[ Mitrović Srđan @ 28.04.2005. 14:43 ] @
Nisam ceprko po ovim DW formama , hteo sam da napravim neku formicu koja sadrzi sledeca polja

-ime
-mail (vas)
-komentar

i da to submita i salje na mail
naravno bez php posto ovaj sugavi PTT hosting di je fax ne podrzava :>
[ noviKorisnik @ 28.04.2005. 14:51 ] @
Hajde deda ti prvo pročeprkaj pa javi šta je preostalo nejasno nakon čeprkanja.
[ Mitrović Srđan @ 28.04.2005. 15:12 ] @
evo npr imam par input boxa u koje upises tekst bla bla :>
i na kraju

Code:

<FORM ACTION="mailto:[email protected]?subject=Prijava" METHOD="POST" ENCTYPE="text/plain" NAME="blood"> 
<DIV CLASS="forma">Vas email: 
<INPUT TYPE="TEXT" NAME="email " size="9" maxlength="30"> 
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Posalji"></DIV> 
[ noviKorisnik @ 28.04.2005. 21:13 ] @
Ubaci još input za ime i textarea za komentar i to bi već trebalo da bude to. Testiraj naravno...
[ Mitrović Srđan @ 28.04.2005. 22:53 ] @
ybacio sam naravno i opet neradi :>

jel ima neko primer gotovog koji radi 100%
[ noviKorisnik @ 28.04.2005. 23:43 ] @
Ima 2 stvari vezane za ovo, prva je da sve prepuštaš klijentskim programima pa će ponašanje da zavisi od browsera i email klijenta, a druga je da se radi o poverljivom protokolu pa je potreban pun pristanak korisnika da se s njegovog računara zaista prosledi pismo sa sadržajem formulara.

Ti recimo koristiš Operu i ne znam koji email klijent i moguće je da ovo Opera ignoriše ili nisi konfigurisao email klijent. Ja sam upravo konfigurisao Outlook radi testa. Testirao sam iz Firefoxa i tu se kreira poruka i otvara se njen prozor, moraš da klikneš na Send da bi se priča nastavila. Testirao sam takođe iz IE i tu mi se 2 puta traži potvrda da li sam siguran da želim da prosledim formular mailom, da bi se na kraju formirala poruka i smestila u Outbox folder kao spremna za slanje...

Prvi rezultat pretrage na googlu je Can JavaScript email a form? i tu piše na tu temu (bogami i na ostalim rezultatima).

Inače, ako već moraš i želiš da ovo koristiš, imaj u vidu da ti svakako stiže email adresa korisnika jer se ona koristi za prosleđivanje formulara, tako da možeš malčicke da olakšaš komplikovanu proceduru slanja formulara izostavljanjem polja za email.