[ alenh @ 25.04.2005. 18:21 ] @
| Imam problem sa startanjem GUI-a(graphical user interface) na linuxu.
Prvi put nakon instalacije sve je bilo ok,ali drugi put se samo pojavi konzola.Pokusao sam nakon logovanja ukucavati komande tipa startx,startgnome,ali ne vrijedi.
Ako neko zna nesto u vezi toga svaka pomoc je dobro dosla. |
[ Jbyn4e @ 12.05.2005. 09:15 ] @
Pokusaj sa
#init 5
(prelazak na graficki rezim, tekstualni je na init 3)
pomocu
#sax2
komande podesi graficku i rezoluciju i monitor ako nece i dalje... i daj vise informacija, koja je graficka i monitor u pitanju?
[ Boe @ 12.05.2005. 11:25 ] @
mozda bi trebao da instaliras drivere od grafcke kartice.
[ tarla @ 12.05.2005. 13:27 ] @
Citat:
Boe: mozda bi trebao da instaliras drivere od grafcke kartice.
ne bi trebalo to da bude problem.(osim ako nisu propisno instalisani ) pogledaj log fajl i gresku koju javlja. ne znam kako je kod suse-a ali vjerovatno je log negdje u /var dierktoriju.
[ Comrade @ 13.05.2005. 18:06 ] @
Probaj jednostavno kdm ili gdm.
A da nisi pokusao da instaliras drajvere za graficku?
[ mulaz @ 13.05.2005. 18:22 ] @
a sta akd bi napisao sta ti napise startx?
kad meni nesto ne radi, obicno napise nesto ala 'Unable to load drivers nvidia**.so bla bla..'
ili 'so screens found' ... procitaj sav text od startx-a ili bar ono sta pise na kraju daj na forum
[ gresnik @ 14.05.2005. 21:33 ] @
Sa ti sam i ja imao problema. Ako si prvi put digao suse sa KDE-om onda je ta instalacija propala. Treba da odaberes GNOM kao graficko okruzenje i tako ces resiti problem.
[ HOKUM @ 14.05.2005. 22:05 ] @
Citat:
gresnik: Sa ti sam i ja imao problema. Ako si prvi put digao suse sa KDE-om onda je ta instalacija propala. Treba da odaberes GNOM kao graficko okruzenje i tako ces resiti problem.
wtf???salis li se ti?
[ HOKUM @ 14.05.2005. 22:29 ] @
Citat:
gresnik: Sa ti sam i ja imao problema. Ako si prvi put digao suse sa KDE-om onda je ta instalacija propala. Treba da odaberes GNOM kao graficko okruzenje i tako ces resiti problem.
wtf???salis li se ti?
[ mulaz @ 14.05.2005. 22:45 ] @
?!?!?!?!'
X-server je jedno a window manager drugo.. ako neradi wm onda bi trebao xserver normalno da se podigne, al onda u wmu da javi gresu.
ako xserver neradi onda nema veze dal je gnome ili kde.. nece nijedno da radi
[ gresnik @ 15.05.2005. 16:56 ] @
Ne ne salim se ja sam ozbiljan. Tako sam ja resio svo0j problem po tom pitanju. resenje je usledilo posle more pokusaja, naravno bezuspesnih.
UZIVAJ!!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.