[ tforgo @ 19.04.2005. 23:04 ] @
Napravio sam sebi jednu vizit karticu, pa me interesuje kako vam se dopada? Sta bi ste promenuli?

PS model nisam pravio bas za vizitku ali mislim da se dobro uklopio.

[ :o) @ 19.04.2005. 23:17 ] @
Mnogo mi se svidja. Mene licno samo malo podloga nervira, ali to je moguce suvise subjektivno misljenje.
[ dr ZiDoo @ 20.04.2005. 00:14 ] @
Slika je fina, i sve je to fino ali za vizitku nije nimalo.

Vizitka je ipak nešto što te predstavlja kao osobu. Ne znam jesi igdej vidio vizitku koja u pozadini ima sliku :)?

Vizitka je nešt drugo, ovo save as za nešto drugo. (možda plakat)
[ pctel @ 20.04.2005. 00:41 ] @
Citat:
dr ZiDoo: Ne znam jesi igdej vidio vizitku koja u pozadini ima sliku :)?

Moja vizitka ima u pozadini sliku, ali bas u pozadini, znaci onako prikriveno-transparentno-zamegljeno, covek treba malo da se zagleda pa da vidi sta tu sve ima, dok se licni podaci isticu u prvom planu. Ovde je naglasak na slici, a ono sto treba da se vidi ne moze da dodje do izrazaja...
[ abishai @ 20.04.2005. 01:18 ] @
Citat:
dr ZiDoo: Slika je fina, i sve je to fino ali za vizitku nije nimalo.

Citat:
pctel:Ovde je naglasak na slici, a ono sto treba da se vidi ne moze da dodje do izrazaja...
[ tforgo @ 20.04.2005. 23:11 ] @
Sad bi trebalo da je bolje... ili da jos popravljam?

[ dr ZiDoo @ 21.04.2005. 00:01 ] @
E ova verija je već jedno 1000 puta bolja :) Zar ne?

ps. sredi font dole kojim piše telefon i mail.
[ SiN_MaFiJe @ 21.04.2005. 16:05 ] @
Brate bolja je ona prva :) bar po meni lepse izgleda
[ tforgo @ 21.04.2005. 19:23 ] @
Do sada sam radio masovna retusiranja i fotomontaze u Photoshopu, pa mi nije problem da napravim sve sto zamislim, a sto se samih dizajnerskih idenih resenja tu ipak neke stvari nedostaju.
U nekoliko navrata sam pravio i vizit kartice, i uglavnom su to bile photo kao ona prva. Ljudi su bili odusevljeni... naravno ukusi su razliciti, pa je bilo i onih koji su iskljucivo zahtevali "proste" flat vizitke.

Evo jedno zivotno iskustvo...

Moj gazda gde sam zaposlen ima par hiljada vizit kartica (dobro nisam brojao ali ima puuuno) i sad treba da kontaktira tu osobu a ne zna broj. Seca se da mu je prilikom upoznavanja dao vizitku, i tu krece trazenje... a jedino cega se seca je mozda boja i neki detaj upecatljiv sa vizitke. Verujem da bi onu prvu lakse upamtio bas zato sto se razlikuje od vecine ostalih.

Pozdrav
[ pctel @ 22.04.2005. 01:24 ] @
Citat:
tforgo: Verujem da bi onu prvu lakse upamtio bas zato sto se razlikuje od vecine ostalih.

Ja te potpuno podrzavam u ovom nacinu razmisljanja, ali ima dosta ljudi koji misle drugacije, a ipak ja nemam nikakve veze sa tim poslom a oni imaju...
E, sad, sta bi za mene bilo dobro resenje:
Pozadina (znaci slova i par milimetra oko njih) bi morala biti bez slike. Tu stavljas boju koja najbolje istice tekst, snaci ako si se ti odlucio za crno-beli tekst treba ti neka srednja nijansa sive. Dalje tebi kao poznavaocu Photoshop-a nece biti ni najmanji problem da napravis da slika ne bude kao makazama isecenena na tom mestu oko teksta vec da postepeno nestaje i prelazi u sivu boju. Mislim da ce tako tekst biti istaknut, a ti proveri.
[ Ivan Stanojevic @ 26.04.2005. 17:00 ] @
a odakle ti model automobila?
[ Br@nkoR @ 26.04.2005. 17:14 ] @
http://www.elitesecurity.org/tema/107886
[ tforgo @ 26.04.2005. 17:23 ] @
Da Br@nkoR, to je taj model. Model sam radio u 3DS max-u. Ostalo je jos da se odrade neki detalji unutrasnjosti pa ako neko bude zainteresovan bice postavljen na turbosquid.com verovatno for free za pocetak, a posle koliko zasluzi :)

Poz
[ Ivan Stanojevic @ 26.04.2005. 22:17 ] @
Dobro si napravio ako si sam radio....
[ tforgo @ 26.04.2005. 22:30 ] @
Da, sam sam ga pravio u potpunosti. Ne poznajem nikog iz Subotice ko bi mi mogao uopste pomoci oko modelovanja ili rendera, jer su svi daleko iza sto se tice kvaliteta izrade. Nadam se da gresim! Znam par tipova koji rade u 3D ali tu nema truda... to sve ide serijski i sto vise i sto brze. Rezultat je model loseg kvaliteta.

Puno ulozenog truda i vremena = kvalitetan model, a nadam se da ce ih biti jos...

PS ako ima jos uspesnih vendora na turbosquid-u javite se na PP da razmenimo iskustva :)
[ belithug @ 08.05.2005. 16:12 ] @
Druga vise izgleda "PROFI".
[ set @ 08.05.2005. 21:51 ] @
druga obavezno ali samo ono e mail priblizi adresi jer ovako moras da trazis adresu umesto da bude odmah pored
[ SittingBull @ 09.05.2005. 21:28 ] @
Tvoja vizit kartica je lose dizajnirana, mada izgleda lijepo, lijepo za oko, nema sta...
Samo, imam jedno pitanje...u vezi vizit kartice...
Cime se bavis? CGI Freelancer Designer?
Neko ko ne zna o 3D programima, a mnogo ih je, to je velika populacija ljudi i mogucih klijenata, neko ce pomisliti da si automehanicar/autolimar koji popravlja karoserije automobila od BMW do Fice...mnogo ljudi takodje ne zna

Ipak ako vec hoces da stavis auto u vizit karticu, stavi ga u cijelosti u sredini kartice, mozda malo vise iznad sredine(slika neka bude ta, ali u profilu i mnooogo manja), i napisi to sto vec hoces, samo budi malo razumljiviji od onoga sto si napisao "CGI free lancer artist"...

Cesto jednostavnost pobijedi nad kompikovanoscu, sto je jednostavnije to je bolje...

Ja bih u svakom slucaju vizit kartu uradio drugacije, ali, ipak, to je samo moje misljenje...
P.S. DObar si modelar, svaka cast!
[ LazyDog @ 13.05.2005. 05:48 ] @
Po meni je prva bolja, ova druga je mozda elegantnija, ali mi je "kilava" nekako. Slazem se sa ovim oko automehanicara/autolimara, pa mozda da ubacis neku kocku ili loptu sa malo poligona, cisto da odmah asocira na 3D modelovanje :)
[ hjgf @ 20.05.2005. 21:17 ] @
automobil treba da bude prikazan iz pticije perspektive sa zumiranim i izdvojenim jednim detaljom da se naglasi tvoje majtorstvo.....
[ ShojkE @ 23.05.2005. 18:29 ] @
Druga je odlicna, nemoj nista da menjas