[ PPZ @ 16.04.2005. 18:09 ] @
Dosao mi je u ruke jedan od ovih uredjaja, u vlasnistvu jednog od momaka iz nase Wireless mreze u Atini.Problem je sto su obrnuli polaritet napajanja prilikom montaze uredjaja pa sad ne radi.Unistena je jedna zener dioda i jedno integralno kolo sa oznakom AIC 1563CN (DC to DC konverter).Sad moje pitanje je da li iko zna da li se moze nabaviti taj IC i koji napon daje na izlazu? Pitam zato sto sam probao da mu dovedem 5V sa mog laboratorijskog ispravljaca i radi normalno.Znaci problem je samo u IC, sli u slucaju da ga ne nadjem moram ja nesto da smislim.Plasim se da je 5V na izlazu mozda mnogo, s obzirom da PCMCIA radio modul i memorije rade na 3.3V pa ne bih da ga spalim....ponovo.....
[ ulpijana @ 16.04.2005. 19:36 ] @
AIC 1563CN

FEATURES
- 3V to 30V Input Voltage Operation.
- Internal 2A Peak Current Switch.
- 1.5A Continuous Output Current.
- Bootstrapped Driver.
- High Side Current Sense Capability.
- High Efficiency (up to 90%).
- Internal ±2% Reference.
- Low Quiescent Current at 1.6mA.
- Frequency Operation from 100Hz to 100KHz.

APPLICATIONS
- Constant Current Source for Battery Chargers.
- Saver for Cellular phones.
- Step-Down DC-DC Converter Module.

Napon na izlazu se definise kombinacijom pratecih komponenata!
[ PPZ @ 17.04.2005. 13:55 ] @
Hvala na podacima, ali nazalost to znam i ja.Meni treba konkretno podatak GDE mogu da kupim taj deo, i ako ne mogu da li je neko mozda merio napone na jednom D-linku koji radi? Ti mi dajes opste podatke a meni trebaju podaci konkretno o primeni u D-link AP-u.To integralno kolo se koristi i u skenerima i punjacima za mobilne telefone, ali ja nisam imao srece da ga nadjem.A glupo mi je da nemogu da popravim AP zbog jedne takve gluposti kao sto je DC-DC konverter...
[ Bravar @ 21.04.2005. 09:20 ] @
3.2v je na izlazu. inace na njega guram 24v na ulazu sa dodatkom malog bakarnog hladnjaka i eto ga dzaba PoE.