[ natas @ 27.04.2005. 19:28 ] @
imam knoppix 3.7 na hard disku. kako da ga updatiram na 3.8? da li preko apt-get upgrade ili moze i preko knoppix 3.8 CD-a. |
[ natas @ 27.04.2005. 19:28 ] @
[ tdjokic @ 27.04.2005. 19:38 ] @
Ja bih instalirao 3.8 na cisto da sam na tvom mestu. Ovo ne mogu nesto precizno da ti argumentujem ali sam stekao takav utisak na osnovu raznih cinjenica. Osim toga, 3.8 nema kernel 2.4, tako da po neka stvar koja je ljudima radila sa 3.7 ne radi sa 3.8. Korisna adresa: http://www.knoppix.net/forum/
[ Vesa 77 @ 27.04.2005. 20:41 ] @
Sve je to OK, i ja hocu da ga skinem! KNOPIX 3.7 na engleskom! Ali koji fajl da skinem da mi disk koji narezem bude bootabilan??? Jel ISO ili neki drugi? ![]() [ natas @ 27.04.2005. 20:51 ] @
>
u pravu si. 3.8 dolazi samo sa kernelom 2.6. a htio sam se postediti skidanja 700MB :). [ tdjokic @ 28.04.2005. 03:08 ] @
Citat: Vesa 77: Sve je to OK, i ja hocu da ga skinem! KNOPIX 3.7 na engleskom! Ali koji fajl da skinem da mi disk koji narezem bude bootabilan??? Jel ISO ili neki drugi? :) Kad skines, moras ga narezati na CD. Istina je da postoje neke fore da se moze instalirati i sa hdd-a, ali to mi nije dovoljno poznato i verujem da bi ti u ovom trenutku bilo teze od redovnog nacina. A ako hoces da ga koristis kao Live CD onda je to i jedini nacin. Nemam rezac i ne znam mnogo o tome, ali je ovde mnogo puta bilo napisano da ne smes na CD narezati bas taj fajl, nego moras izabrati tamo neku opciju "image", tako ce CD biti butabilan. O tome takodje pise na vise mesta. Recimo ovde http://iso.eng.frendz.ch/ [ natas @ 28.04.2005. 15:25 ] @
>
da dodam. kada ga skines kao .iso mozes ga pokrenuti preko virtual machine kao drugi sistem i onda iz konzole pokrenuti skriptu knoppix-installer. ali ne bih ti to savjetovao jer ce instalacija ici brze preko cd/dvd rom-a nego preko virtualno. a sto se tice przenja .iso (image) fajla na cd - to je lagano. iz Nere (ili bilo kojeg drugog programa) pokrenes opciju przenja image fajla i on ce se fino raspakirati na cd Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|