[ lostv @ 21.04.2005. 00:43 ] @
Jako sam zagrejan za kupovinu dobrog teleskopa i imam veliki problem oko izbora. One igracke se prodaju po Beogradu jako skupo a kao priblizavaju X100 ili 200,400 naravno znam da je to prevara. Ja bih kupio neki ozbiljniji teleskop Reflektor nigde nisam nasao u Beogradu radnju gde se prodaju teleskopi ozbiljniji.Planiram da taj teleskop povezem sa kamerom i na kompjuteru posmatram planete i druge galaksije.Kada bih narucio teleskop iz Amerike platio bih astronomsku carinu. Jedini Teleskop u Beogradu koji sam nasao to je ovaj Newton 130mm/ F:900 i naravno nije skup ako uzmemo u obzir da uz njega dolazi i 2X Barlow + motor EQ2 i + momak bi ga izporucio odmah jer ima samo jedan i naravno nebih placao carine i poreze a procitao sam jako veliki broj tutoriala na internetu za pravljenje teleskopa i odustao odmah od svega zbog milion razloga. Ja planiram potrositi oko 500 Evra za teleskop i kupio bih sve u kompletu sa motorom i naravno samo mi treba kamera preko USB-a da je povezem sa kompom.Ovaj kosta 430 evra u kompletu tako da bih ustedeo oko 70 evra+ bih dodao mozda 100 evra i kupio neku bolju kamericu i kompletiorao celu opremu za saku dolara :) iskreno za malo love. Ovde je telekop koji bi ja kupio mozda i sutra: http://prodaja.50webs.com/ Inace kada se namontira teleskop i rasiri skroz velicine je sa stativom oko 2 metra a specifikacije i velicinu samog teleskopa mozete procitati na toj web strani. ![]() Ja sam se cuo sa njim preko telefona i on kaze da mogu videti kratere na mesecu kristalno cisto i M42 mogu videti i da je oglas postavio pre 2 dana tako da teleskop jos uvek nije prodat. Mene samo zanima ako neko zna naravno dali mogu sa njim videti sve kratere na mesecu kao sto je momak napisao i dali mogu videti galaksiju M42 ? to me zanima . Unapred hvala na svim odgovorima |