[ vladeck @ 28.04.2005. 20:47 ] @
Na predlog jednog od članova ES foruma pokrećem ovu temu na kojoj ću Vas obaveštavati o novim klasama (i novim mogućnostima) Internet objekti biblioteke (neću pisati temu za svaku klasu ponaosob, kao što sam do sada radio). Razlog malo dužeg odsustva su dve nove klase i dokumentacija koja prati svaku klasu (za sada samo na Internet prezentaciji).

Obaveštenje:
Od danas, u mogućnosti ste da pratite razvoj Internet objekti PHP klasa ovde: http://www.icmreza.co.yu/blogs/vladecks/?page_id=9. Ono što je “vruće” su dve nove klase: WebForm za pravljenje (za sada) prostih formi i WebMessage za pravljenje , grafički omogućenih, poruka. WebList klasa je pretrpela neka promene, pa sada možete odrediti CSS klasu za svaku ćeliju liste ponaosob, a WebXhtmlDocument klasa ima mogućnost dodavanja Javascript datoteka. Uskoro možete očekivati još dosta novih klasa i poboljšanja po pitanju mogućnosti postojećih.

Uživajte!

P.S. Licenca je GPL :)
[ vladeck @ 30.04.2005. 23:16 ] @
Jel neko, makar, pogledao kod? Mišljenja, ideje?
[ Bojan Zivanovic @ 01.05.2005. 22:06 ] @
Sad sam bacio oko...
Veoma lepo odradjeno :)
Moracu detaljnije da prostudiram da bi davao sugestije, ali deluje odlicno.
Bas mi se svidja ona klasa za ispisivanje obavestenja....
Moracu da krenem da kradem kod od tebe :)
pozz
Bojan

EDIT: ako te zanima, pogledaj moju klasu za rad sa bazom:
http://www.angry-orange.com/bojan/db_class.tar.gz
Uradjena je za PHP4, posto je koristim u svojim projektima, a vecina hostinga jos nije prihvatila peticu...
[ flylord @ 01.05.2005. 23:25 ] @
Ja bih pogledao ali ne koristim PHP5, jos nijedan klijent mi nije trazio tu verziju, tako da.. :) Mada cu da vidim ovih dana da ga stavim pa da ti taman kazem svoje misljenje
[ vladeck @ 02.05.2005. 00:13 ] @
Ahhh, napokon neka mišljenja :) Pogledaću tu klasu za baze, a što se tiče da je BAŠ za PHP5: petica ima odličan objektni model ;) Uskoro će još neke klase (i veoma dorađena WebForm klasa, zatim *nove*: WebFormContainer, WebSettings, ...), pa ostanite u toku... kod slobodno koristite (samo nemojte kršiti GPL, ili mi nemojte govoriti da ste ga prekršili i sve će biti OK ^_^ )

[Ovu poruku je menjao vladeck dana 02.05.2005. u 20:13 GMT+1]
[ Bojan Zivanovic @ 02.05.2005. 16:08 ] @
Ja bih voleo da mogu da koristim peticu, ali hosting provajderi jos uvek nisu updatovali PHP, te ostade cetvorka :(
Stvarno je bolno koristiti cetvorku, a znajuci sta sve petica nudi (normalan OOP, exceptions...)
Flylord: Kod se nije puno promenio, slobodno pogledaj ;).
Razlika je u deklaraciji promenljivih u klasi, i koriscenju konstruktora, ako se ne varam...

vladeck: Videcemo i ostale klase, planiram da ih upotrebljavam u svojim radovima :)
[ vladeck @ 02.05.2005. 19:02 ] @
Bojane: onda će ti biti lepo da znaš da će uskoro nova verzija klasa :) -> WebForm može (za sada samo kod mene na kompu) da barata sa, skoro, svim kontrolama i odustao sam od pokušaja menjaja izgleda kontrola putem CSS-a, jer svaki OS brine o tome (a i protiv standarda je što sam ja pokušavao... dobro je da sam uvideo to na vreme: no no ;) )... I tu će biti WebFormContainer koji će služiti za "slaganje" formi. Uživajte!

Dopuna: Od sledeđeg izdanja (za neki dan) licenca će biti LGPL pa će svi biti u mogućnosti da koriste klase i u komercijalnim projektima :D
[ vladeck @ 02.06.2005. 14:01 ] @
Izašla je nova verzija (0.1.1) i možete je preuzeti na mom blogu (uobičajeno mesto). WebForm klasa je sada dosta funkcionalnija, a licenca biblioteke je promenjena u LGPL. Samo bih zamolio da mi se jave oni koji koriste ovu biblioteku (ako ih uopšte i ima) :)
[ Ilija Studen @ 02.06.2005. 16:34 ] @
Pošto ne koristim PHP5 u komercijalnim projektima ni ne mogu da koristim tvoje biblioteke, ali sam svoju xhtmlDocument klasu pisao slično tvojoj. Doduše, ima par razlika, ali sistem je manje više isti,