[ zeppelin @ 29.06.2002. 01:05 ] @
kako da pronadjem recordset u access bazi iz Visual Basic-a kome odgovara kriterijum. npr. prezime =aleksic; adresa =nemanjina hvala na odgovoru. |
[ zeppelin @ 29.06.2002. 01:05 ] @
[ Krsta @ 29.06.2002. 02:32 ] @
Data1.RecordSource = "Select * from lager where prezime = '" & aleksic& "' and adresa = '" & nemanjina& "' "
Data1.refresh [ zeppelin @ 29.06.2002. 13:26 ] @
ovo je deo coda u kome bi trebalo da dodam pretragu i po adresi za trazeno prezime
Private Sub CmdFindT_click() On Error GoTo AddErr Dim strFind As String strFind = "'" & Text1 & "'" ' If strFind <> "" Then strFind = "[ImePrezime] Like """ & Me![Text1] & "*""" rs.FindFirst strFind [ Moonshine @ 30.06.2002. 22:04 ] @
Koliko sam shvatio ti vec imas izvucenu tabelu i nju zelis da pretrazis. Probaj sa
rs.Filter = "ImePrezima Like 'Aleks*'" mislim da sa adFilterNone skidas sve filtere ali nisam siguran u svakom slucaju pogledaj u MSDNu Pozdrav [ zeppelin @ 01.07.2002. 15:11 ] @
ovako izgleda code
Private Sub Form_Load() ' ' open db and rs objects ' strDBName = App.Path & "\baz.mdb" strRSName = "Imenik" ' Set ws = DBEngine.CreateWorkspace("dbTemp", "admin", "") Set db = ws.OpenDatabase(strDBName) Set rs = db.OpenRecordset(strRSName, dbOpenSnapshot) EndSub Private Sub CmdFindT_click() ' ' use the find method for non-table searches On Error GoTo AddErr Dim strFind As String strFind = "'" & Text1 & "'" ' If strFind <> "" Then strFind = "[ImePrezime] Like """ & Me![Text1] & "*""" rs.FindFirst strFind Label1.Caption = rs.Fields(4) Label2.Caption = rs.Fields(1) Label3.Caption = rs.Fields(2) Label4.Caption = rs.Fields(3) Label5.Caption = rs.Fields(0) EndSub Znaci postoji TextBox "Text1" u koje unesem zeljeno imeprezime. E sada bih hteo da u napravim TextBox "Text2" u koje bih uneo adresu i da pritiskom na button "FindT" pronadjem zapise koji odgovaraju samo "Text1" ili samo "Text2" ili "Text1" i "Text2". Nadam se da sam dobro objasnio. Hvala na odgovoru. [ zeljo @ 12.08.2002. 11:38 ] @
Probaj ovako ako nebude radilo potrebno je dodatna podesavanja napraviti u Accessovoj bazi da bi radilo inace odlicno radi ....
Private Sub Command2_Click() prompt$ = "Upišite traženi podatak iz polja Prezime..." 'Uzeti string koji ce se koristiti za trazenje u polju Prezime SearchStr$ = InputBox(prompt$, "Pretraživac prezimena!") Data1.Recordset.Index = "Prezime" 'Izabrati polje Prezime Data1.Recordset.Seek "=", SearchStr$ 'i traziti If Data1.Recordset.NoMatch Then 'ako nije pronadjen takav naziv Data1.Recordset.MoveFirst 'preci na prvi zapis End If End Sub Pozdrav ! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|