[ Gomatami @ 30.04.2005. 18:13 ] @
Imao sam danas nekih silnih problema sa pozivanjem odredjenih komandi. Zidareva varijanta sa dugmicima mi nije bas stimala, pa sam bio prinudjen da nadjem alternativno resenje. Pogadjate, rec je o asocijaciji pojedinih tastera ili kombinacije tastera sa izvrsavanjem odredjenih funkcija. Znaci, pitanje glasi: Kako da se pritiskom na taster F1 otvori forma za unos podataka, a na kombinaciju SHIFT+D stampa dnevni izvestaj? Prvi korak je pravljenje makroa pod nazivom AutoKeys. U radnom Toolbaru ukljuciti opciju Macro Name. U kolonu Macro Name upisati kombinaciju tastera ili sam taster koji treba da inicira dogadjaj. U nasem slucaju je to taster F1: Macro Name Action Coment {F1} OpenForm +d RunMacro Naravno, popunicete sve trazene parametre za OpenForm i RunMacro. ![]() Viticaste zagrade {} se koriste za obelezavanje SISTEMSKIH tastera (svi funkcijski F1 - F12, Insert, Delete, Home ...) Znak "+" - plus, se koristi za kombinaciju SHIFT+NEKI_TASTER. Znak "^" se koristi za kombinaciju CTRL+NEKI_TASTER. Kada zavrsite sa pakovanjem AutoKeys makroa, snimiti ga i restartovati aplikaciju. |