[ ArtifeX @ 15.04.2005. 22:29 ] @
Kako da dopisem nesto u TXT fajl npr. ako fajl postoji If Fso.FileExists onda dopisi "TRA LA LA ", a ako ne postoj onda nista. |
[ ArtifeX @ 15.04.2005. 22:29 ] @
[ System alert @ 15.04.2005. 23:07 ] @
Napravi jedno komandno dugme i ubaci ovo:
Code: Private Sub Command1_Click() Dim fso As Scripting.FileSystemObject Set fso = New Scripting.FileSystemObject Dim textstream As Scripting.textstream If fso.FileExists("C:\tekst.txt") = True Then 'Proverava da li fajl postoji Set textstream = fso.OpenTextFile("C:\tekst.txt", ForWriting, True, TristateFalse) textstream.WriteLine ("Upisi ovo.") 'Ako postoji upisuje tekst Else Exit Sub End If End Sub Udji u meni Project -> References i cekiraj "Microsoft Scripting Runtime" [ vujkev @ 16.04.2005. 01:35 ] @
ili
Code: Dim ff as Integer ff = FreeFile Open "c:\neki fajl.txt" For Append As #ff Print #ff, "novi tekst" Close #ff naravno ovo je samo za dodavanje bez provere da li fajl postoji ili ne [ ArtifeX @ 16.04.2005. 17:36 ] @
Zahvaljujem se obojci.
[ ArtifeX @ 16.04.2005. 17:56 ] @
Evo upravo sam probao i kod ovog prvog kode na ova 3 reda
Code: Dim fso As Scripting.FileSystemObject Set fso = New Scripting.FileSystemObject Dim textstream As Scripting.textstream Javlja ovu gresku "User-diferent type not defined". Zasto i sta da radim. [ Marko_L @ 16.04.2005. 18:02 ] @
Citat: Udji u meni Project -> References i cekiraj "Microsoft Scripting Runtime" Jesi li uradio to ? [ ArtifeX @ 16.04.2005. 19:29 ] @
E da to sam zaboravio i sada radi nego ja sam hteo da dopise, a ne da prepise celu sadrzinu teksta i da upise svoju.
Znaci da se sadrzina texta ne brise nego da se uvek dopunjuje. Ako znate pomagajte. [ Shadowed @ 16.04.2005. 19:43 ] @
Samo zameni ForWriting sa ForAppending.
[ ArtifeX @ 16.04.2005. 20:06 ] @
Radi
Code: Private Sub Form_Load() Dim fso As Scripting.FileSystemObject Set fso = New Scripting.FileSystemObject Dim ff As Integer ff = FreeFile If fso.FileExists("C:\tekst.txt") = True Then 'Proverava da li fajl postoji Open "c:\tekst.txt" For Append As #ff Print #ff, "novi tekst" Close #ff End If End Sub Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|