[ anon315 @ 18.04.2005. 16:04 ] @
Cao, imam XML dokument koji izgleda otprilike ovako: Code: <message>...</message> <message>...</message> <message>...</message> ... Takav dokument treba da isparsiram sa PHP-om uz upotrebu XSLT-a. Napravio sam resenje, sve radi, osim jedne "sitnice". Naime, gornji XML dokument nije dobro formirani. Trebalo bi da bude ovako: Code: <messages> <message>...</message> <message>...</message> <message>...</message> ... </messages> Problem je u tome sto su to ustvari XML logovi koji se tako (nepravilno) generisu i ne mogu direktno da uticem na njih. Dakle, PHP-ov parser se buni zbog te nepravilnosti. Bila mi je ideja da uz pomoc konkatenacije resim ovaj problem i evo kako sam to smislio: Code: <?php $test = file_get_contents('moje.xml'); $novi = "<messages><br/>" . $test . "<br/></messages><br/>"; /* Resenje koje ne radi zbog navedenog problema $xmlfile = "moje.xml"; $xslfile = "moj.xsl"; $engine = xslt_create(); $output = xslt_process($engine, $xmlfile, $xslfile, NULL, NULL, NULL); print $output; xslt_free($engine); */ ?> Nadovezao sam sta mi treba, medjutim sada je XML sadrzaj promenjen! Nema vise < i > i to mi kvari posao. Kako da resim ovaj problem? Dakle, imam jedan XML fajl i treba da ga promenim kroz php tako sto cu dodati dva taga koja fale! Hvala [Ovu poruku je menjao Vanja Petreski dana 18.04.2005. u 20:19 GMT+1] |