[ vuk22 @ 20.04.2005. 11:12 ] @
| Pre par dana sam ima rizican seksualni kontakt. Sada osecem blago peckanje u predelu genitalija i toplinu. Malo me je strah pa me interesuje da li neko moze da mi objasni da li je to povezano sa odnosom. Na izgled sve deluje normalno i pecka me kada mokrim. Hvala unapred!
NAPOMENA MOD:
Temi je dodat prefiks [Urologija]: jer->
1) O ovome će ti najbolje odgovore dati Urolog
2) Idi direktno kod Urologa
3) Ako dva nije moguće, poseti lekara opšte prakse koji:
3a) Koji će ti dati uput za istog
3b) Postoji mogućnost "dobijanja" injekcija Penicilina u slučaju ... oticanja testisa
4) Mogući problem nevezan od seksualnog kontakta... pojačana kristalizacija u Bubrezima aka problemi sa mokrenjem
[Ovu poruku je menjao secret dana 22.04.2005. u 17:48 GMT+1] |
[ _djevojka_ @ 20.04.2005. 11:16 ] @
Upala mokracnih kanala?
[Ovu poruku je menjao secret dana 20.04.2005. u 15:28 GMT+1]
[ Emil Ranc @ 20.04.2005. 11:43 ] @
Citat: vuk22: pa me interesuje da li neko moze da mi objasni
Recimo... čika doktor?
Knjižicu u ruke i na pregled! Mislim da bolji savet nećeš dobiti...
Pozdrav
[ crews_adder @ 20.04.2005. 12:00 ] @
http://www.elitesecurity.org/tema/71614
Nikad nije kasno. Nego, nemoj da se stidis i poslusaj starije - pravo kod cika doktora. I da budes iskren. U suprotnom, gore po tebe.
[ superbaka @ 20.04.2005. 12:21 ] @
ako te pecka spolja, kupi kremu za spoljasnju upotrebu na bazi mikonazola... ukoliko je unutra, obrati se lekaru... ako ti se javi viskozna sekret ili ne daj boze pocnu da oticu testisi, stanje je alarmantno pa stoga pravac lekaru...
[ cicika @ 20.04.2005. 12:43 ] @
I koristi kondom sledeći put.
[ stargatenow @ 20.04.2005. 12:46 ] @
1. doktor
2. ako hoces da izbegnes 1. idi na forum na www.doktor.co.yu
3. ako ni tamo ne nadjes odgovor idi na http://www.healthboards.com/boards/forumdisplay.php?f=4
[ _djevojka_ @ 20.04.2005. 12:50 ] @
Nije problem da ima seks, ali se boji doktora...
[Ovu poruku je menjao secret dana 20.04.2005. u 22:19 GMT+1]
[ mrkidivx @ 20.04.2005. 13:00 ] @
Možda se boji onoga što bi saznao kod čika doktora...
[ pctel @ 20.04.2005. 13:31 ] @
Veliki procenat ljudi se stidi odlaska na tu vrstu pregleda, pricam o muskarcima, jer zene imaju cesce potrebu da idu pa se naviknu. Evo, i ja bih radije tri puta isao kod zubara nego jednom kod urologa, ali to ne znaci da nebih otisao ako se ukaze potreba. Doktori zato i postoje da bi lecili bolesne, da su svi zdravi oni bi bankrotirali i ostali bez posla. Inace, visok procenat ljudi u mokracnim kanalima ima neke vrste bakterija, koje neke peckaju a drugi ih uopste ne osecaju, tako da nema razloga za paniku ali lekarska kontrola ne moze da skodi jer ni lekar ne moze dati pouzdanu dijagnozu preko foruma bez analiza a o ljudima kompjuterske struke da i ne govorimo...
[ Zikka @ 20.04.2005. 16:01 ] @
Idi kod doktora. Ispricaj mu sve sto se desavalo i sta osecas. Ono sto bi moglo da se desi je mnogo vece nego sadasnji strah ili trema da odes kod doktora. Kupi brdo prezervativa i ne sali se glavom.
[ vuk22 @ 20.04.2005. 16:55 ] @
koristio sam ja kondom, medjutim nisam ga koristio u oralnom sexu. sutra idem kod doktora.
[ pctel @ 20.04.2005. 18:51 ] @
Ha... Lane Gutovic je to jednom prilikom rekao u svojoj saljivoj emisiji "ne moze da skodi"... Objasnjenje se svodi na to da ako ima veliku "alatljiku" doktor moze da se uplasi, dobije kompleks nize vrednosti i tako to, a ako je u pitanju doktorka ona se kao zena ne plasi...
Citat: nisam ga koristio u oralnom sexu...
Pa obicno se i ne koristi jer je verovatnoca prenosa bolesti na takav nacin mnogo manja, tako da nemoj mnogo da brines.
[ weB_KiLeR @ 20.04.2005. 23:24 ] @
Prilikom oralnog sexa tesko da se moze preneti bilo kakava bolest, verovatno to peckanje prouzrokuju neka ostecenja, koja su mozda prouzrokovana zubima, tako da nema brige.
[ vuk22 @ 21.04.2005. 00:19 ] @
hvala na odgovorima
[ kv66 @ 22.04.2005. 10:13 ] @
Citat: weB_KiLeR: Prilikom oralnog sexa tesko da se moze preneti bilo kakava bolest, verovatno to peckanje prouzrokuju neka ostecenja, koja su mozda prouzrokovana zubima, tako da nema brige.
Nema brige??Pa proveri malo..U ustima coveka se nalazi na milijarde mikroorganizama,gde pored "normalne"mikroflore moze biti i patogenih m.organizama raznih fela.Secam se da mi jednom prijatelj ,inace lekar,rekao da ako postoji neka rana koja hoce da se inficira-to je rana od ljudskog ujeda,a cesto lecenje takve rane hoce da bude komplikovano...Ali o tome ces vec pricati sa svojim lekarom...
[ kronos @ 23.04.2005. 06:12 ] @
Citat: weB_KiLeR: Prilikom oralnog sexa tesko da se moze preneti bilo kakava bolest, verovatno to peckanje prouzrokuju neka ostecenja, koja su mozda prouzrokovana zubima, tako da nema brige.
moze se preneti bolest , ako u ustim a postoji bakterija koja ide dierktno na sluzokozu.
cheers,
[ fanfon @ 23.04.2005. 09:56 ] @
Kako ono kazu: zdravlje na usta ulazi...
[ milantrax2005 @ 23.04.2005. 21:45 ] @
Na osnovu simptoma koje si dao sve ukazuje na urinarnu infekciju ili jos verovatnije na gonoreju(triper,kapavac).Bez brige to je klasicna gnojna infekcija mokracne cevi(uretre).
Uzimaj neki od antibiotika sirokog spektra(za g+ i g- bakterije).Pocni da se lecis na vreme jer ako infekcija uznapreduje pocece da iz uretre curi zelenozuti gnojni sadrzaj.Ukoliko se ispostavi da se radi o urinarnoj infekciji koja se siri ascendentno stanje je jos alarmantnije jer moze da zahvati i gornje partije urinarnog sistema sistema.U ovom drugom slucaju terapija se duze aplikuje jer su infekcije tog tipa poznate kao dosta nezgodne.
[ Dark Icarus @ 24.04.2005. 03:26 ] @
Ne verujem da si mogao da dobiješ gonoreju samo preko oralnog seksa, ali (kažu) i to se dešavalo. Sve je moguće. Simptomi bi svakako mogli da odgovaraju gonoreji... ali i čitavom nizu drugih bakterijskih infekcija. Ukratko, može da bude sve i svašta - muškarci i inače bolje podnose genitalne infekcije od žena.
Definitivno bi trebalo da odeš kod doktora. Čak i da nisi u nekoj opasnosti, šta te košta da odeš, daš urin, dođeš opet za par dana, pa ako je nešto ozbiljno, popiješ 2 kutije antibiotika i gotovo. Upala genitalnog trakta se vrlo lako može dijagnostikovati, praktično iz uzorka urina za 48h se može identifikovati bakterija.
@kv66
Kažu da je ujed čoveka 40 puta otrovniji od ujeda psa. (Takođe sam čuo da su ljudska usta čistija od ljudskog anusa, ali to je već besmislica).
[ vuk22 @ 26.04.2005. 18:40 ] @
Bio kod Urologa na pregledu (bio iskren) i ultra zvuku, sve u redu, nemam nista.
Bio kod dermatologa na pregledu (bio iskren) i uradio bris, sve u redu, nemam nista.
Poceo da pijem ciprocinal
Medjutim i dalje imam nagon i blago peckanje. Pojma nemam sta mi je i gde da idem!
[ superbaka @ 26.04.2005. 19:33 ] @
kod psihologa...
[ Ivan Dimkovic @ 26.04.2005. 19:43 ] @
Tripujes se, ili si sam sebe nabedio da ti nesto nije OK pa ti se sve cini da je to to. A to posebno hoce da se desi kod sexualno prenosivih bolesti, pa jos kad negde procitas koji su simptomi.
heh secam se kad je ortak u srednjoj reko da mu je keva dobila tuberkulozu i da sumnjaju i na njega, a nas nekoliko stojimo 1m jedan od drugog... znaci par dana sam se tripovao da me nesto boli u plucima i nesto se zakasljavao :)
[ Dark Icarus @ 26.04.2005. 20:13 ] @
Citat: vuk22: Medjutim i dalje imam nagon i blago peckanje. Pojma nemam sta mi je i gde da idem! Šta je da je, ako su ti urolog i dermatolog dali zeleno svetlo, bar znaš da nije ništa smrtonosno :) . A ako si baš baš ubeđen da ti nešto nije u redu, sačekaj dve nedelje i uradi urinokulturu. Ako smo isključili infekciju a simptomi su i dalje prisutni... možda imaš neku blagu zakasnelu alergijsku reakciju, ali to je već long shot.
Citat: Ivan Dimkovic: znaci par dana sam se tripovao da me nesto boli u plucima i nesto se zakasljavao :) Ihaj, to nije ništa, svratite do medicinskog fakulteta u doba polaganja patologije, dermatologije... svi studenti redom se kunu da imaju melanome, svi pate od non-Hodžkinovih limfoma, zakašlje se jednom i odmah dijagnostikuje tuberkulozu, zaboravi kad su predavanja i odmah zna da ima juvenilnog Alchajmera... hehe... profesionalna deformacija.
[ kv66 @ 26.04.2005. 20:47 ] @
Citat: vuk22: Bio kod Urologa na pregledu (bio iskren) i ultra zvuku, sve u redu, nemam nista.
Bio kod dermatologa na pregledu (bio iskren) i uradio bris, sve u redu, nemam nista.
Poceo da pijem ciprocinal
Medjutim i dalje imam nagon i blago peckanje. Pojma nemam sta mi je i gde da idem!
Cekaj,cekaj kakav bris?Hlamidiju sigurno nisu proveravali,a?
[ Dark Icarus @ 26.04.2005. 21:17 ] @
Džaba im i da je provere, hlamidija se sporo razmnožava, ne daje simptome u većini muške populacije, a i ako daje, daje posle 2 nedelje.
[ vuk22 @ 26.04.2005. 23:30 ] @
Sada mi se pojavio neki modri plik na sluzokozi, e sada sam stvarno prso
[ Dark Icarus @ 27.04.2005. 00:30 ] @
Modri plik... hmmm... džaba da spekulišemo, to mora da se vidi.
Ništa, odmah ujutru kod dermatovenerologa, sad ne može da kaže da nije ništa.
[ kv66 @ 27.04.2005. 13:39 ] @
Citat: Dark Icarus: Džaba im i da je provere, hlamidija se sporo razmnožava, ne daje simptome u većini muške populacije, a i ako daje, daje posle 2 nedelje.
da,zato i pitam jer klasicnim brisom se to ne vidi,vec se zasejava podloga,a rezultat se dobija za dve nedelje.hlamidija je zato veoma podla jer su tegobe minorne ili nikakve,a moze izazvati sterilitet ako se ne leci(a leci se dosta lako,samo kad znas da je ona u pitanju)
[ Reggie @ 03.05.2006. 21:01 ] @
nesto nece sve da mi otvori.I sta je bilo na kraju?
[ su27killeryu @ 04.05.2006. 11:58 ] @
Mene evo 2 nedjelje boli donji dio ledja i ponekad se osjeti cak i do bubrega...i to otkad nisam dobro isprao kosu pa sam malko progutao sampona.
Nisam otisao kod doktora jer to u sustini nije bol vec samo kao da osjetis nesto da te pritiska, recimo kad legnem na ledja. Da li analizom urina moze sigurno da se utvrdi sta je u pitanju?! Mokrim sasvim normalno, mada zadnjih godinu dana cesce nego sto bi trebalo a i tjera me u WC kad god cujem zvuk vode npr. da pada kisa ili neko zaliva bastu (ovo je vjerovatno na psihickoj osnovi).
[ Nenad Vranjanac @ 07.05.2006. 02:48 ] @
Citat: su27killeryu: ...i to otkad nisam dobro isprao kosu pa sam malko progutao sampona.
hehe kakve sad to veze ima?
da nisi mozda nervozan u poslednje vreme?
[ su27killeryu @ 07.05.2006. 09:42 ] @
Mene je jako tesko unervoziti :D
Btw sta znam kazu da nije zdravo piti sampon :)
[ kv66 @ 07.05.2006. 11:49 ] @
Citat: kazu da nije zdravo piti sampon :)
Ko kaze?Parafraziram iz filma "Specijalno vaspitanje":
Sta je zabac,pijes sampon!?? :-)))
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|