[ Dalibor81 @ 17.04.2005. 17:56 ] @
| Nesto imam utisak da je ovakva tema postavljana ali sta god da stavim za keyword ne nalazim ono sto mi treba, pa evo ovako. U igraonici su mi klinci nesto zeznuli pa racunar sam ulazi u bios, cim se upali, kao da bas hocu da udjem. Jedino sto sam probao je da stavim drugu tastaturu ali isto sra*je. Koliko jedan klinja treba da bude pametan pa da tako nesto ucini, ima li saveta sta da radim pre servisa?
Pozdrav i hvala umesnima  |
[ IvanR. @ 17.04.2005. 22:10 ] @
Moras nam reci neke podatke(koja je ploca,da li je tastatura ispravna....)
Ako je to podeseno u BIOS-u i ne znas kako da to vratis,ima jednostavno resenje(za sve maticne ploce)a to je RESET CMOS!!!
Lepo otvoris kuciste i nadjes jumper3(najcesce crvene-roze boje,mozda cak i pise reset cmos,zavisi od proizbodjaca),naravno pre toga iskljucis iz struje komp i stavis taj juper u drugu i jedinu mogucu poziciju,ostavis 5-10 sec i vratis kako je bilo!
Javi sta si uradio
[ yolja624 @ 17.04.2005. 22:14 ] @
Ma ne mora da bude puno pametan. Problem se najlakse rijesava tako sto podesis bios na BIOS DEFAULTS. Trebalo bi da pomogne.
Pozdrav
Yolja
[ VRKY @ 17.04.2005. 22:22 ] @
Ili pak da provaj s Flashom BIOS-a
P.S
http://www.elitesecurity.org/t...6-flashovanje-biosa-na-srpskom
[Ovu poruku je menjao VRKY dana 26.04.2005. u 21:02 GMT+1]
[ yolja624 @ 26.04.2005. 19:38 ] @
Sta bi @dalibor81, jesi li rijesio problem???
Yolja
[ Dalibor81 @ 26.04.2005. 20:06 ] @
Ma joooookkkk, sada je jos cudnije, samo odmah da kazem da je ploca p4u800x, nisam nasao bios za nju jer je valjda prilicno nova, a uradio sam reset cmos, onako sa baterijom, i sada mi otprilike svaki 10-i put udje u windows a u ostalim slucajevima u bios, probao sam da hard disk i memoriju stavim iz drugog identicnog racunara, ali sa harda nece da digne system, a sa memorijom pisti, a nisam imao vremena da je premecem po slotovima pa da vidim u kojem radi, valjda cu sutra.
Pozdrav
[ Binary Mind @ 27.04.2005. 01:21 ] @
Rekao bih da je hardverski problem u pitanju. Po svoj prilici teba dobro istestirati kompjuter. Nadam se da je poznata top tema o programima za dijagnostiku racunara u hardverskom delu foruma. Ja sumnjam na 2 stvari a to su ili maticna ploca ili procesor.
[ Dalibor81 @ 30.04.2005. 10:27 ] @
@binary mind
Bio si u pravu, ploca je i to ceo north-bridge, bar su tako rekli tamo de je kupljena, za sada je sredjeno

Cudno mi je da se to desilo sa ovako dobrom plocom!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.