[ ctpaba @ 15.04.2005. 13:18 ] @
imam skripticu za banovanje nepozeljnih sa sajta i radi odlicno
Code:

$ban_msg = "You are BANNED from this site!"; 
if (!file_exists("ban.dat")) {
    $fp = fopen ("ban.dat", "w");
    fputs ($fp, "\n");
    fclose ($fp);
 } else {
    $data = file ("ban.dat");
    foreach ($data as $dat) {
       $dat = explode ("|", $dat);
       if ($REMOTE_ADDR == $dat[0]) {
          die ($ban_msg);
       }
    }
 }

samo ja bi hteo da banujem ponekad ceo subnet ili provajder a ako stavim adresu mreze 123.123.123.0 na primer to ne radi imali drugih nacina ?

10x
[ boccio @ 15.04.2005. 14:06 ] @
Code:

RewriteEngine On
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} ^123\.123\.123\.
RewriteRule .* - [F]

probaj taj fazon...
[ Goran Rakić @ 15.04.2005. 15:54 ] @
Mnogo jednostavnije (i logicnije) je da prosiris test svoje funkcije. Umesto testa jednakosti, proveris da li u ip-u iz datoteke postoji zvezdica pa onda razbijes IP na klase (sa tackom kao separatorom). E onda uporedis redom delove i ako se preklapaju onda ispises poruku za kraj.
[ ctpaba @ 15.04.2005. 19:26 ] @
aha ovako nekako mozda ?

to bi "rasturilo" ip na 4 dela
al to sa zvezdicom mi nija jasno ?? jel i u phpu zvzdica joker ? znam da se koristi kao znak za mnozenje

Code:

$ban_msg = "You are BANNED from this site!"; 
if (!file_exists("ban.dat")) {
    $fp = fopen ("ban.dat", "w");
    fputs ($fp, "\n");
    fclose ($fp);
 } else {
    $data = file ("ban.dat");
    foreach ($data as $dat) {
       $dat = explode (".", $dat);
       if ($REMOTE_ADDR == $dat[0],$dat[1],$dat[2],$dat[3]) {
          die ($ban_msg);
       }
    }
 }

10x
[ u_m @ 15.04.2005. 19:34 ] @
a sta da radim ako mi svi korisnici dolaze preko iste ip adrese, kako da banujem samo jednog?

evo sta sam pokusao, kad dodje startujem sesiju i ubacim u sesiju da je banovan....
ali vecina korisnika ne prihvata kolacice, pa ne mogu da sacuvam sesiju kod njega nego je proturam kroz url... a onda je dovoljno doci sa cistim url-om i ban ne vredi....

ovim se mucim vec nekoliko mjeseci, samo mi trebaju ideje... sve moguce i nemoguce...
[ ctpaba @ 15.04.2005. 20:05 ] @
hmm pa jedino da mu banujes MAC adresu :)
[ Goran Rakić @ 15.04.2005. 21:38 ] @
haha...
[ u_m @ 15.04.2005. 23:43 ] @
ha ha, kad bi moblini telefoni imali mac

U pitanju je gprs pristup, svi idu preko istog wapgateway-a, svakim konektovanjem mjenjaju "lokalnu" ip, ne podrzavaju kolacice, NEMAJU MAC adrese....

Da sjednem i placem ....
[ JovanT @ 16.04.2005. 11:20 ] @
Milane, a šta je bilo sa proverom IMEI-a? Odustao si od toga?
[ u_m @ 16.04.2005. 19:01 ] @
ne mogu nikako da ga detektujem, jedino da dignem svoj wapgateway, ali to nije prakticno...

ideja je da koristim imei broj prilikom registracije, tako da jedan telefon moze da otvori samo jedan nalog...
[ ctpaba @ 16.04.2005. 20:52 ] @
daj ljudi sta ja da radimsa mojim subnetom ?
[ Goran Rakić @ 16.04.2005. 22:14 ] @
Vec sam ti dao odgovor. Naravno da ne trebas onako uporediti vec trebas uporediti svaki deo (od 4) dok ne ostvaris miss or match. Zvezdica nema nikakvo drugo znacenje u PHP-u. Mislio sam na '192.168.0.*' i onda ces kao cetvrti deo imati upravo '*', sada kada na to naletis, a prva tri se poklapaju ti lepo kazes dovidjenja korisniku.