[ abishai @ 18.04.2005. 21:08 ] @
Dobijam 50-tak mailova (spam) dnevno, ali to nije tako strasno, nego su poceli da mi stizu mailovi gde pise moje ime i prezime adresa, grad itd.... Na engleskom su, a kada se pogleda od koga je pise ono tipa "[email protected]" ??

Sto se tice mojih informaciju jedino... ne znam, porucivao sam sa amazona i od par nasih gde sam morao da ostavljam odresu.

U cemu je fora? Jesu li opasni ili samo smaraju i da li jos nekome stizu takvi mailovi.
[ mulaz @ 18.04.2005. 21:13 ] @
amm nije to to, amazon i sl.

amm, tvoj kolega te ubacio u win. adresar, u outlooku ili negde. sad taj tvoj kolega je dobio neki worm ili nesto. i taj worm uuzme informacije i email adresu iz adresara, napravi neki sample page, i posalje ti. i kad ti to otvoris ako nemas AV ili nesto, mozes da i ti dobijes worm i da to saljes dalje svojim kolegama :)
[ miniC @ 18.04.2005. 22:40 ] @
Ja sam se spama veoma lepo resio uz pomoc Magic Mail Monitora. Uz pomoc njega pristupis serveru sa postom i sve sto ti se ne svidja obrises direktno bez skidanja na komp.

Ranije sam citao da server salje podatke o tome da li poruka skinuta na racunar ili ne tj. da li je server obrisao. U slucaju da stalno dobiju izvestaj o neuspelom slanju mail-a brisu te sa mailing liste. Ako gresim neka me neko upuceniji ispravi. U svakom slucaju od nekadasnjih 50ak SPAM-ova dnevno, danas mi stize nijedan ili max 1. (izuzev virusa koje pomenuo mulaz pa mi na taj nacin nadju adresu, ali i njih skidam direkt sa servera bez bojazni da ce mi zariziti makinu)

Pozdrav
[ abishai @ 20.04.2005. 01:20 ] @
Hvala vam na pomoci.

Probacu i sa nekim antivirusima i probao ovaj Magic Mail.

Pozdrav