[ Duke Nukem @ 17.04.2005. 09:23 ] @
Brljao sam na innetu ali nikako da nadjem neko mesto posveceno vektorskoj grafici. Ima li neko ideju (web sajt)... |
[ Duke Nukem @ 17.04.2005. 09:23 ] @
[ X Files @ 17.04.2005. 11:07 ] @
Probaj na primer odavde /osnove/:
http://www.tasi.ac.uk/advice/vector/vector-resources.html#vec7 sigurno ima i literature, samo je treba izboksovati. Probaj da nadjes literaturu koja se odnosi na OpenGL, koji ti omogucuje da realizujes svoje zamisli. [ Duke Nukem @ 18.04.2005. 20:36 ] @
Zahvaljujem ali na sajtu nema nista od koda, ali sam u medjuvremenu
po ko zna koji put otkrio rupu na saksiji. Zdravom logikom izgleda da se vektorska grafika sastoji od objekata (linije, krugovi, poligoni i sl..) naslaganim na primer u vektor, S'vremena na vreme poziva repaint tj. obrise sadrzaj Canvas a, a zatim for petljom prodje kroz vektor i iscrta objekte. Brisanje linije na primer brise objekat iz vektora pa repaint i tako to. Analizom AutoCada otkrio sam na primer da genericki objekat iz koga su ostali izvedeni ima debljinu i boju (dugme "properties"). Trenutno pokusavam da provalim selektovanje grafickog objekata misem. I sve to radim iz puke znatizelje. Ako je neko zainteresovan postavicu ovaj projekat pa da zajednicki petljamo u slobodno vreme.Dijalekat je BCB [ X Files @ 18.04.2005. 20:40 ] @
Znam da je dijalekt BCB jer pominjes Canvas ;)
Obavezno potrazi OpenGL primere za BCB na netu. Ima ih - znam! OpenGL je *mnogo* vise od pukog baratanja sa Canvas-om. Canvas je spor i nespretan u odnosu na resenja OpenGL biblioteke koja sve radi mnogo blize OS-u. [ Duke Nukem @ 19.04.2005. 16:35 ] @
openGL je ok ali ne pravim FPS vec programcic za crtanje neke sheme.
Uzgred AutoCad i Corel su fantasticno radili davno pre openGL a. A sada ako neko zna Kako ucitati bitmapu ali tako da bude zarotirana za 90 ili 180 ili 270 stepen u odnosu na orginalan izgled Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|