[ dmd @ 27.04.2005. 17:53 ] @
Ako hoću da unesem tekst sa našim slovima (š,č,ć,ž,đ) StreamReader ih ne unosi u T. box. Sa starom funkcijom otvaranja teksta sve je u redu. Da li nešto ne znam da podesim u StreamReader-u? |
[ dmd @ 27.04.2005. 17:53 ] @
[ The Ja @ 28.04.2005. 10:56 ] @
Da li unosiš encoding parametar pri kreiranji StreamReader-a?
nešto kao: StreamReader sr = new StreamReader(@"xxx",System.Text.Encoding.Unicode); Ako ti je ulazni fajl unicode. [ dmd @ 28.04.2005. 12:23 ] @
Hvala ti pomoglo mi je i ako još nisam svatio suštinu.
------------------------------------------------------------------- Dim ČITAČ As System.IO.StreamReader ČITAČ = New System.IO.StreamReader(OpenFileDialog1.FileName, System.Text.Encoding.Default) ----------------------------------------------------------------------- U ovom slučaju mi radi kada je podešeno po Default-u. Za Unicode dobija text sa IIIIII linijama. Sa ASCII naša slova (š,č,ć,ž,đ) su znak pitanja(?). Ako je na klijent rač. podešeno za ispravno pokazivanje naših latiničnih slova valjda radi. [ dezelin32 @ 04.05.2005. 09:54 ] @
Taj txt fajl je verovatno kodiran u latin2 formatu. Moras da kreiras latin2 dekoder pa da pomocu njega instanciras StreamReader.
vidi dokumentaciju za Encoding.GetEncoding(string) cheers Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|