[ Miloje Sekulic @ 05.07.2002. 01:31 ] @
Danas je ES leto bas zastupljeno u medijima.

Izasao je clanak na Krstarici u rublici kompjuteri:
http://www.krstarica.com/lat/magazin/kompjuteri/

Toliko smo uspeli da izvucemo posle napetih pregovora.

U emisiji City na Pinku isla je prica i dosta materijala iz baste.
Valjda je snimljeno, pa cemo da prebacimo i okacimo negde.

Molim sve koji u bilo kom mediju primete nesto u vezi leta da objave.
Ako mogu da skeniraju ili snime i postave.

Ovo nam je jako vazno zbog animiranja sponzora za naredne akcije.

Pozdrav
Miloje
[ InsurrectoR @ 05.07.2002. 01:39 ] @
boilo je i nesto na Polarotoru, ali nisam slusao sta je pricao, samo sam video snimke iz baste
bice i repriza danas (petak) negde oko 10AM ... pa ko 'oce naka snimi
[ ShojkE @ 05.07.2002. 02:17 ] @
Sasa Krstic je bio moj gost u "Glavom u IT zid"...
Usput je snimio materijal i kako cujem danas emitovao u emisiji Polarotor...

Cosicu dugujemo jednu veliku zahvalu jer je medju prvima izasao medijski u susret ES letu...
[ torbica @ 05.07.2002. 04:15 ] @
Za onaj jadan tekst da se nadje medju medijskim sponzorima, mnogo je.....

admin: Torbice aj nemoj da quotujes CELU poruku da bi napisao jednu recenicu kao komentar na nju, stvarno nije okay.. mozes i ovo da obrises kad procitas
[ Miloje Sekulic @ 06.07.2002. 02:16 ] @
Citat:
torbica:
Za onaj jadan tekst da se nadje medju medijskim sponzorima, mnogo je.....


Pogledaj tekst koji ga je zamenio.

http://www.krstarica.com/lat/m...teri/index.php?clanak=es_leto2

Do sada najbolji tekst o letu koji sam citao

M
[ torbica @ 06.07.2002. 02:51 ] @
povlacim rec, ovaj tekst je sjajan :)
kritika urodila plodom
[ torbica @ 06.07.2002. 02:56 ] @
ma uostalom...

http://www.krstarica.com/lat/m...teri/index.php?clanak=es_leto2

ES leto za Internet fanove
04.07.2002Nekako u senci ostalih događaja u gradu (kojih, ruku na srce, nema preterano mnogo i onoliko koliko bi moglo da ih bude, ali ih je opet znatno više no ranijih nekoliko godina) dogodio se tokom ove nedelje jedan, na izvestan način, pionirski događaj.

U organizaciji EliteSecurity.org, zbila se (i još uvek se zbiva, zaključno sa 6. julom), u bašti kluba "Bonafides", manifestacija pod nazivom ES leto – Oh, so fancy Internet!, na kojoj su i mlađi i stariji Beograđani imali prilike da se upoznaju sa nekim, do sada nedovoljno potenciranim aspektima upotrebe globalne računarske mreže i računara kod nas. Kroz seriju predavanja, prezentacija i radionica, na različitim nivoima stručnosti (što je, od predavanja do predavanja, determinisalo sastav publike i širinu ciljne grupacije), predstavljene su najraznovrsnije teme: pojedinačni sajtovi, Internet i kultura, "Žene za kompom", softverske zanimljivosti i pikanterije (jedna reč – Linux), sigurnost računarskih sistema, web dizajn i digitalna umetnost sa naglaskom na online primenu, takmičenje u digitalnim formama, predstavljanje wireless sistema za pristup Internetu (WAP i slično), hardverske "đakonije"... Za kraj (petak i subota) su, što još nije kasno da posetite, predviđeni (vruća) rasprava o novom zakonu o telekomunikacijama, kao i predavanja o Internet biznisu, korišćenju mrežnih resursa u berzanskom poslovanju, plaćanju preko Interneta i mnoge druge zanimljive teme.

Čini se da je hladoviti ambijent bašte "Bonafidesa" bio premali da primi sve one koji su prethodnih dana želeli da - bilo iz čiste radoznalosti, bilo iz želje da pruže i aktivni doprinos, bilo pak "griženi" unutrašnjim motivom i elanom svojstvenim samo web aktivistima (a da ima na šta da se skrene pažnja u domaćim Internet vodama, ima) - pobegnu iz gradske jare koja ja na stepen-dva manje od +40 mlatila po glavi i uzmu učešća u brojnim živim forumima, diskusijama, predavanjima i radionicama. Posle raznih sinergija i drugih manifestacija moći i koncepta razmišljanja "znam ja šta je najbolje za tebe", dinamičan i nabijen program sa učesnicima najrazličitijih profesionalnih profila, kao i profesionalnih iskustava i stavova, predstavlja pravo osveženje. On je, pored toga, i važan kvalitativni pomak u društvenoj percepciji Mreže kao svakodnevnog životnog (i vrlo upotrebljivog) alata i, što je najvažnije, u demistifikaciji njenog najozloglašenijeg efekta koji bi braća Rusi nazvala "ostranenie", a koji se, pravilnom i dobro koncipiranom upotrebom, izgleda, ipak može izbeći.

Organizator EliteSecurity.org učinio je pun pogodak što je energiju svojih forumskih rasprava pretočio i u žive, neposredne, većem delu publike ipak i dalje bliže i razumljivije, kontakte i razgovore, kroz koje je moglo mnogo toga novog da se sazna i nauči. Takođe je za pohvalu i idealni art-komplement cele manifestacije, u vidu svakonoćnih dj line-up-ova na kraju svakog (oh, so fancy napornog!) radnog dana ES leta. Za žaljenje je, međutim, što je, sa izuzetkom veoma malog broja medija, ova manifestacija tako slabo pokrivena i propraćena, pošto se nesumnjivo radi o utiranju staze čitavom novom trendu, veoma važnom za društvo u kom će značaj Interneta i IT sektora verovatno rapidno rasti u narednom periodu. Nadajmo se da se organizatori neće zaustaviti na ovom koraku, a da će beogradska publika, kulturna javnost i mediji pokazati još veće interesovanje, koje će manifestacijama poput ove dati povoda za veće ambicije i kontinuiranije akcije iz kojih ćemo, kao Internet zajednica, svi moći da naučimo i shvatimo svoju poziciju u novim relacijama koje Mreža i mrežni alati sobom donose.

Više informacija na leto.elitesecurity.org

bogami ovo se sad zove prozivka :)))stova putem
Interneta, daju za
[ Sale81 @ 06.07.2002. 03:16 ] @
E ovo je text, ono prije je bio neki abstrakt :D

I ja se slazem da je bonafides fino mjesto (blizu centra),
ali pravo mjesto za organizovanje ovakve manifestacije bi bio -> Plato :)
[ torbica @ 13.07.2002. 05:29 ] @
Svet kompjutera
jul-avgust 2002
http://leto.elitesecurity.org/marketing/Svet-kompjutera.jpg