[ sbing @ 02.05.2005. 19:26 ] @
Kako da otvaram access-ove forme iz exe-a? Najviše bi mi pomoglo da je u VB.NET-u ali može i C#.
[ kul-rom @ 03.05.2005. 00:47 ] @
Nemoguce ... ili moras rekodirati formu u VS.NET-u ili uvesti/konvertovati MS Access Formu u VB.Net .....
Pozdrav
[ sbing @ 03.05.2005. 23:42 ] @
Možda sam se krivo izrazio, meni treba da npr.kad kliknem na gumb (u nekom svom .exe programu) da mi se pokrene access-ov projekt i da mi se pokrene neka njegova forma. A kad kliknem na neki drugi gumb u svom programu da mi se pokrene neka druga forma iz istog access-ovog projekta... To sam jednom negdje vidio (100% sam siguran) i sigurno se može ali ne znam kako.
[ dezelin32 @ 04.05.2005. 09:44 ] @
Mislim da je to moguce izvesti koriscenjem COM-a. Vidi na google-u.

cheers
[ mmix @ 04.05.2005. 14:37 ] @
Ovo će ti verovatno pomoći za početak:
(Treba ti referenca na Microsoft Access 11.0 Object Library COM)

Code:
Dim obj As Microsoft.Office.Interop.Access.Application = New Microsoft.Office.Interop.Access.Application
obj.OpenCurrentDatabase("c:\MojAccess\MojaBaza.mdb", False, "")
obj.DoCmd.OpenForm("MojaForma")
obj.Visible = True
[ sbing @ 04.05.2005. 21:29 ] @
Citat:
mmix: Ovo će ti verovatno pomoći za početak:
(Treba ti referenca na Microsoft Access 11.0 Object Library COM)

To je upravo ono što sam tražio. I za početak i za kraj. Sve super radi, baš onako kako bi trebalo. Imao sam malo problema jer sam imao verziju 10.0, nije mi radilo pa evo i link odakle se može skinuti sve što je potrebno.
http://www.microsoft.com/downl...1feba508e52&displaylang=en
[ kul-rom @ 05.05.2005. 15:41 ] @
Citat:
sbing: Možda sam se krivo izrazio, meni treba da npr.kad kliknem na gumb (u nekom svom .exe programu) da mi se pokrene access-ov projekt i da mi se pokrene neka njegova forma. A kad kliknem na neki drugi gumb u svom programu da mi se pokrene neka druga forma iz istog access-ovog projekta... To sam jednom negdje vidio (100% sam siguran) i sigurno se može ali ne znam kako.

Nije toliko bitno kako si se izrazio vec je vaznije kako sam ja to razumeo hahaha ... Mislio sam da zelis otvoriti Access-ove forme unutar vb.net aplikacije ... ok bitno da se stvar razresila ... pozdrav
[ sbing @ 05.05.2005. 16:32 ] @
Citat:
kul-rom: Nije toliko bitno kako si se izrazio vec je vaznije kako sam ja to razumeo hahaha ... Mislio sam da zelis otvoriti Access-ove forme unutar vb.net aplikacije ... ok bitno da se stvar razresila ... pozdrav ;)

Ma sve je u redu. I tvoj mi post jednom možda bude od koristi. Meni je osobno totalna glupost to otvaranje access-ovih formi ali to se traži od mene pa to moram i napraviti. Možda me netko zatraži upravo to što si ti napisao pa ću si onda s tim 'razbijat glavu'. Pozdrav!
[ coto @ 20.05.2005. 12:55 ] @
To je strasno resenje i ja sam probao i sve lepo radi dok ne zastitis accesovu bazu i nikako da skontam kako da mu prosledim password i UserID a da mi je ne trazi stalno kad radim nesto u .NET programu pomocu ove reference????