[ vlada84 @ 30.04.2005. 10:31 ] @
| Posto mi se windows malo sporije gasi cuo sam da u registry bazi bostoji jedan fail koji se zove page file.sys. On ustvari proverava tj. brise kesovane podatke stvorene tokom rada, tako da se desava da se znatno usporava sistem narocito kod postupka gasenja. Zanima me gde ja da nadjem taj page file.sys u registry bazi da bi mu promenio vrednost hexadecimal na 0.
Hvala |
[ kUdtiHaEX @ 30.04.2005. 12:16 ] @
pagefile.sys nije u registry bazi i taj koji ti je to nalupao nema dve blage sa zivotom :)
Fajl se nalazi u rootu C: particije i sakriven je, ne mozes ga obrisati jer je to swap.
I naravno, on nema veze sa tim sto ti je sistem spor pri gasenju vec razlog moze da bude AV, FW, neki zaostali servis, drajver....
[ Mardz Simpson @ 30.04.2005. 13:18 ] @
ma jeste bilo je na polarotoru 3 kanala kao nesto ukucas u run-u regedit pa onda hot key local machine i nesto na kraju clear page file( to je zadnje sto treba da se otvori i po defaultu je 1 a treba da se stavi 0)
[ Trajkovic @ 30.04.2005. 17:56 ] @
Nisam ni ja strucnjak, ali bilo je na Polarotoru, i ima dejstvo

[ Shadowed @ 01.05.2005. 20:31 ] @
Da vam resim "misteriju" :).
U pitanju je podesavanje koje govori da li ce Windows pri shutdown-u da brise page file. Ovo se koristi iz sigurnosnih razloga jer je to sadrzaj radne memorije u kojoj je moglo biti i poverljivih informacija ali oduzima vreme. Sad, biras - sigurnija ili brza varijanta.
[ Mardz Simpson @ 02.05.2005. 17:54 ] @
Shadowed
Daj objasni postupak ako nije problem pa nek ljudi probaju(ko hoce)!
[ Shadowed @ 02.05.2005. 19:24 ] @
Pa eno na slici u Trajkovicevoj poruci.
[ VRKY @ 02.05.2005. 20:35 ] @
OK, ukratko.
Start>Run>Regedit <Enter>
I onda proširujete "grane" do ovog ključa:
Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Memory Management
I onda mu promjenite vrijednost po potrebama

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.