[ rms @ 04.05.2005. 09:32 ] @
Ćao,

Zezam se sa ClientDataSet-om. U helpu piše da mu midas.dll fajl nije potreban ako se exe statički linkuje sa midaslib.dcu. Moje pitanje je kako se to DCU fajlovi statički linkuju?
[ rms @ 04.05.2005. 11:20 ] @
Uh, ... sve što je trebalo je da u uses dodam MidasLib. Navikao sam na Visual C++ gde se biblioteka za linkovanje navode u project settings dijalogu pa sam po navici bezuspešno tragao za nečim sličnim.
[ morlic @ 07.05.2005. 16:30 ] @
Mala napomena za staticko i dinamicko vezivanje midaslib. Npr. u Delphi-u 6 mislim da fajlovi nisu bili isti ako se vrsi SaveToFile, sa XML opcijom. Cisto da znas, ako budes u toj situaciji.
[ rms @ 09.05.2005. 05:35 ] @
Da hvala, delphi učim uz verziju 6, a primetio sam još i ovo: kad sam dodao splash prozor (da ne bude dosadno dok se podaci učitavaju) javlja se nedefinisani izuzetak ako je midaslib statički linkovan.
[ morlic @ 09.05.2005. 09:33 ] @
To ne bi trebalo da se desava, verovatno nije u pitanju midas vec nesto sto je u vezi sa splash formom koju si dodao.
[ rms @ 09.05.2005. 16:16 ] @
U pravu si!
Izgleda da postoji neki problem sa DBClient-om ako je izlazni fajl u XML formatu(barem u 6-tici). Upravo sam pokušao istu stvar ali ovaj put sa CDS fajlom, i bez ikakvih drugih izmena, sve radi kako treba i bez pucanja.

Najlepše hvala