[ manix @ 18.04.2005. 21:13 ] @

Nisam neki strucnjak pa mi pomozite. Nezamerite ako nesto nije ok.

Stanje je ovako: Kuci imam Wireless i antena je okrenuta prema provajderu...
na poslu takodje antena je okrenuta prema istom provajderu, ta antena se nalazi
200 m iza antene koja je kod mene kuci. Obe antene su grid... zanm IP podesavanja
kod obe i nisu ista.

Koji je, i da li postoji nacin da povezem ova dva racunara u mrezu ili recimo da igram
igricu sa jednim susedom koji je takodje 300 m iza mene i do 200 ukoso od antene na poslu.

Pomozite, kako da ih povezem???
[ manix @ 21.04.2005. 20:41 ] @
Pitam se da li je moguce da niko ne moze da mi pomogne ???
[ PPZ @ 21.04.2005. 21:19 ] @
Moras da postavis jedan AP prema tvom provajderu i jedan AP sa omni ili sector antenom za taj drugi kompjuter i tog tvog druga (sector samo ako zahvata obojicu, inace omni).Tvoj kompjuter na poslu i tvoj ortak se povezuju na AP sa omni antenom, a ti si svejedno preko etherneta spojen na prvi AP, tako da cete svi biti umrezeni.Ti sad verovatno placas i imas dve wireless konekcije sa tvojim provajderom (jednu za kucu i drugu za posao).Ovim metodom ces eliminisati i jednu konekciju prema provajderu, jer ces koristiti jednu za sve spojene u mrezu....
[ manix @ 22.04.2005. 02:43 ] @
Hvala ti puno,ali to je jos brdo opreme!

Mislio sam da li postoji nacin da se povezem sa posla kuci preko postojece veze?

[ PPZ @ 22.04.2005. 03:04 ] @
Citat:
manix: Hvala ti puno,ali to je jos brdo opreme!

Mislio sam da li postoji nacin da se povezem sa posla kuci preko postojece veze?

Da.Okreni antenu kod kuce prema poslu i povezi dva kompjutera u AD-HOC.To je jedini nacin bez da se trosis.Drugo resenje je da razvuces UTP kabl od kuce do posla, sa tim sto na sredini moras da postavis jedan repeater, tako da je i to trosak.....proceni sam sta ti je bolje....
[ manix @ 23.04.2005. 17:09 ] @
To bi trebalo da bude prosto? Antena u antenu, ip kao u lan mrezi?
recimo anetna za net ima ip 192.168.22.2 gateway 192.168.22.1 dns je isti
moj komp bi trebalo da bude 192.168.22.3

Molim te reci mi da li sam upravu a ako nisam kako treba to da izvedem?
Po ovom i ja bi kuci ogao da imam net ako je komp na poslu ukljucen i ako
mu je konekcija podeljena ?