[ th33nd @ 03.05.2005. 13:48 ] @
| Ako naslov nije adekvatan, izvinjavam se..stvarno nisam znao kako drugacije 
E ovako..moje pitanje je sledece:
-Napravio sam neki progie (u VB naravno) i kada se startuje, on napravi jedan poseban
direktorijum i iskopira se u taj isti. E,sad,kada se drugi put startuje taj program, direktorijum koji on pravi vec postoji i vec iskopiran tamo gde treba i izbacuje gresku
Run-time error '424'
Object required
Kako da namestim, da ako vec postoji direktorijum i ako je vec iskopiran, da to vise ne radi, odnosno samo da kada se prvi put startuje napravi shta treba. AKo me neko razume.
primer: progie se zove TEST i pri stratovanju napravi dir. C:\Test, i iskopira se u taj dir. pod nazivom TEST.exe. E, svaki put kad ga startujem on ce pokusati da napravi C:\Test i da se iskopira u taj folder, ali naravno nece uspeti jer folder vec postoji i Test.exe je iskopiran tu i izbacice mi gore navedeni error. please help
hvala unapred
|
[ KiselinaXP @ 03.05.2005. 13:59 ] @
Stavi
Code:
On Error Resume Next
[ Dark Icarus @ 03.05.2005. 14:38 ] @
A može i drugačije:
Code:
If Dir("C:\Test\Text.exe") = "" Then
' fajl ne postoji; iskopiraj ga
Else
'fajl postoji
End If
[ th33nd @ 06.05.2005. 11:50 ] @
na ovo mi izbacuje opet gresku!
Code:
Private Sub Form_Load()
Dim Win As String
Win = Environ("WinDir") & "\"
MkDir Win & "\TEST"
On Error Resume Next
FileCopy App.Path + "\" + App.EXEName + ".exe", Win & "TEST\PROGRAM.exe"
On Error Resume Next
End Sub
Run-time error '75':
Path/File access error
Ovo drugo nisam jos probao..
[ Shadowed @ 06.05.2005. 18:13 ] @
Nemoj koristiti On Error Resume Next. Los je taj savet.
[ Marko_L @ 06.05.2005. 20:41 ] @
Iskoristi ovo što ti je Dark Icarus napisao i nemaš problema.U ovom tvom slučaju ti najverovatnije javlja grešku zato što ne postoji source fajl ili zato što već postoji destination fajl.On Error Resume Next nema smisla koristiti u ovom slučaju, njega koristi samo onda kada si siguran koja će se greška javiti i kada znaš da ta greška neće uticati na dalji tok izvođenja aplikacije.
[ th33nd @ 16.05.2005. 11:05 ] @
E koristio sam ovo drugo, juce sve je radilo bez problema, nikakvu gresku nije prikazivao.
Danas ispisuje :-) ne znam sta se desava al nije bitno. Nego to za kopiranje fajla radi, ne izbaci nishta, al kad kopira ovaj folder onda izbaci neki shit. jel moze neko da napise chaskom code znaci da na klik na dugme napravi folder nagde na hdd i u njega ubaci neki fajl (tekst.txt). ako folder i fajl u njemu vec postoje da ne radi nishta i da nema greske. hvala unapred
[ Marko_L @ 16.05.2005. 17:01 ] @
Code:
If Dir("C:\Test\Text.exe") = "" Then
MkDir "C:\Test"
FileCopy App.Path & "\test.exe", "C:\Test\test.exe"
End If
[ Jimi Hex @ 19.05.2005. 17:03 ] @
mozes preko FSO-a
Code:
dim fso
set fso=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
if fso.FolderExist("C:\TEST") = False then
mkdir "C:\TEST"
end if
if fso.FileExist("C:\TEST\Test.exe") = False then
FileCopy app.path & "\" & app.exename, "C:\TEST\TEST.exe"
end if
[Ovu poruku je menjao Aleksandar Vasic dana 14.06.2009. u 12:32 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.