[ WEXY @ 29.04.2005. 21:51 ] @
Pokušavam da pravim GTK aplikaciju u Windowsu, i što se toga tiče sve je ok, sve radi savršeno itd.

Moj problem je u tome što hoću da statički linkam gtk i ostale potrebne biblioteke tako da dobijem samo exe fajl i da ne moram da šaljem još onih 10+ lib fajlova nekom drugom kome bi dao taj program na korišćenje.

Probao sam sa -static opcijom međutim veličina exe fajla se SMANJI (valjda bi trebalo višestruko da se poveća) i opet su mu potrebni lib fajlovi tamo gde sam kompajlirao da bi radilo inače javlja grešku.

Anyone?
[ leka @ 30.04.2005. 01:42 ] @
Nisam 100% siguran, ali mislim da uz GTK DevPak koji dolazi za DevC++ ne dolaze staticke GTK biblioteke. Proveri to za svaki slucaj. Znas gde si instalirao Dev-C++ odes u /lib i vidis.
[ WEXY @ 30.04.2005. 02:02 ] @
Iskreno ne znam na koji način da vidim da li su statičke ili ne.. jedino što znam je da sam potrebne fajlove skinuo sa http://www.gimp.org/~tml/gimp/win32/downloads.html (nisam preko DevCpp-a), a tu koliko sam video ne piše ništa o tome da li jesu ili ne...

U svakom slučaju da li je `-static` to što meni treba ili možda još nešto (predpostavimo da su statičke)?

Hvala.
[ toroman @ 30.04.2005. 16:04 ] @
biblioteke sa dll ekstenzijom ne možeš da linkuješ statički (jer su one dinamičke)

tebi trebaju lib datoteke sa ekstenzijom .a i .o mislim ...

najbolje bi bilo da skineš najnovij developer gtk paket i instaliraš ga, mislim da uz njega dođe sve potrebno ...