[ JovanT @ 18.04.2005. 14:27 ] @
Imam jedan problem sa VirtualDubMod-om. Koristim ga za kompresovanje materijala snimljenog TV karticom. Za snimanje koristim Fly200TV 2.38RC2 i InterVideo 3.0 (kodek koji sam dobio uz karticu). Kada takav jedan fajl učitam, podesim korišćenje DivX kodek (Video > Compressions... > DivX 5.2.1 Codec > Configure > Encode mode: Multipass, Nth pass). Kada nakon toga pokušam da započnem kompresiju, program izbaci ovu grešku:

Citat:

Cannot start video compression:

The source image format is not acceptable
(error code -2)


Ranije je uz ista ova podešavanja radio normalno i uspešno završavao kompresiju. U čemu bi mogao da bude problem?

P.S. Kompresiju sa samo jednim prelazom radi normalno.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 24.04.2005. 23:31 ] @
Hmmmm,ne znam šta da ti kažem,ali svakako to ne bi trebalo da se javlja.Doduše,multipass kompresija je vrlo komplikovan proces,moguće je da imaš premalo RAM memorije,ili ti je procesor prespor za tako nešto.Navedi mi ukratko šta imaš od konponenti,možda u tom grmu leži zec.
[ JovanT @ 26.04.2005. 08:32 ] @
Ma ranije sam uspešno radio multipass kompresiju i sve je bilo OK ali ne znam zašto sada neće. Od komponenata imam Intel Celeron 1.1 GHz, MB Shuttle AV18E2 s370, nVidia Riva TNT2 Model 64 Pro 32 MB AGP, 2 x PQI 128 MB SDRAM DIMM PC-13... Ja mislim da bi ovo trebalo da bude dovoljno za kompresiju. Čini mi se da jeproblem nastao nakon što sam obrisao program HomeTheatre (dobio ga uz karticu) koji je instalirao i InterVideo MPEG kodek. Pošto me mrzelo da tražim dotični kodek na Internetu, ponovo sam instalirao isti program kako bih dobio kodek i čini mi se da se problem od tada javlja.

Ima li rešenja ovome?
[ MilosDj @ 19.05.2005. 09:45 ] @
Vidim da je teka zastarela, ali tvoj problem su stari kodeci ili stara verzija programa koji koristis za snimanje sa TV-a.

Imao sma isti problem sa InterVideo WinDVR3 programom. Kad skines najnoviju verziju onda sve proradi.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 19.05.2005. 14:48 ] @
Možda je vreme da probaš neki drugi program za DivX kompresiju,npr. XMPEG 5.03 ili Vidomi 4.69.Lako ćeš ih naći preko Googla.

A lek za kodeke je da deinstaliraš sve postojeće,i da ih ponovo sve zajedno staviš,bez nepotrebnih kodeka koje nećeš ni koristiti za kompresiju.

Definitivno ti je mašina dosta spora za DivX kompresiju,ali radiće nekako,samo je pitanje koliko ćeš se načekati da završi kompresiju.I moj savet,nemoj na tom računaru nikada da radiš multipass,to je nepotrebno,dovoljno je da staviš dva prelaza,tj. two pass i to je to.

Ako ni to ne pomogne,zna se šta je lek,ponovno instaliranje od nule Windows XP-a.Nemoj nikako da stavljaš Windows 98,jer neki programi više ne rade dobro sa njim.