[ Gomatami @ 24.04.2005. 17:18 ] @
| Narode, evo gde je problem.
Polje HOSPIT treba da primi vrednost koja prikazuje vreme provedeno u procesu hospitalizacije. E, sad, ta vrednost je problematicna
iz tog razloga sto cesto varira u smislu sati/dani. Npr. najcesca vrednost je 72 sata ali lako moze da bude i 4, 2, 3, 7 dana i sl.
Problem mi predstavlja unos tih vrednosti od strane operatera, jer postoji potreba za kasnijim pregledom osoba cija je hospitalizacija trajala 4 dana ili 24 sata.
Ima li neko ideju?
Meni se mota po glavi varijanta da postavim dva polja - jedno za unos sati a drugo za unos dana. Kada se upise vrednost u bilo koje od polja, odradim konverziju u sate i dodelim tu vrednost polju HOSPIT.
Mali problem je sto ovo imam u glavi, a tek treba da pokusam da realizujem. |
[ miomirm @ 24.04.2005. 18:23 ] @
Meni je logicno da operateri unose datum i sat prilikom prijema , pa datum i sat
prilikom odjave pacijenta .Znaci , dva polja za prijem i dva za odjavu. Onda razliku pretvoris u sate .
Pozdrav
[ Gomatami @ 24.04.2005. 18:30 ] @
Sorry, moja greska!
Kada sam pisao post radio sam na danima hospitalizacije pa odatle i lapsus. To nije problem. Sve se resava datumskim funkcijama.
Pravo pitanje bi trebalo da bude recimo, boravak u izoleti. Da li bi i tu bilo resenje postavljanje dva polja (prijem i otpust)?
Ili recimo, terapija antibioticima. To ne mora da bude kontinualna terapija. Moze se davati 2 dana, pa pauza pa onda tek 5 dan. Komplikovano ...
[ miomirm @ 25.04.2005. 19:28 ] @
Za boravak u izoleti opet prijem i otpust,
a za terapije mozda memo polje , pa neka
operatori daju masti na volju.
Ili mozda subforme(a) za terapije i izoletu,
a da ti na glavnoj formi budu samo prijem i otpust?
[ Gomatami @ 25.04.2005. 22:00 ] @
Analiziram situaciju. Mislim da sam na dobrom putu da uradim posao. Ako
uspem, kacim ZIP.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.