[ mmix @ 04.05.2005. 14:00 ] @
Ok, mislim da je popriličan broj dobrih tema bio propušten zato što je imao "Advocacy" etiketu, pa je na kraju po prebacivanju u taj forum tema zamrla jer jednostavno nikog tamo to ne interesuje mnogo ![]() Zato sam rešio da napravim mali eksperiment i da otvorim ovu kvazi-advocacy temo pošto su oba tabora zapravo .NET tabori i predstavljaju dve frakcije iste "religije" ![]() 1. Da li je bolje bacati i hvatati Exception-e (iliti izuzetke) ili 2. Da li je bolje koristiti return value (iliti povratnu vrednost)? 3. Ako je ok oba, kad i kako koji primeniti? 4. Ako nijedan ne valja, zašto ne valjaju i šta činiti? ![]() Činjenice: šta god vam padne na pamet, od upotrebljivosti preko čitljivosti i performansi do "video sam na ovom blogu" VAŽNO: Ograničavamo se na .NET/CLR, i ako koristite reč "zato" ne stavljajte interpunkciju iza nego nastavite sa " što ....", ako se razumemo ![]() Za vaše razmatranje prilažem blog od pripadnika prvog tabora. Ovaj sam izabrao pošto je većina ostalih poprilično ratoborna, a u ovom blogu su dati i neki konkretni primeri i razlozi: Krzysztof Cwalina, samoprozvani "one more Microsoft blogger" Krzysztof Cwalina: Design Guidelines Update: Exception Throwing Nažalost pripadnici drugog tabora slabo pišu blogove kako mi se čini, više su forumski orijentisani ![]() U svakom slučaju, tema je otvorena pa izvolite, ako bude uspešna možda ćemo ponoviti sa nekom drugom tematikom.... ![]() |