[ casanova @ 19.04.2005. 12:39 ] @
imam formu sa dva submita i jednim input fieldom... kad se u input field unese neki broj (m) i klikne na prvi submit pojavljuje se m proizvoda koje karakterise 8 polja tipa input... Code: <?php if (isset($_POST['sub1'])) { for ($i=0; $i < $m; $i++) { echo( "<tr> <td width=\"30\" ><INPUT size=\"5\" class=nav_dole id=\"sifra$i\" name=\"sifra$i\"></td> <td width=\"75\"><INPUT class=nav_dole id=\"ime$i\" name=\"ime$i\"></td> <td width=\"50\"><INPUT size=\"3\" class=nav_dole name=\"jm$i\" id=\"jm$i\" value=\"kom.\"></td> <td width=\"50\"><INPUT size=\"4\" class=nav_dole name=\"KOL$i\" id=\"KOL$i\"></td> <td width=\"50\"><INPUT size=\"11\" class=nav_dole name=\"CENA$i\" id=\"CENA$i\"></td> <td width=\"50\"><INPUT size=\"11\" class=nav_dole name=\"NETO$i\" id=\"NETO$i\"></td> <td width=\"50\"><INPUT size=\"11\" class=nav_dole name=\"PDV$i\" id=\"PDV$i\"></td> <td width=\"50\"><INPUT size=\"11\" class=nav_dole name=\"BRUTO$i\" id=\"BRUTO$i\"></td> </tr>"); } ?> polja dobijaju imena ime1, ime2, ime3 ili sifra1, sifra2, sifra3... itd. e sad... problem se javlja kad hocu da sve to sto je uneseno ubacim u bazu... ja sam probao nesto ovako: Code: if (isset($_POST['sub2'])) { for ($i=0; $i < $m; $i++) { mysql_query( "insert into proizvod (sifra,ime,jm,kolicina,cena,neto,pdv,bruto) values ('$sifra[i]', '$proizvod[i]', '$jm[i]', '$kol[i]', '$cena[i]', '$neto[i]', '$pdv[i]', '$bruto[i]')"); } } ?> znam da to ne moze tako... pa se nadam da ce mi neko reci kako bi trebalo... pozdrav, Marko. |