2005. u 17:55 GMT+1]
[ PeterTosh @ 21.05.2005. 12:33 ] @
Slazem se.... mada ima i do punjenja blica...

Da li baterije smanjuju vreme punjenja?
[ brmbi @ 21.05.2005. 19:47 ] @
Ako niste primetili, kad napravite snimak, prvo vam zatreperi zelena lampica (oko dva puta ), to je vreme koje mu je potrebno da izvrsi upis na karticu. Posle toga pocne da treperi crvena lampica, a koja pokazuje punjenje blica, naravno trajanje zavisno od baterija. Ja sam recima iskljucio review ili ti mod u kome ti pokazuje sta si upravo slikao, i to sve u cilju da skratim cakanje izmedju dve fotografije.

Takodje bih voleo da cujem da li neko ima dobre i kvalitetne baterije zajedno sa punjacem, i da li mu se ovaj problem javlja ili ne.
[ broker @ 22.05.2005. 16:57 ] @
Axel, ja sam reagovao samo kada reklamiras te punjace, inace ih nisam probao p an emogu da kazem ni d ali valjaju ni dali ne valjaju.

Sto se ovog problema koij sam primetio tice, probao sam sa raznim baterijama, novim, starijim koje lepo rade u drugim aparatim i isto se ponasa. Blic sa tim nema veze jer je fotografisano bez blica.
[ kameni @ 23.05.2005. 09:37 ] @
Ja sam primetio da mu pri velikim expozicijama (neko nocno slikanje, slabo svetlo - normalno bez blica), osim normalno cekanja na tih 1,2..5... sekundi (duzina otvora blende), treba i dosta vremena na post procesing, pre samog prikaza slike na displey i upisa na karticu, dok pri dnevnom svetlu i sl. (npr. ekspozicije < 1/200) ceo proces ide mnogo brze, gotovo trenutno...
[ NShappy @ 23.05.2005. 10:17 ] @
Citat:
kameni: Ja sam primetio da mu pri velikim expozicijama (neko nocno slikanje, slabo svetlo - normalno bez blica), osim normalno cekanja na tih 1,2..5... sekundi (duzina otvora blende), treba i dosta vremena na post procesing, pre samog prikaza slike na displey i upisa na karticu, dok pri dnevnom svetlu i sl. (npr. ekspozicije < 1/200) ceo proces ide mnogo brze, gotovo trenutno...

Ovo ti je zbog algoritma za redukciju šuma. Automatski se aktivira (kod Canona) za sve ekspozicije od 2 sec i više. Tom prilikom, aparat pravi još jednu fotografiju iste ekspozicije sa CCD-om u potpunom mraku. Ta fotografija se oduzima od prethodno snimljene jer se na njoj nalazi samo šum i tako se šum delimično oduzme sa prethodno napravljenog snimka. Ta pauza traje obično isto toliko sekundi koliko je trajala i glavna ekspozicija.

Ovaj sistem redukcije šuma se već dugo koristi u astrofotografiji.

[Ovu poruku je menjao NShappy dana 23.05.2005. u 14:04 GMT+1]
[ GFC @ 23.05.2005. 12:52 ] @
A ima li A510 opciju snimanja zvuka? Pretpostavljam da se uz video može snimiti i zvuk, pa me zanima da li se može snimiti SAMO zvučni zapis (kao kod npr. Nikon Coolpix E3700)
[ kameni @ 23.05.2005. 13:37 ] @
Thx za detaljno objasnjenje, jedino ja mislim da kod A510 se redukcija suma vrsi od 1.3'' pa na vise...
...da se razumemo, ja ne kudim aparat, super je masinica za obicne smrtnike (kao ja) koji nece, ne treba im (ili ne mogu), da se strovale za nesto vise...
...meni bar (trenutno) bolji ne treba, mogu da uradim solidnu sliku, dobrih boja, odlicnu nocnu sliku sa stativa, solidan makro, fine portrete... kad se to jos malo dotera u PhotoShop-u sasvim je dovoljno ako se bas ne zivi od fotografije...
...sve ostalo je po meni bacanje para, jer 'pravi' aparat, sa gomilom objektiva, opreme... kosta mnooooogoooo vise...
[ draganbg82 @ 25.05.2005. 11:58 ] @
BROKER nemoj da se lozis i da brises poruke, jer jednostavno moras da se pomiris sa tim da nisi upravu, za dobrobit foruma. Nisam ti ja kriv sto shvatas sve licno kao napad na sebe.

A ionako su svi videli poruku.

A generalno obratite paznju na baterije jer vredi dati neki dinar vise... znacice i vama i aparatu.
[ broker @ 25.05.2005. 12:45 ] @
Na pogresnog ste se nameracili. Ja brisem samo ono sto je ocigledna reklama.

Ponovicu, ako imate zameke na moderisanje ovaj forum, nije mesto gde to treba da potezete. Ovde su takve diskusije off-topic.

Za to sluzi forum Pitanja i predlozi.
[ dj bojan @ 03.06.2005. 01:57 ] @
Danas sam ga kupio i veoma sam zadovoljan, mnogo je bolji od kumovog A400
jer sam uporedjivao slike ova dva aparata. Sreca da nisam uzeo nekog nikona jer mi se prodavac pozalio na neke primerke.
Pozdrav!
[ Axel DPS @ 03.06.2005. 07:43 ] @
Citat:
Danas sam ga kupio i veoma sam zadovoljan, mnogo je bolji od kumovog A400
jer sam uporedjivao slike ova dva aparata. Sreca da nisam uzeo nekog nikona jer mi se prodavac pozalio na neke primerke.
Pozdrav!
Taj prodavac je verovatno svetski priznat strucnjak ili veliki profesionalac obzirom da ima razvijenu svest o tako bednom brendu kao sto je Nikon
[ tarla @ 03.06.2005. 18:03 ] @
Citat:
Axel Digital Photo Store: Taj prodavac je verovatno svetski priznat strucnjak ili veliki profesionalac obzirom da ima razvijenu svest o tako bednom brendu kao sto je Nikon

joj samo da vidite banjalucke trgovce kad krenu u Trust da se zaklinju....
[ dj bojan @ 05.06.2005. 01:23 ] @
Nisam mislio da kudim nijednog proizvodjaca,jer mi canon trenutno odgovara.
I taj prodavac mi rece da nije bio kvalitet slike u pitanju nego su imali mnogo reklamacija i zamena ali nije rekao na koji model.
A i nije ni bitno jer je ovo deo za nase A510 ljubimce !!!
Pozdrav!
[ vlaxxx @ 09.06.2005. 17:17 ] @
Jedno pitanje za ponosne vlasnike a 510, posto sam i sam vlasnik istog odnedavno..generalno sve je ok, ali me malo brine sto ako ga protresem cujem da nesto zvecka u njemu doduse slabasno...nije mi ispadao i slicno, pa bih zamolio ako neko moze da prodrma svoj aparat da mi kaze da li cuje slicno...hvala, premda znam da je zahtev neuobicajen
[ BillyTheKid_79 @ 09.06.2005. 22:59 ] @
HEHEEH!
Nema sta da brines!
I kod mene se cuje malo zveckanje!
[ GFC @ 13.06.2005. 17:52 ] @
A jel' se ponasa A510 kao prenosivi disk kada ga nakacite na USB? Kako prebacujete slike? Pomocu obicnog commandera/explorera ili ne?
[ kefalo @ 14.06.2005. 01:45 ] @
evo kako i tema glasi, a510 konacno i u mojim rukama ;) od danas sam i ja postao vlasnik ove lijepe stvarcice.
hvala na pomoci u odluci pri kupovini istog.

nisam danas imao puno vremena da se igram sa njim svega nekoliko fotografija na putu do posla. no sutra ujutro ima da se pregrije ;)
ono sto sam danas samo zakljucio je da tu ima jako puno stvari o kojima nemam pojma, sto se tice fotografije uopste pa onda digitalne fotografije a zatim i samog aparata. koliko vidim, a kako ste i sami rekli, obiluje opcijama i mogucnostima... no stvar je i pitanje kako to najbolje iskoristiti? danas sam ga koristio samo u auto formatu no kako poboljsati karakteristike slika? kako dovesti do perfekcije i maksimuma iz ovakve stvarcice.... predpostavljam ne opcijom auto! jel imate da predlozite neki site koji bi me malo uputio uopste o dig.fotografiji?

@GFC ponasa se kao prenosivi disk... vidis ga u exploreru i mozes direktno da skidas slike bez ikakvog softvera! no evo ja ne uspijevam da prebacim nesto na karticu, npr mp3, sto bi bilo pozeljno jer na telefonu koristim mmc i preko njega slusam ziku... a trenutno sam bez card readera..... da ne kukam...........ne moze na karticu iz expl

neko je pitao da li se cuje zveckanje kad se blago protrese? e pa i kod mene se cuje sto bi trebalo da znaci da je to sasvim normalno! cim sam ga uzeo u ruke odmah sam ga malo protresao! ;)
[ dj bojan @ 14.06.2005. 02:25 ] @
Cini mi se da je to zveckanje od „nazovimo'' senzora za orijentaciju slika,znaci ako slikas
i okrenes aparat na bok. To je slazete se normalno.
Konacno malo sunca pa na fotografisanje napolje.
Veoma sam zadovoljan sa potrosnjom baterija a imam 2x2000 i 2x2100 mAh od firme GP i strava su. Prvo sam mislio da su slabe ali posle treceg punjenja bato....
j.bu kevu!
[ kefalo @ 14.06.2005. 09:40 ] @
da da, bice da si u pravu! posto ima opciju samorotacije slika i to bi trebao da bude taj senzor!

ja moram sada da kupim josh punjac baterija i karticu! koliko moze da stane slika na 256 i 512mb karticu u najboljoj rezoluciji iskljucujuci raw? btw koja je bolja kartica mmc ili sd?

jel imate da mi preporucite koji punjac baterija? naime nasao sam ovde u austriji hama-u sa kontrolom punjenja i baterijama 2400mAh jel imao neko iskustva sa hamom? sta kazete na asmana? cijene se krecu oko 20€ za modele sa 2400mAh i kontrolom punjenja! koliko je u scg?

i evo da sam sebi odgovorim na pitanje o dig. fotografiji ;) evo linkova koje sam nasao na ES josh ih nisam pogledao ali cu danas!

<mod|broker: obrisani reklamni linkovi>
[ kameni @ 14.06.2005. 11:39 ] @
...imas srece raw je iskljucen po default-u (tj. nema ga)...
...na karticu od 256Mb, rezolucija 2048x1536, superfine, stane oko 150 slika...
...a na 512Mb, ko ce ga znati :)
[ GFC @ 14.06.2005. 18:39 ] @
Jel' definitivno ne moze da se upisuje na SD preko explorera? Ni preko Commandera? To bi bila velika steta...

Jel' neko probao da prebaci nesto na karticu dok je u aparatu iz bilo kog programa?
[ dj bojan @ 15.06.2005. 02:03 ] @
Mozes da prebacis slike sa ZOOM browserom imas opiju upload ali samo slike koliko mi se cini, i to one koje si slikao sa A510 ili da ih taj program preradi na ono sto aparatu odgovara. Ja sam nosio neke slike da pokazem ortaku i radi.
[ PeterTosh @ 17.06.2005. 00:50 ] @
Ja mogu,ali samoo *.jpg
[ dj bojan @ 17.06.2005. 01:59 ] @
Citat:
PeterTosh: Ja mogu,ali samoo *.jpg

Tako je!
Ali kako da vratim Avi u njega?
Interesantno pitanje!
[ diplodok @ 25.06.2005. 13:55 ] @
Kad sam ga kupio rekao sam da je strava stvarcica.
Drug me je ispravio rekavsi da nije strava stvarcica nego SHOTGUN.
Ja sada kazem nije shotgun nego CANON
[ (h)eureka @ 26.06.2005. 20:53 ] @
citam vase postove, i ozbiljno razmisljam o kupovini A510.. (moraaaaam ga imati)

medutim, ono sto me buni su cijene o kojima se prica.. u sarajevu je A510 oko 250 eura (bez dodatne kartice).. dok se ovdje govori o cijeni 190 eura..sad imam neka pitanja, pa ako vam nije tesko..

1. postoji li negdje u bih (sto blize sarajevu, to bolje, al mi nije mrsko otici ni do banje luke, bijeljine.. etc..etc..) A510 za 190 eura sa garancijom

2. da li mi je bolje uzeti A510 za 250+25 eura i ljetovati nesto krace, ili uzeti olympusov C-370 za 150+45 eura i ne skracivati godisnji odmor.. (dakle imam novac, al ne puno vise od te gore recene cijene)? vrijedi li A510 tih 100tinjak evrica vise?

unaprijed hvala..
[ DNSerror @ 26.06.2005. 21:24 ] @
U Bg je najniza cena A510 oko 180 e (oglasi) ili oko 200 e (+racun iz radnje).
C 370 je bio za trecinu jevtiniji ali ga sada nema, vec se nudi C460 za slicnu cenu kao A510. Znaci, cene koje si pomenuo nisu realne da po njima sudis.
[ (h)eureka @ 26.06.2005. 23:13 ] @

Citat:
DNSerror: U Bg je najniza cena A510 oko 180 e (oglasi) ili oko 200 e (+racun iz radnje).
C 370 je bio za trecinu jevtiniji ali ga sada nema, vec se nudi C460 za slicnu cenu kao A510. Znaci, cene koje si pomenuo nisu realne da po njima sudis.

ma cijene koje sam navela su sarajevska cijene od petka..
zbog toga me i bune ove cijene o kojima citam ovdje
[ Leftist @ 30.06.2005. 15:23 ] @
gledam ovaj canon a520 (isti kao a510, samo ima 4mp), pa se pitam, da li je bas isti i da li ce mi tih 0.8 mp ikad zatrebati u zivotu (koliko trebada bude velika fotografija za stampu da bi mi 3.2 bilo malo, tj. sa koliko dpi treba se stampa da bi to odstampano bilo bruka dobro/dovoljno dobro)?
[ (h)eureka @ 30.06.2005. 20:02 ] @
http://www.e-fotografija.com/cro/publish/article_122.shtml

ovdje imas neki uporedni test ta dva aparata
[ Marko2M @ 30.06.2005. 23:37 ] @
Interesuje me da li postoji neka op[cija da u toku snimanja klipa na ovom aparatu zumiram sliku. (Mogu je samo zumirati pre pocetka snimanja)

Hvala puno unapred!
[ Axel DPS @ 03.07.2005. 20:58 ] @
Naravno da ne moze, pisano sto puta
[ Dj_Losmi @ 18.07.2005. 21:02 ] @
I ja sam sad postao ponosan vlaskin Canon-a A510,za ono sto meni treba, slike su sasvim OK, a pogotovo makro mod...
Ali imim jedan problem, naime, u procesu prebacivanja slika sa aparata na komp sa instaliranim softverom.
Kada sam prvi put prebacivao slike, instalirao sam drivere i sve je radilo ok, ali kada sam drugi put prikljucio fotoaparat na isti USB port nikako nisam uspeo da prebacim slike.Prikljucio sam fotoaparat, upali ga, i pokrenuo program Camera Window, ekran fotoaparata je postao crn, pokusao sam da protiskam sve dugmice, ali nista nije pomoglo.
Problem sam delimicno resio tako sto sada svaki put instaliram drivere za kameru, i tek onda kada pokrenem program Camera Window, mogu da prebacim slike.
Da li bi iko mogao da mi pomogne,Pleace HElP!!!
Unapred hvala,
Pozdrav!
[ kefalo @ 18.07.2005. 22:13 ] @
hmmm.... kod mene radi sasvim ok sa winxp. cak sam i na laptop
prebacivao slike a nisam ni drivere instalirao vec je sam winxp
prepoznao kameru i jednostavno u win exploreru sam mogao da joj
pristupim kao nekom drugom disku.

[Ovu poruku je menjao kefalo dana 19.07.2005. u 00:38 GMT+1]
[ Dj_Losmi @ 18.07.2005. 23:18 ] @
I ja sam mislio da moze bez drivera, ali jednostavno on prepozna uredjaj kao Canon Digital Camera, ali trazi da instaliram softver za njega.
OK, i kada ja to uradim, opet ga ne prepoznaje kao neki hard u win exploreru...
Kako si ti to uradio bez drivera, u cemu gresim?
[ kefalo @ 18.07.2005. 23:40 ] @
samo ga prikljucim na usb i prepozna ga kao canon digital camera i vise me nista ne pita... samo odem u win explorer i kopiram sta mi treba! jednostavno

dok sam na desktopu instalirao drivere tako sto sam ubacio cd i sa cd-a automatski instalirao drivere i software... nisam isao preko win-a i manualno instalirao drivere vec sam pustio da cd odradi svoje. to je tajna moje kuhinje ;)
[ Dj_Losmi @ 22.07.2005. 13:30 ] @
OK, hvala na pomoci.
Problem je bio u file-u USBSCAN.sys gde sam ja prilikom instalacije drivera uporno stavljao stariju verziju.Malo sam procackao po Windows folderu i nasao noviju verziju tog file-a.Sad sve radi super!
PS:Nisam dugo piso zbog neta, u celom ZR-u nesto nije bilo u redu sa netom.
[ Java Beograd @ 24.08.2005. 11:01 ] @
Na jednom kompu sam instalirao Canon softver, a na drugom nisam. Jos nisam stigao da startujem sve opcije softvera, ali za prosto skidanje slika i clipova ne treba nikakv driver. XP ima svoje genericke drajvere, odmah na USB pronađe Canon digital camera i u My computer doda opciju "Digital cameras and scaners". NIšta više od toga ne treba. Dakle, XP Canona ne vidi kao hard disk pa i ne mogu ništa da snimim na aparat.
[ Axel DPS @ 24.08.2005. 19:54 ] @
Card reader Majka!!!
[ tarla @ 24.08.2005. 20:24 ] @
Citat:
Axel Digital Photo Store: Card reader Majka!!!

najpametnija danas koju sam cuo
[ kefalo @ 25.08.2005. 12:19 ] @
ma sad ih ima bash jeftino kupiti npr ovde u becu se mogu naci za 8ojra za te pare mora biti i u yugi!!!

pozdrav
[ epicurus001 @ 01.09.2005. 01:17 ] @
Kupio sma ga u NOrveskoj, tako da sam i skroz zaboravio kutiju i diskove, pa niti imam drajver niti njegove programe, a aparat sam probao na nekoliko kompa...i prepoznaje ga XP bez problema...

Aparat je dosta dobar, pogotov macro mod kao sto neko rece...mada bih voleo ako neko zna da objasni ili uputi kako da se pozabavimo ovim modovima, tj. sta je sta i slicno...

a cena...platio sam ga, sa porezom 215eura...U BGD je od 220-185...

[ epicurus001 @ 01.09.2005. 01:47 ] @
Posto ste nam svi lepo pohvalili aparatic, ja nemam sto se toga tice, nista da dodam :)

jedino bih preporucio onima koji kazu da mu treba duze vremena da "obradi" sliku, tj, zacrnjen ekran, da kupe nesto novo sto se pojavilo, a ja eto slucajno kupih...SD ELITE kartice od Kingstone...gotovo da za casak ispise fotku na karticu a dobra stvar je prebacivanje u komp, tj,citanje jer radi mnoooooooooogo brze ( na uputstvu kartice pise 50X mada nije bas toliko brze...)

pozdrav
[ gago80 @ 03.09.2005. 23:04 ] @
Sta je bolje uzeti Canon A 510 ili Sony dsc S-40? Cenovno su tu negde ali koji je po vasem misljenju bolji izbor?
[ Axel DPS @ 04.09.2005. 07:15 ] @
Dragane, nisu uopste za poredjenje....A 510
[ maliradojca @ 06.09.2005. 23:38 ] @
Koliko sam razumeo Epicurus-a cekanje izmedju slikanja dve slike zavisi od mem. kartice?
I jos jedno pitanje,posto planiram ovih dana da kupim ovaj foto aparat,cuo sam od prijatelja da je moguce naterati Canona da snima neogranicen video clip.Pomenuo mi je model A75 flesovanjem firmvera moze da snima takve klipove.Pa me zanima vase misljenje o tome, i de li postoji nesto tako za A510?
[ damiru_2 @ 06.09.2005. 23:48 ] @
Citat:
maliradojica: ... cuo sam od prijatelja da je moguce naterati Canona da snima neogranicen video clip.Pomenuo mi je model A75 flesovanjem firmvera moze da snima takve klipove.

Pitaj ti tvog prijatelja i gde može da se skine taj firmware. Baš me interesuje koji će biti odgovor.
[ Axel DPS @ 07.09.2005. 08:02 ] @
Citat:
Koliko sam razumeo Epicurus-a cekanje izmedju slikanja dve slike zavisi od mem. kartice?
Dezinformacija, vremenski razmak kod ovoga modela je uslovljen najvise snagom baterija tacnije kojom brzinom kondenzator moze da pripremi flash za sledeci snimak
[ mexico @ 07.09.2005. 09:09 ] @
Citat:
Axel Digital Photo Store: Dezinformacija, vremenski razmak kod ovoga modela je uslovljen najvise snagom baterija tacnije kojom brzinom kondenzator moze da pripremi flash za sledeci snimak

DEZINFORMACIJA:

- Na A510 sa 256MB SD karticom (obicnom, nista neka specijalna) treba mu oko 5-6 sec da bude spreman za sledeci snimak. Izvadim i ubacim originalnu karticu (MMC 16MB) treba mu oko jedne sekunde da bude spreman za sledeci snimak. Isti uslovi, iste baterije, isti aparat, isto sve. Probano vise puta uvek isti rezultati.

Brzina ZAVISI od mem kartice.
[ maliradojca @ 07.09.2005. 10:14 ] @
Axel-e je ne mislim na vreme izmedju dve snimka sa upotrebom blica ,nego BEZ.

[Ovu poruku je menjao maliradojca dana 07.09.2005. u 11:17 GMT+1]
[ Java Beograd @ 07.09.2005. 13:13 ] @
Imaš da kupiš memorijske kartice sa oznakom "FAST". Ne moram da objašnjavam šta se dešava kad njih umetneš ....
[ epicurus001 @ 07.09.2005. 14:31 ] @
Naravno , MaliRadojice, da su kartice veoma bitne za brzinu snimka.A kako <mod: izbacena uvredljiva opaska> rece, da su "baterije jedine vazen za to", mora da i ja primetim da one jesu vazne ali za nesto sasvim drugo, za brzinu punjenja blica i efekta istog.Buduci da imam i MMC koji mi dosao uz aparat, i obican SD i SD Elite, mogu da potvrdim da postoji razlika.Na MMC se izuzetno brzo zapisuju podaci, manje od sekunde kao i na SD Elite, dok na SD je potrebno i po 2-3 sekunde.Naravno pricamo o fotografisanju bez blica i anti-red-eye.

A kao sto vec rekoh, prednost SD Elite je ipak vise u prebacivanju podataka na racunar koje se odvija 50X brze nego sa obicne SD kartice.

A interesuje mo ovo za firmware mada mislim da to ipak nije moguce, jer je ipak svez model, pa bi svakako vec podesili da originalan model ima opciju neogranicenog snimanja, jer ipak je to veliki plus za potencijalnog kupca koji nema kameru.

[Ovu poruku je menjao epicurus001 dana 07.09.2005. u 15:34 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao broker dana 07.09.2005. u 17:10 GMT+1]
[ damiru_2 @ 07.09.2005. 19:23 ] @
Citat:
A interesuje mo ovo za firmware mada mislim da to ipak nije moguce

Naravno. Koliko ja znam "problem" je hardverske prirode i to ni jedan firmware ne može da "popravi". Zato me baš i interesuje odgovor.
Pozdrav.
[ maliradojca @ 07.09.2005. 22:19 ] @
Vezano za flash firmware-a za A75 sam pricao sa prijateljem koji je inace pouzdan tako da mu za sada verujem. Cim ga budem video(nadam se ovih dana) raspitacu se detaljno, pa cu vam javiti, jer sada i mene to jako zanima.
Epicurus-e, je li kartica elite SD puno skuplja od obicne?
[ Tisma @ 07.09.2005. 22:42 ] @
Code:
A75
There are two versions of this hack. One version extends video recording to about 192 seconds, and the other to 180 seconds. The produced file may be corrupted if the length exceeds 180 seconds. I've been told that the file can be repaired by opening and re-saving them with VirtualDub. All files produced by the 180 second version should be fine.

* a75hack1: Extends video recording at 640x480 to 192 seconds, The file may be slightly corrupted if the length exceeds 180 seconds.
    * a75hack2: Extends video recording at 640x480 to 180 seconds, The files should be intact.
    * a75restore: Restore original firmware. 

http://nostromo.dynalias.org/canonhacking/

Ne znam koliko je ovo pametno raditi, a za Canon A510 nisam siguran da li postoji nešto slično
[ epicurus001 @ 08.09.2005. 02:40 ] @
Ja sam moju platio...256MB za oko 30 evra...Kingston naravno....

[Ovu poruku je menjao epicurus001 dana 08.09.2005. u 03:42 GMT+1]
[ Axel DPS @ 08.09.2005. 06:09 ] @
Citat:
Axel-e je ne mislim na vreme izmedju dve snimka sa upotrebom blica ,nego BEZ.

Ok, onda kupi Kingston ElitePro mozes svugde da je nadjes za 25€
[ maliradojca @ 09.09.2005. 00:31 ] @
Znaci da rezimiramo Elite Pro Kingstone + Dobre baterije = brzo snimanje slika(2-3 sek.) ?
Na stranim forumima sam citao da se mnogo zale na to cekanje izmedju dve slike(i ako niko nije rek'a zasto je to tako,da li zbog sporog pisanja na memoriju ili baterija).I tom forumu sam procitao da je likovima koji su se zalili trebalo od 6 do 8 sekundi razmaka izmedju slika!Tuga ako je tako,majke mi....
[ epicurus001 @ 09.09.2005. 01:22 ] @
ma kakvi 2-3 sekunde...sa Elite je jedna....maximalno....
[ biber021 @ 09.09.2005. 08:40 ] @
Pozdrav
evo mog iskustva, GP2300 sveže napunjene baterije (nisu odlične ali su ok) + transcend 256MB 80x = 2-3 sec. čekanja, uglavnom.
Inače podaci na ovoj kartici su navodno bezbedniji nego inače zato što koriste neku Single layer tehnologiju bla,bla...
Ako nekom nije jasno koliko blic ima uticaja na punjenje baterije, neka stavi na M mod slikanja i menja Flash output u meniju, nakon pravljena slike sa max outputom punjenje baterije je 2 sec. duže nego sa malim flash outputom.
[ maliradojca @ 09.09.2005. 22:38 ] @
Elite je proizvodjac memorije?A "pro" je oznaka?
[ epicurus001 @ 10.09.2005. 00:57 ] @
ne, ne, ne...
Proizvodjac je Kingston...A Elite PRO je taj tip kartice, da je tako nazovem...
[ Zikka @ 17.09.2005. 02:40 ] @
Od juce sam i ja vlasnik Canon-a A510 i Kingston kartice od 512Mb . Aparat sam platio 200e a karticu 40e. Sve to na deset meseci bez kamate. Posle prvih dve stotine slika mogu reci da sam odusevljen .
Sutra idem na Lisine (lokalno izletiste sa prelepim vodopadom ) da ga bacim na jos jednu probu.
[ carel @ 17.09.2005. 04:59 ] @
Previse si brate platio. Ako je na 10 rata vidi se da ti je zaracunao i kamatu od 20-ak era. A510 se danas kupuje ladno za 170 era.
[ tarla @ 17.09.2005. 11:48 ] @
standardna trgovacka patka. kao nema kamate. ko bi normalan cekao 10 mjeseci bez neke nadoknade. pa ne zaradi mil. Eura na tmo aparatu da moze dati bez kamate.

ima jos ona trgovacka "ako placate gotovinom 10% popusta dobijete" sto znaci da je kamata vec odmah uracunata.
[ nepiyu @ 18.09.2005. 12:57 ] @

Hajde neka mi neko kaze gde da kupim A510 za 170-180 evrica.U kojim prodavnicama?
Sve sto sam gledao je oko 200 e.
I da li je bolji od Nikon Coolpix 4600?

Citat:
carel: Previse si brate platio. :D Ako je na 10 rata vidi se da ti je zaracunao i kamatu od 20-ak era. A510 se danas kupuje ladno za 170 era. ;)
[ Zikka @ 18.09.2005. 17:18 ] @
U Jagodini nema mesta za manje od 200e . Svuda je 200-210e. Verujem da je u Bg jeftinije ali za bilo koji problem ja moram da idem u BG. Lakse je ovako. Samo je vazno da se ima para a deset odsto vise manje nije toliko vazno.
[ Axel DPS @ 18.09.2005. 20:28 ] @
Nisi u pravu, bilo da si kupio aparat u Nisu,Jagodini ili Beogradu ti ces da dobijes garantni list od servisa koji se nalazi u Beogradu a sto znaci da ces(nedaj boze da zatreba) morati da ides na put za BG.
[ Zikka @ 19.09.2005. 00:44 ] @
Ne ja . Ja samo do prodavnice gde sam ga kupio. Ostatak radi vlasnik prodavnice. I za to sve postoji vremenski ogranicen rok.
[ goblini @ 19.09.2005. 13:26 ] @
da li je na ovom modelu moguche slikanje slika bez optike ili ti pinhole photography
da li je bezbedno skidanje optike?
[ FilozoF @ 27.09.2005. 21:07 ] @
Ljudi, svi pričate kako ima a510 za 170 evropa, a niko da kaze konkretno gdje u BG?
Danas sam zvao barem 10-tak firmi i ili nemaju ili se cijena kreće između 190-200e!
Navukli ste me svojim postovima da se ozbiljno zagrijem za ovaj digitalac pa bi bilo ok da napišete gdje se može do tog čuda (Naravno pristupačno )
[ Foto-oprema.com @ 27.09.2005. 21:36 ] @

Pa prelistaj oglase, nema saje da ne nadjes :)
[ Vader @ 28.09.2005. 09:37 ] @
U Banjaluci je isti A510 "samo" 230 eura, i to bez PDV-a jer kod nas toga još nema, tek će da bude od sledeće godine.

Kad izlazi A610 i kolika će mu cijena biti u Beogradu?
[ mexico @ 28.09.2005. 10:31 ] @
@filozof

Naci ces ga po toj ceni ali bez PDV. Vecina firmi kada istice nizu cenu od konkurencije istice je bez PDV.

Prema tome racunaj da ces ga tesko kupiti za 170eur (plati i nosi). I kada ga nadjes po toj ceni tesko da ces dobiti adekvatnu garanciju.

To sto je neko negde "naleteo" i kupio nesto po nizoj ceni ne znaci da je to pravilo. Na drugoj strani verovatno je imao i srece da jer je kupio robu bez PDV, a to sada znaci na crno, pa nema ni zvanicnu garanciju. Obziorom da muse nista nije desilo sa aparatom znaci imao je srece.

E sada ako hoces da ustedis 20-ak evra a izgubis vise vremena i nikada ne budes siguran da li ces imati garanciju za slucaj da se nesto desi, to je tvoj izbor.

Ne kazem da je nemoguce kupiti po toj ceni ali sigurno ne postoji veca kolicina po toj ceni.

Inace, ne bavim se prodajom robe tako da ovo nije reklama za prodavce. Jednostavno da pojasnimo da kupovina jeftinije robe ima smisla samo ako je srazmerno jednostavno doci do toga. Ako treba gubiti silno vreme da se ustedi 20-ak ili 30 evra sto je oko 15% vrednosti robe onda to izadje skuplje.
[ Foto-oprema.com @ 28.09.2005. 21:21 ] @
Naravno da moze da se dobije validna garancija za 170 eura kada kupis A510... zavisi samo kod koga kupujes i da dobijes npr BG elektronic garanciju od Profija

takodje moze da se zameni aparat za novi ako nesto ne stima npr u roku od 7 dana...
[ mexico @ 29.09.2005. 09:34 ] @
Citat:
Foto-oprema.com: Naravno da moze da se dobije validna garancija za 170 eura kada kupis A510... zavisi samo kod koga kupujes i da dobijes npr BG elektronic garanciju od Profija

takodje moze da se zameni aparat za novi ako nesto ne stima npr u roku od 7 dana...

Naravno, samo sam rekao da nije cesto. Obzirom da pominjes 170Eur samo jedno podpitanje: da li pricamo o KRAJNJOJ MALOPRODAJNOJ ceni (sa PDV) ili bez PDV???

[ Foto-oprema.com @ 29.09.2005. 10:01 ] @
Bez PDV-a, na crno... to kazem jer je neko spomenuo, da na crno ne moze da se dobije validna garancija!
[ mexico @ 29.09.2005. 14:28 ] @

OK. Samo me zanimalo. Preko 90% prodavaca stave tu cenu (nizu, bez PDV) a onda kada odes kod njih da kupis nema sanse da kupis bez PDV-a.

Pod nabavkom na "crno" sam pdrazumevao robu koja je na ko zna koji nacin usla u zemlju pa osim sto nema PDV nema i garanciju. Druga je prica za robu legalno uvezenu. Na kraju krajeva prodavac ne da ne mora da ti naplati PDV vec ne mora uopste da ti naplati . Recimo pokoni ti aparat. Kako ce on da se preracuna za poreskim to i nije glavooblja kupca.

[ carel @ 29.09.2005. 20:25 ] @
15.000 dinara placeno sa memorijskom karticom 16 MB, originalnom kutijom, svim kablovima, softwerskim CD-om, garancijom, uputstvom na srpskom i kasa blok racunom. Pa izvolite preracunajte.
[ Axel DPS @ 30.09.2005. 07:46 ] @
Citat:
Naci ces ga po toj ceni ali bez PDV. Vecina firmi kada istice nizu cenu od konkurencije istice je bez PDV.

Prema tome racunaj da ces ga tesko kupiti za 170eur (plati i nosi). I kada ga nadjes po toj ceni tesko da ces dobiti adekvatnu garanciju.

To sto je neko negde "naleteo" i kupio nesto po nizoj ceni ne znaci da je to pravilo. Na drugoj strani verovatno je imao i srece da jer je kupio robu bez PDV, a to sada znaci na crno, pa nema ni zvanicnu garanciju. Obziorom da muse nista nije desilo sa aparatom znaci imao je srece.

E sada ako hoces da ustedis 20-ak evra a izgubis vise vremena i nikada ne budes siguran da li ces imati garanciju za slucaj da se nesto desi, to je tvoj izbor.

Ovo je "DEZINFORMACIJA" da neupotrebim neku tezu rec,
Garancija je validna ukoliko posedujete Garantni list i racun koji je overen pecatom iste firme i naravno da se podudara serijski broj tela aparata sa brojem na garantnom listu. Fiskalni racun ne samo da nije neophodan vec vam nista ne zavrsava iz prostog razloga sto na njemu nema informacija o podacima kupca( Ime, Prezime, adresa) te ako i pokusate da ga upotrebite dobicete odgovor u stilu "ko meni garantuje da je ovo vas racun"
.Dakle fiskalni racun ima svrhu prilikom provere poreske inspekcije i nema apsolutno nikakve veze sa ovlascenim servisima a pogotovo sa ostvarivanjem garancije.

Citat:
Pod nabavkom na "crno" sam pdrazumevao robu koja je na ko zna koji nacin usla u zemlju pa osim sto nema PDV nema i garanciju. Druga je prica za robu legalno uvezenu. Na kraju krajeva prodavac ne da ne mora da ti naplati PDV vec ne mora uopste da ti naplati . Recimo pokoni ti aparat. Kako ce on da se preracuna za poreskim to i nije glavooblja kupca.

Kakve veze ima uvoz sa PDV-om???
Uzmi knjigu PDV pa ces da se iznenadis koliko ovo sto ti predpostavljas i slobodno pises na forumu nema smisla

[Ovu poruku je menjao Axel Digital Photo Store dana 30.09.2005. u 08:51 GMT+1]
[ nepiyu @ 30.09.2005. 23:04 ] @
Citat:
carel: 15.000 dinara placeno sa memorijskom karticom 16 MB, originalnom kutijom, svim kablovima, softwerskim CD-om, garancijom, uputstvom na srpskom i kasa blok racunom. Pa izvolite preracunajte.

U Pancevu,"Profi Foto" ga prodaje na akciji za 13.200,00 sa PDV-om,16 mb,uputstvo na srpskom
[ carel @ 01.10.2005. 07:47 ] @
Pa i ja sam ga uzeo u istoj Profi Foto-Novi Sad. Da li su u medjuvremenu spustili jos cenu ne znam ili su mene ovi odrali.
[ wladan @ 14.10.2005. 20:43 ] @
evo i ja ga kupih danas u Nišu za 190 evra, 2 god garancija. super je
[ giger @ 14.10.2005. 22:42 ] @
A jel moze neko da uporedi ovaj foto aparat sa IXUS-om 30....Treba nesto da uzmem sledece nedelje i ne znam sta da pazarim....:(
[ crnibombarder @ 14.10.2005. 23:56 ] @
A510 je BEST BUY aparat,i tako ce biti jos neko vreme.

Sto se tice razlike izmedju njega i meni dragog Ixusa30 (40) ,razlika u ceni je jedno 60 eura,a za tu razliku dobijate punjac,metalno kuciste,2" LCD i neogranicen AVI 30phps...da ne pricam sto je duplo manji i MADE IN JAPAN.

"Koliko para - toliko muzike"
[ giger @ 15.10.2005. 00:54 ] @
Citat:
crnibombarder: A510 je BEST BUY aparat,i tako ce biti jos neko vreme.

Sto se tice razlike izmedju njega i meni dragog Ixusa30 (40) ,razlika u ceni je jedno 60 eura,a za tu razliku dobijate punjac,metalno kuciste,2" LCD i neogranicen AVI 30phps...da ne pricam sto je duplo manji i MADE IN JAPAN.

"Koliko para - toliko muzike"

Nisam mislio da ih uporedjujem po ceni, vec iskljucivo po onome sto nude. So, ako je neko imao prilike isprobati oba...dajte neki uporedni prikaz...koliko se npr. razlikuju slike snimljene pomocu auto moda sa oba aparata...?
[ Axel DPS @ 15.10.2005. 08:19 ] @
Citat:

Ljubo lupas gluposti bez potrebe, razlika u ceni je 50€ a sto se tice Made in Japan tek to nema nikakve veze i smisla. Kao prvo imas serije A510 iz Japana kao i obrnuto Ixus 30 koji nije iz japana
[ wladan @ 15.10.2005. 20:49 ] @
ja sam oduševljen. samo pogledajte slike uz ovu poruku koje su snimane noću!
[ crnibombarder @ 15.10.2005. 22:45 ] @
Axel,
verovatno mi se onda nije do sad zalomilo da dobijem Ixus-a Kineza,kao ni A510 Japanca (To je bilo pocetkom godine,kad su dolazile prve serije 510-tki)???
[ wladan @ 28.10.2005. 12:24 ] @
imam veliki problem. gotovo svaka druga slika ima izrazite crvene oci, iako mi je sve vreme ukljucen blic za (protiv) crvenih ociju. kada stisnem okidac do pola on se automatski iskljucuje. Da li mogu, i kako da podesim da opcija red eye bude stalno ukljucena?
[ momsab @ 12.11.2005. 17:21 ] @
hmm.. da li sam ub'o faličan priemrak ili je normalno da sistemska baterija crkava i da se snimi i nepostojeće tupkanje tokom snimanja filmića?
valdja su dobri ovi iz BGDelektronik-a
[ Apo @ 29.11.2005. 20:53 ] @
Zdravo svima.

Kupio sam aparat (A510)pre dva,tri meseca za 195 evra u BG-u sa godinu dana garancije i super mi je radio, a radi i sad. Medjutim skoro sam primetio da kada se malo bolje zagleda i uvelica slika da je jedan piksel mrtav. Kada sam pogledao ostale slike,a imam ih preko 1 GB, video sam da sve koje su radjene u maksimalnoj rezoluciji imaju taj isti piksel i na istom mestu mrtav i to od prvog dana,ali na nekim slikama se ne primecuje.Isto se primecuje kada se snima video u maksimalnoj rezoluciji a na manjim ne.

Da li se ovo jos nekom desilo ili sam ja te srece da se to bas meni desi i da li je to dovoljan razlog za reklamaciju?

Na drugo nista nemam zamerke. Molim za pomoc.
[ djordje @ 23.12.2005. 17:21 ] @
Evo kupih ga danas i ovo je moja prva nocna slika ovim aparatom. Crvena zgrada se jedva vidi okom.

[Ovu poruku je menjao djordje dana 23.12.2005. u 18:22 GMT+1]