[ White Weedow @ 17.04.2005. 03:25 ] @

Imam jedan problem mozak mi je zablokirao totalno i cak sam ovo radio vise puta u photoshopu al sada ne znam kako ! Napravio sam jednu grafiku ovako 28px sirina i visina 1200 i naradzanste boje je zelim da se od vrha prema dole lagano boja blijedi da bude sve svjetlija i svjetlija!! Al ovo se radi pomocu nekog effekta al nije uglavnom lighteffect ! Ako mi neko moze reci neka javi jednostavno je al nemogu se sjetiti!!!!
Primer ovakve grafike ima na stranici macromedia pozadina je sve blijedja i blidja prema dole
ovde link http://www.macromedia.com/
[ McKracken @ 17.04.2005. 03:48 ] @
Treba ti gradient fill.. Klikkni na paint bucket alat malo duze dok ne dobijes da se promeni u gradient fill.
[ pajaja @ 17.04.2005. 03:56 ] @
napravis nov doc.
izaberes Gradient Tool ( G )
stavis ( gore ) na jedan kraj naranzastu a na drugi kraj belu, i prevuces odozgo na dole... ( ako dobijes naopako boje cekiraj/uncekiraj 'reverse' pa uradi ponovo )

ovo ovako na brzinu sam ti objasnio, nadam se da si razumeo
[ dakipro @ 30.04.2005. 09:11 ] @
OT: zato ja lepo u opcijama podesim da fotoshop pise detailed action description (ili tako nesto)u txt fajl, cisto zbog ovakvih situacija. Nesto si uradeo, pa ispalo do bola dobro, a nemas vise pojma kako. Tamo sve pise sta si i kako cackao.
Aj u zdravlje.
[ Mitrović Srđan @ 30.04.2005. 10:54 ] @
gde se to podesava nisam znao za to
[ aja82 @ 20.05.2005. 21:13 ] @
izgleda da kasnim sa odgovorom ali ajde da probam...
uzmes gradient tool a pre toga kao foreground stavis boju koju zelis a kao background stavis belu,recimo. onda jednostavno povuces na dole (a sve vreme drzis i shift kako bi bilo ravnomerno) i to je to.
pozz