[ broker @ 19.04.2005. 09:40 ] @
Ima li jos neko laptop iz ove grupe i problem sa baterijom?

Racunar sam kupio nov, baterija koju sam dobi uz njega je crkla posle 4 meseca, a kada sam je zamenio i druga je crkla posle tri meseca. Sve nesto pomisljam da laptop nije u redu.
[ PLIN @ 06.06.2005. 07:25 ] @
Sam račinar nije, najsabija tačka FSC lap topova je baterija, a priča se da Amilo serija ima fibričku grešku oko baterija, mada najverovatnije nije to u pitanju.
Po mom mišljenju bios proizvođača Ameracan Megatrends Inc. pravi problema i ima nekih manjih sukoba sa Intel čipsetovima koji su najčešće zastupljeni na Amilo serijama. Pod windowsom se to i ne primećuje dok baterija ne počne da zeza, ali na Linux sistemima ipak primetnih sukoba.
Dakle u stvari beterija je u redu nego APM (Acvanced Power Menegment) šalje pogršne informacije i dovodi do gašenja sistema kada baterija izgubi samo 4% svog kapaciteta.
[ broker @ 06.06.2005. 13:05 ] @
Ima li tu kakve pomoci? Vec sam jednu promenio, crkla je i druga, i dovedeno je u pitanje da li uopste mogu da se opet pozovem na garantni rok.
[ PLIN @ 07.06.2005. 17:09 ] @
Stvarno ne znam sta da ti kazem, garancija na bateriju je obicno 6 meseci kada kupujes lap, a kada kupujes drugu nezavisno onda to zavisi od mesta i proizvodjača gde je kupuješ. U svakom slučaju pokušaj da iskoristiš garanciju za onu prvu bateriju. Zaista postoji neki problem sa BIOS-om jer APM neće da radi čak ni na linux kernelu 2.6.11.11 evo i ja muku mučim sa Amilo L u svakom slučaju misim da apdejtovanje BIOS-a je jedino rešenje. Ja još uvek tražim update, ako uspeš da pronađeš pre mene postavi link ovde na forumu, ja ću uraditi isto. pozdrav
[ broker @ 07.06.2005. 17:33 ] @
Pretrkeljisao sam net poprilicno i nista nisam nasao. Cak mi se cini da sad ima manje informacija vezanih za Amilo A nego pre godinu i po kada sam kupio laptop.
[ gotivac @ 14.06.2005. 17:18 ] @
A ima li neko iskustva sa Fujitsu Siemens Amilo L1300?

Ovih dana treba da mi stigne, doduše firmin, ali ... ;)
[ JOJO847 @ 16.06.2005. 09:51 ] @
Fujitsu-Siemens je sam priznao da je uz neke laptope isporucivao neispravne baterije koje rade razne probleme...
http://www.pcchip.hr/?cmd=18&solo_id=6191
[ markantz @ 16.06.2005. 23:01 ] @
Citat:
A ima li neko iskustva sa Fujitsu Siemens Amilo L1300?

Ovih dana treba da mi stigne, doduše firmin, ali ... ;)

Odlican je veruj mi. Mi smo ih prodali dosta (samo prosle nedelje dva komada) i svi su bili ekstra zadovoljni. Wide Screen, DVDRW, 512 RAM-a, 60GB disk, a i lepo izgleda :) I nije 'pogodjen' tim problemom sa baterijama.