[ gbaj @ 21.04.2005. 10:31 ] @
| Za Indicatora:
"sa najnovijim firmverom, ovo je definitivno najbolji divx plejer: bira se velicina, polozaj, boja titla , boja trake iza titla, titl ne mora da ima isto ime kao avi, rade sub, srt, smi, ssa ali ne i txt, ima kompenzaciju "kockica" u filmu, divx6 sa integrisanim titlovima radi savrseno."
Molim te ako možeš da mi objasniš kako se mijenjaju postavke koje si gore naveo u ovom najnovijem FW(vel,položaj,boja titla itd....),a primjetio sam da mi na nekim novijim filmovima neće učitati titl(.sub).Dali postoje opcije da se titl učita manualno ili to player radi automatski.Također u zadnjih par primjećujem trzanje tijekom filma(imam sony televizor,jeli to možda neki razlog?)
hvala unaprijed majstore! |
[ indicator1 @ 22.04.2005. 08:03 ] @
Jednostavno, imas opcije u meniju :Video settings / Subtitles imas podopcije za biranje svega navedenog. Izmena u toku filma ide tako sto pritisnes stop, udjes u meni, promenis sta zelis pritisnes play i film nastavlja dalje. Ako nemas ove opcije, onda nemas firmver koji samo pominjao, potrazi link u temi "Pioneer DV-470 sa DivX-om".
Player sa ovim firmverom automatski ucitava sve titlove u folderu u kome je avi fajl, sa jednog na drugi prelazis tasterom subtitle na daljincu.
Ako .sub titl nije napravljen kako treba, plejer ga nece prikazati iako ga ucita. Mozda je u stvari u pitanju .srt fajl sa pogresnom ekstenzijom. Iskoristi Subtitle Workshop da analiziras fajlove.
Sto se trzanja tice, opet tema "Pioneer DV-470 sa DivX-om" . Upotrebi Gspot da vidis kojim kodekom je uradjen film. Trzanje nije do TV-a, takve smetnje se vide u obliku interferencije, i gubitka sinhronizacije, ovo je ocigledno do samog plejera.
[ lancia88 @ 22.04.2005. 22:58 ] @
Pozdrav,
zvuci cudno ali citava tema je bila posvecena zahvalnosti za ovaj odgovor
Naravno, teme vise nema a ja prenosim ovde njen sadrzaj postovan od pokretaca teme:
Za Indicatora:
hvala ti na odgovoru prijatelju!!!!!
[ gbaj @ 26.04.2005. 10:26 ] @
Izvinjavam se moderatoru,još sam početnik u komunikaciji preko foruma pa sam malo krivo postavio temu,oprosti još jedanput!
pozdrav
[ lancia88 @ 26.04.2005. 11:16 ] @
Pozdrav,
sve je u redu, samo napred, ovo nisu neke bogznakakve stvari, nista strasno.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.