[ techtris @ 20.04.2005. 17:05 ] @
Pozdrav,

prvi put postujem na ovom podforumu, i može se reći da sam početnik.
Imam problem sa Visual Studiom 2003. Kada pokušam da napravim C# ASP.NET aplikaciju, kompajliranje prolazi, ali pri pokretanju aplikacije bilo sa Run bilo sa Run without debbuging, čak i kada na aplikaciji nema ni jedne jedine kontrole - Internet Explorer se otvara i beskonačno učitava stranu, nemoguće je prekinuti IE, a posle ALT+CTRL+DELETE taskbar nestaje i kompjuter se mora restartovati na dugme.

Pokušao sam da ponovo instaliram ISS, NET.Framework, VS 2003 i Front Page Server Extensions, ali ništa što sam uradio ne pomaže. Poruka o greškama nema.

Koristim WinXP SP2 sa svim sigurnosnim zakrpama, instalirana je i zakrpa za .NET Framework 1.1. Da li je u pitanju neki bug, ili radim nešto pogrešno pošto u knjizi koju imam ne piše ništa o podešavanjima pre početka programiranja ASP.NET aplikacija?

[Ovu poruku je menjao techtris dana 07.05.2005. u 20:18 GMT+1]
[ kul-rom @ 01.05.2005. 22:41 ] @
Mislim da to nema nikakve veze sa bilo kakvim podesavanjem ... a sta bi se tu i moglo podesiti u VS.NET?
Probaj ti proveriti IIS Web konfiguraciju (ukljuci IP adresu i status)
Pozdrav
[ aleksandarpopov @ 02.05.2005. 15:10 ] @
Mnoge stvari kod ASP.NET a resava kada pokrenes program regiis, pogledaj temu "Kako resiti gresku u ASP.NET-u" za tacno pokretanje programa iz comandne linije samo proveri putanju do programa moguce da se razlikuje kod VS2003 , meni je to resilo dosta problema
[ techtris @ 07.05.2005. 19:17 ] @
Ništa mi ne pomaže, i dalje se računar blokira. Sve sam probao, jedino što sam primetio da se u IIS konfiguraciji u koloni status ne pojavljuje ništa. IP adresa je podešena kao 127.0.0.1, radim sve prema uputstvima iz skripte koju imam, ali mi jednostavno ne uspeva. Šta dalje?
[ bigtime @ 08.05.2005. 12:53 ] @
Tek ucim programiranje, ali mogu da ti dam savet oko onog restartovanja nakon sto pritisnes CTRL+ALT+DEL. Ako to otkucas, moguce je da se u procesima gasi explorer.exe, pa samo u File->New task ukucas explorer.exe i taskbar ce ti se ponovo pojaviti. To se cesto desava kada se duze vreme ne instalira Win, ili kada imas neki virus .
[ techtris @ 08.05.2005. 14:51 ] @
Pokušao sam ovo... međutim ništa se nije dešavalo.

Rešio sam problem, na jedini mogući način - clean install.

Nadao sam se da neću morati da instaliram Windows ponovo, i odlagao sam to koliko je moguće međutim više nisam mogao da čekam i tražim rešenje. Jutros je palo formatiranje i sveža WinXP SP2 instalacija. Instalirao sam samo SQL server 2000 i Visual Studio 2003, osnovne drajvere i ništa više, zatim ovo sve ghostovao pre nego što poskidam Win update sa weba.

Napravio sam nekoliko web servisa i prostu web aplikaciju, i stranice se uredno učitavaju u browser. Za sada sve radi kako treba... da kucnem u drvo.

Hvala svima na savetima. Možda će ova moja priča nekome uštedeti vreme.

[ krul @ 08.05.2005. 15:57 ] @
Zone Alarm,
To je najverovatnije (bio) tvoj problem.
Ako imas zone alarm probaj da kad ti zaglavi VS da jednostavno ugasis za i videces da ce vs nastaviti normalno.
Hajde javi da li je dijagnoza ispravna
Pozdrav

PS I to se dogadja uglavnom sa novijim verzijama za
[ techtris @ 08.05.2005. 16:42 ] @
Ne, firewall je bio isključen.

Prvo sam koristio Outpost, i tada su počeli problemi, a ZoneAlarm kasnije.... međutim, isključivao sam i antivirus i firewall pre nego što bih počinjao rad u Visual Studiju. Sad je nemoguće probati, ali mislim da to nije pravilo problem.
[ krul @ 08.05.2005. 17:54 ] @
Ne znam onda.
Ja sam imao slican problem (ustvari jos uvek ga imam) i resavam ga tako da ugasim zone alarm pa ga restartujem. Ako odes na ZA site videces da mnogi imaju slican problem. U svakom slucaju, dobro je da vise nemas taj problem.
Pozdrav
[ Vjero @ 12.05.2005. 12:32 ] @
Jao meni... kukulele....
Evo isti problem... nakon sto sam usputa mislio da mi je deklarit srusio stroj i instalirao windows server i xp... shvatio sam gdje je problem (donekle shvatio) - to se dogadja nakon sto se instalira onaj framework 1.1. sp1 - i ne znam kako da to riješim... pogledo.. ne javlja errore u event manageru, niti igdje (mozda ja ne znam gdje ih treba traziti)
Ako netko zna nesto o tome neka mi odgovori .... dosta mi je backupiranja i zezanja....
Usput pitao sam i neke hosting providere i zvao support u microsoftu i niko ne zna, a kako vidim veliki problemi s tim se mogu uociti i na webu....
I u medjuvremenu sam popravil sustav.....

Privremeno rjesenje za vracanje funkcionalnosti:
ici u cmd
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -ua
(uninstall framework from webserver)
instalirati ponovo framework 1.1
ja sam jos za svaki slucaj pokrenuo prerequisites u VS2003 i on mi je popravil framework
ponovo instalirati framework sa
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -i

i pokrenul vs i testiro i radi!!
(E gdje mi je bila pamet kad sam reinstalirao sustav....)
[ techtris @ 12.05.2005. 14:58 ] @
@Vjero...
Vrlo je moguće da si našao i rešenje mog problema, dobro je da znam ovo da ne bih ponovo instalirao service pack za .NET Framework 1.1

Hvala
[ gorann @ 17.05.2005. 14:29 ] @
Ovako, tvoj problem je verovatno u nekom softveru koji si imao na windowsu (primecujes da je preinstalacija dala rezultate). To moze biti cak i neki driver. Kod mene je to bio antivirus, tako da kad bi krenuo da debagujem aspnet aplikaciju racunar se zakuca pa onda u restart. Cim sam deinstalirao antivirus vise nije bilo problema. Ocigledno visual studio nije mogao da saradjuje sa tim softverom.

poz.
[ Vjero @ 18.05.2005. 16:30 ] @
Ma bravo majstore...
Evo ljudi da vidite kakve sam ja muke imao:
reinstalirao server 2 puta
windoze 1
prvo sam radio u dreamweaveru (sve radi)
pa u visualu (odjednom stane)
pa nisam bio siguran sto sam krivo instalirao...
al sigurno nije visulal studio vec .net framework tj. asp.net

ma vec se tjedan dana mucim - ovo mi je bilo najgore mucenje u zivotu....

Pozdrav.
Vjero