[ Jagi @ 27.04.2005. 14:00 ] @
Zašto se nakon instalacije kaspersky anti virusa ne mogu spojiti na internet odnosno sruši mi se sistem prilikom registracije na mrežu.Imam windows xp sp2.
[ BytEfLUSh @ 27.04.2005. 14:22 ] @
Možeš li pojasniti šta podrazumevaš pod "rušenjem sistema prilikom konekcije"?
[ KOLE89 @ 27.04.2005. 15:53 ] @
Možda je mislio na BSOD. Jesi li proverio da nemaš neki virus ili spyware? Ili možda imaš dva Anti-virusa, pa se "kolju".
[ BluesRocker @ 27.04.2005. 18:35 ] @
Da nije u pitanju Zone Alarm? Vec je bila tema.
[ Jagi @ 27.04.2005. 22:28 ] @
Opening port>Dialing>Verifing username and password>Registering your computer on the network nakon ovog nešto piše na ekranu plava pozadina ne uspijem pročitati što i sistem se sruši.Imao sa instaliran NOD ali sam ga deinstalirao prije Kav-a.Zone alarm imam.
[ plavigor @ 28.04.2005. 01:11 ] @
Pogledaj da li nesto pise u sistemskim logovima i nazovi tehnicku podrsku. Proveri da li su podesavanja konekcije dobre (IP adresa itd.) ili napravi novu. A da li radi kad iskljucis antivirus?
[ BluesRocker @ 28.04.2005. 02:36 ] @
Pa lepo sam ti rekao, problem je Zone Alarm, samo iskljuci windows firewall iz Sevice Packa 2, i ima da radi. :)
[ techtris @ 28.04.2005. 07:59 ] @
Ukoliko imaš verziju KAV Personal 5.0.227 ili noviju (moguće da je to najnovija, nisam proveravao) u njoj je ugrađen network module koji se ponaša kao inbound firewall (slično SP2 firewall-u) i instalira se po default-u, verovatno upravo taj modul ima konflikt sa Zone Alarm-om.

Idi u Settings tab, klik na Configure Real-Time Protection, zatim na link Troubleshooting, i isključi ovaj modul, ne treba ti jer već imaš Zone Alarm. Moraćeš da restartuješ mašinu.

Pozdrav
[ BluesRocker @ 28.04.2005. 14:41 ] @
Moguce da je i kod mene to bio problem, jer sam imao istu kombinaciju SP2, kaspersky 5, zone alarm novi. Samo nisam znao sta je, a neko je pretpostavio da je do windows firewalla.
[ Jagi @ 28.04.2005. 18:25 ] @
Dali si uspio riješiti problem.Ja sam pokušao deinstalirati zone alarm i isključiti windows firewall ali nije uspjelo opet se desi isto.Skužio sam da se nakon instalacije kav-a mogu spojiti na internet ako prilikom instalacije izaberem opciju restart later ali se poslije prvog restarta i ponovnog pokušaja konekcije sistem sruši odnosno sam restarta.
[ VRKY @ 28.04.2005. 18:29 ] @
Ako ti pravi take probleme ukloni ga, ili provaj s drugom verzijom (KAV)
[ zus @ 28.04.2005. 18:39 ] @
Kod mene / KAV Personal 5 + Zone Alarm (novi) = Blocked
Probaj KAV i stari Zone Alarm (4.5)
[ BluesRocker @ 28.04.2005. 20:21 ] @
Bolja varijanta je kaspersky 4.5 pro i zone alarm novi. Inace je 4.5 pro hiljadu puta bolja od 5-ice personal.
[ techtris @ 29.04.2005. 09:13 ] @
Ja koristim KAV Personal Pro 5, nisam imao sličan problem dok sam koristio Personal, ali jedan kompjuter koji je imao sličnu kombinaciju softvera slično se ponašao, dok nisam predložio da se isključi network module Kasperskog. Posle toga je bilo u redu. Windows Firewall bi trebalo da se isključi automatski čim instaliraš Zone Alarm, tako da to ne bi trebalo da izaziva problem. Ako želiš da budeš siguran da je Windows Firewall isključen disejbluj njegov servis u Administrative Tools - Services.

Probaj da reinstaliraš i Zone Alarm i Kaspersky, ali za Kaspersky nemoj da čekiraš Recommended settings prilikom instalacije kako uopšte ne bi učitavao ovaj modul prvi put. Prvo, kad deinstaliraš oba programa, počisti sistem sa nekim registry cleanerom, jer Zone Alarm ostavlja dosta stvari za sobom posle deinstalacije. Restart posle svake instalacije, a ako ovo ne pomogne prati Event Viewer, tu imaš sistemski log gde možeš da vidiš šta izaziva stop error tj. plave crash ekrane.

Nije nemoguće da je problem zapravo hardverski.
[ caplja caplja @ 29.04.2005. 18:27 ] @
Isti problem sam imao i ja. Na sveze instalirani widnows xp xp2 (i odmah iskljucio security centar i windows firewall) sam instalirao Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.227 i ZoneLabs ZoneAlarm Pro v5.5.062 i svaki put kad bi se konektovao na net comp bi se restartovao. Oba programa i njihove sevise sam iskljucivao i probavao da se konektujem na net ali uvek mi se restartovao komp. Tek kada sam deinstalirao Kasperskog uspeo je da se konektuje na net. Nasao sam staru verziju Kaspersky AV Personal 5.0.149 i posle njene instalacije sve radi normalno.
[ BluesRocker @ 29.04.2005. 18:42 ] @
@techtris
Nije problem hardverski. :) To sam i ja pomislio, ali bi svi trebalo da smo svesni da je to nemoguce. Problem je sto se kaspersky personal 5 i novi zone alarm kolju. Kaspersky5 sa drugim firewallom lepo radi, ZA sa drugim antivirusom lepo radi. Ja sam sad vratio SP2, ostao mi je k4.5 pro i novi za. Takodje sam ostavio ukljucen windows firewall, tako da smo i njega eliminisali. Konektovao sam se bez problema.
[ manic.ivan @ 04.05.2005. 18:22 ] @
Na mom komp-u radi KAV 5.0153 čak i nemam neki drugi FV osim onog koji dolazi sa SP2 i nemam nikakvih problema, a baš dosta vremena provodim na Internetu.
[ dava @ 13.05.2005. 13:05 ] @
Samo je potrebno u KAV-u iskljuciti Do not enable protection against network attacks at the system startup, koji se nalazi u Real-Time protection, pa Troubleshooting. Novi KAV ima integrisani inbound firewall (kao sto je techtris rekao) i jos ako imas ZA dolazi do sudaranja i pada systema.
[ bigs @ 13.05.2005. 22:20 ] @
Nazalost i kod mene rusi sistem! :(

Imam XP(SP1) + Zonealarm + Kaspersky 5 personal (trial) !
Iskljucio sam vec ZA i isto rusi!
Iskljucio sam kod KAV Do not enable protection against network attacks at the system startup i isto rusi! :(

Stavio sam nazad Kaspersky Personal Pro 4.5 i radi bez problema!
Jel vredi zamena za Personal 5???

Hvala
Pozdrav!

[ Koma[MFHN] @ 14.05.2005. 01:40 ] @
meni radi sve kao bombona :D

KAV 5.0.277
Zone ALarm 4.5.538.000
[ stopper @ 01.06.2005. 23:22 ] @
i kod mene na 2 racunara isti problem-kav 5.0.227 i novije varijante + zone alarm 5.1,5.5 -restart u trenutku konekcije
jedan komp ima sp1 a drugi sp2, oba su AMD
rjesenje kao sto neko rece je -disable protection against network atack!
a najnovija verzija ZA 5.5.094.00 pravi pravi problem-sistem nece ni da se podigne , vec se stalno restartuje u trenutku bootovanja...
[ Zoran 021 @ 02.06.2005. 17:19 ] @
Ja sam se ponovo vratio na stari NOD 32 i sve je OK !
[ knightshift @ 18.09.2005. 09:18 ] @
Stara je ovo tema ali evo jos jedna solucija.
Iskljuciti monitoring antivirusnog softwera u zone alarmu. Koriscene su poslednje verzije Kasperskog i ZA.

Pozdrav.
[ Starday @ 22.11.2005. 16:06 ] @
Može jedno pitanje:
Kakva je kombinacija, Zone Alarm + Avast i da li ima nesto na sta bi posebno trebao obratiti paznju?
[ Jagi @ 22.11.2005. 17:36 ] @
Nezna kakva je kombinacija sa Avstom odnosno nisam ga probao.Ja sam se nakon svih problema sa Kasperskym ipak odlučio za NOD i stvarno je dobar a i nema problema sa ZA firewallom.

[Ovu poruku je menjao Jagi dana 22.11.2005. u 18:36 GMT+1]
[ zokitrb @ 22.11.2005. 18:36 ] @
NIje tacno da ti Kav rusi sistem.Kav i ZAP mogu da idu zajedno ali ZAP
moras podesiti da pusti Kav na mrezu.Znaci jeko dobro poznavanje ZAP-a
(predpostavljam da koristis novije verzije) i neboj se nicega.Ne bi
bilo lose da pored Kav+ZA i instaliras Spy Sweeper 0d 3.5.0 pa
nadalje,nema sanse da ti nesto protrci pored njih jedino ako ti
"prodju pored levog misa"
Jos jednom Kav pa deset slobodnih mesta onda dolaze ostali.Ja sam imao
problem sa Kav-om dok nisam posle dva meseca prokljuvio u cemu je
fora.Nema sta nisam probao od NOD 32,F-secure a ostalo nisam ni hteo
da probam jer su neozbiljni.Kav ti daje svaki sat vremena informacije
o pojavi novih virusa a po mogucstvu i updateove.Nadam se da sam ti
malo pomogao ako si bio u dilemi stada radis.

--
Pozdrav,
Zoran
mailto:[email protected]
[ zokitrb @ 22.11.2005. 18:40 ] @
Nisi imao problem nego nisi uspeo da uskladis ova dav izuzetna
programa.Nod nije los i ja sam ga koristio i do sa CR... koji mu trial
verziju produzava za nekih 45000 god.Da dobro sam napisao.

--
Pozdrav,
Zoran
[ zokitrb @ 23.11.2005. 08:55 ] @
Tacno tako.Trial i licenciran je razlika samo u "nabavci".

--
Pozdrav,
Zoran
[ Starday @ 23.11.2005. 10:22 ] @
Citat:
Ja sam se nakon svih problema sa Kasperskym ipak odlučio za NOD i stvarno je dobar a i nema problema sa ZA firewallom.

Znaci, preporuka je NOD?! Cuo sam da on ima svoj firewall, da li onda ima potrebe za ZA? Ili ono....neka ga...
[ Goran Mijailovic @ 23.11.2005. 21:31 ] @
NOD 32 je dobar ali ja ti preporucujem (kad vec pitas) KAV 5 Personal.
[ Shadowed @ 26.11.2005. 07:44 ] @
Necemo jos jednu "ovaj AV vs. onaj AV". Znaci, problem je Kasperski. Neki misle da bi trebalo promeniti AV neki ne. Nadalje bi bilo dobro skoncentrisati se upravo na resavanje problema sa samim KAV-om. Razloge za/protiv ovog i drugih AV-a ima na temama predvidjenim za to pa moze odluciti da li hoce drugi AV i koji.
[ zokitrb @ 26.11.2005. 18:15 ] @
Kaspersky nije problem i tu treba staviti tacku.Neko voli BMW neko
MErcedes a sta vozis to ti je to.Necu vise da polemisem o ovoj temi
jer smatram da svako ima pravo da kaze svoje misljenje i savet ali ne
i da natura misljenje koje neko nece da prihvati.

--
Best regards,
Zoki mailto:[email protected]
[ superfly @ 20.03.2006. 18:19 ] @
i ja sam mislio da je nod32 bolji ali...????

masina mi se u zadnje vreme cudno ponasala, net nije radio kako treba,
a nod32 nije nista prijavljivao.
onda lepo instalirao KAV 5.0.338 i bez update-a definicija nasao 3 virusa!!!

eto...
[ RobertNestaMarley @ 20.03.2006. 18:37 ] @
Ja koristim NOD 32 2.51.8 i Zone Alarm 6.1.737.000. suma sumarus? virus free.