[ Dejan Lozanovic @ 15.04.2005. 22:43 ] @
Sta kazete

http://www.yagoohoogle.com
[ zi:: @ 16.04.2005. 05:19 ] @
Ovaj sajt ima i svoj blog, pogledajte: http://yagoohoogle.blogspot.com/

Ja isključivo koristim samo google, yahoo gledam čisto da vidim da li je search engine optimizacija odradila posao i na tom pretraživaču.

Posebno mi je interesantno ovo:
http://www.langreiter.com/exec/yahoo-vs-google.html
Probajte tražiti bilo koji pojam, videćete da ima mnogo različitih rezultata u prvih 100 pogodaka. Doduše, ima i preklapanja, naročito kod rezultata koji su najviše rangirani, makar nekog generalnog pravila nema.
[ Corey @ 16.04.2005. 10:20 ] @
Stranica je odlična kao i ideja.I naravno Google je bolji.
Citat:
I'm running this site on my home computer.
Please donate if you like it and want it to stay up.
[ FormatC @ 16.04.2005. 20:36 ] @
Yahoo i Google su sasvim drugi tipovi pretražicača... Yahoo valjda koristi indekse koje uređuju njihovi zaposleni a google ima spidera koji to radi automatski. Ili sam nešto pobrkao.
[ VRKY @ 16.04.2005. 22:48 ] @
Po meni je Google bolji, a da vidimo što kaže Google Fight

http://www.googlefight.com/ind...p;word1=yahoo&word2=google

P.S Google vs Yahoo vs...
[ --SOULMaTe-- @ 17.04.2005. 11:59 ] @
Citat:
FormatC: Yahoo i Google su sasvim drugi tipovi pretražicača... Yahoo valjda koristi indekse koje uređuju njihovi zaposleni a google ima spidera koji to radi automatski. Ili sam nešto pobrkao.

Nisi pobrkao tako je. I koliko ja znam yahoo kao pomoc svojim zaposlenima koji indeksiraju stranice koristi i googleove spidere.
[ Corey @ 17.04.2005. 14:46 ] @
Citat:
--SOULMaTe--: Nisi pobrkao tako je. I koliko ja znam yahoo kao pomoc svojim zaposlenima koji indeksiraju stranice koristi i googleove spidere.
Da se nadovežem.I to je tačno da Yahoo koristi googleove spidere i zbog toga ga ne volim jel ima slabu pretragu.
[ Zikka @ 17.04.2005. 17:33 ] @
Gggooooggllleeee!
[ FormatC @ 18.04.2005. 00:08 ] @
Google korisim uvek i to polusvesno tj. kliknem na Home upišem pritisnem enter. I naravno ničeg se posle ne sećam. Samo vidim rezultate pretrage.
[ santa_claus @ 17.11.2005. 23:36 ] @
mr.G
[ henrik @ 18.11.2005. 10:04 ] @
Ja koristim samo Froogle.
[ slaks @ 24.11.2005. 11:31 ] @
Google
[ boccio @ 24.11.2005. 14:52 ] @
Citat:
FormatC: Yahoo i Google su sasvim drugi tipovi pretražicača... Yahoo valjda koristi indekse koje uređuju njihovi zaposleni a google ima spidera koji to radi automatski. Ili sam nešto pobrkao.

Citat:
--SOULMaTe--: Nisi pobrkao tako je. I koliko ja znam yahoo kao pomoc svojim zaposlenima koji indeksiraju stranice koristi i googleove spidere.

Citat:
Corey: Da se nadovežem.I to je tačno da Yahoo koristi googleove spidere i zbog toga ga ne volim jel ima slabu pretragu.

Ajoj :) "indeksi" koje pominjete su Yahoo!Directory (koji kosta $299/annual) i koriste se na slican nacin kao sto Google koristi svoj directory (citaj: DMOZ). To nema veze sa ovim sto se ovde spominje (tj. "organski" rezultati pretrage).

A sto se tice spidera, Yahoo ima svoje mezimce koje se zove Slurp i razvijen je od strane Inktomija (naknadno akvizitiranog od Yahoo-a za lepe pare)... Tacno je da je Yahoo koristio guglove organske rezultate pretrage, ali to je bilo davno, davno, davno...

[ LPFM @ 26.11.2005. 17:10 ] @
Definitivno Gooooooooooooooooooooooogle samo uposteno mali procenat ljudi zna da koristi pretrazivace. Po statistikama samo 7% koristi advance search ;-)
[ ExoduS @ 20.12.2005. 06:34 ] @
To sto statistika kaze da samo 7% ljudi koristi advanced search ne znaci da cak 93% ljudi ne zna koristiti pretrazivace.
Onome kome je potrebna neka specificna informacija, taj i zna gde je treba traziti, tako mu advanced search opcija u pretrazivacima uopste ne znaci, sa druge strane sa obicnim search-om se takodje moze naci ono sto se trazi, samo sto se naknadno mora proveriti kredibilitet sajta gde se trazene informacije nalaze.
[ IcyImpact @ 20.12.2005. 08:46 ] @
Citat:
Onome kome je potrebna neka specificna informacija, taj i zna gde je treba traziti...

Baš to. Problem je što masa korisnika ne zna što traži.
[ Deda_Mraz @ 13.01.2006. 02:26 ] @
Zna "ona" vrlo dobro šta traži, samo ne zna na koji način to da traži ;)
[ Dejan Lozanovic @ 14.01.2006. 01:49 ] @
Pa moracu da sam sebi odgovorim na ovo pitanje :)

Najbolji je www.vast.com
[ caboom @ 15.01.2006. 00:07 ] @
mislis omni-(.*)?
[ degojs @ 15.01.2006. 09:04 ] @
Citat:
Najbolji je www.vast.com

..ali samo kad može da mu se pristupi, izgleda.
[ bobzilla @ 19.01.2006. 02:05 ] @
Ama bas ne volim ni jedan ni drugi... :| Ali koristim Google... Zlo carstvo gospode Page-a i Brin-a zasad nema alternativu. :(

Inace, bio sam jedan od prvih koji je svoje poverenje poverio Googleu... U to vreme su svi bili Yahoovci... Na pomen Googlea su samo slegali vremenima... Ali... Uticaj velikog kapitala na razvoj Googlea su ucinili da i ova kompanija postane "big and evil corporate empire".