[ hranitelj @ 04.05.2005. 19:06 ] @
Pozdrav strucnjaci,
Ima li info o ovom modelu?
[ micibuco @ 06.05.2005. 13:52 ] @
Ja sam ga jučer kupio i isprobao . Tehničke karakteristike su identične kao i dv-470 ( bar po papirima).
Što se tiče medija sve sam isprobao osim Divx-a i sve je prošlo o.k. i bez greške.
Divx ću isprobati danas popodne .
Slika i zvuk su vrlo dobri.
[ hranitelj @ 07.05.2005. 22:48 ] @
OK. Javi kako je proslo. Ovi u trgovini nemaju pojma
ni o cemu, a najmanje o flashanju FW. Pozdrav.
[ micibuco @ 11.05.2005. 13:24 ] @
Dakle ,
Svi su mediji koje sam isprobao prošli glatko (DVD R RW + - VCD CD MP3 JPEG ).
Slika meni odlična , zvuk odličan ( preko koaksijanog ). Nisam isprobao SVCD pa ne znam. Kod DIVXa prepoznaje hrvatsko i srpsko pismo podloga je siva ali su slova relativno mala. Koliko je meni poznato za sada nema podršku na netu.
Ukupan dojam vrlo dobro .
Za tu lovu preporučujem.
[ zek @ 12.05.2005. 11:50 ] @
Ljudi gde može da se nadje neki podatak ili slićica ovog Pioneera 380.
Ništa nisam našao na evropskom sajtu.
Ili ja nisam dobro tražio.
[ zdgrunf @ 27.05.2005. 12:17 ] @
http://www.pioneer-eur.com/eur...y_id=222&taxonomy_id=42-84
[ zek @ 30.05.2005. 07:24 ] @
E sada su ažurirali sajt, ranije nije ništa bilo

U asvakom slučaju HVALA
[ Memotex @ 27.06.2005. 14:06 ] @
Citat:
micibuco: Dakle ,
Kod DIVXa prepoznaje hrvatsko i srpsko pismo podloga je siva ali su slova relativno mala.

da li mozes uporediti velicinu slova sa nekim drugim plejerom, ako si imao prilike videti neki drugi plejer na delu? da li su recimo iste velicine kao na Philipsu 630/632? da li titl samo mora biti u istom folderu ili mora imati isto ime kao i film? da li cita .txt titlove?
[ zlaja789 @ 27.06.2005. 21:21 ] @
http://www.kamos.w.tkb.pl/pioneer/click/click.php?id=9
[ Memotex @ 30.06.2005. 13:06 ] @

pretpostavljam da je ovo neki neoficijalni fw za ovaj model? da li je isproban, u kom smislu poboljsava plejer itd.?

gde inace moze da se kupi ovaj Pioneer u Beogradu i zasto se Pioneeri tako retko nalaze nakon nove godine? verovatno prave "losu konkurenciju" ovim gomilama kineza...
[ zlaja789 @ 30.06.2005. 21:47 ] @
Naravno da je firmver neoficijelni.
Koliko ja razumem poljski,a ne razumem skoro nista,oivicena su slova u meniju i promenjeni su fontovi na arial 20 i 22 i oiviceni.
Manje bitno je da je promenjena grafika i dodat poljski meni.
Za vlasnike 380 je najbitnije da se pocelo raditi i na njihovom plejeru, posto je po meni najbitnije za svaki plejer da ima nezavisnu podrsku na netu, posto je zvanicna podrska proizvodjaca jako slaba.
Reklo bi se da ne postoji adekvatan zastupnik za Pioneer u SCG, a drugi razlog je cena.
Pioneer je dosta skuplji od ostalih plejera, a mislim da nije i u istoj meri bolji od ostalih plejera(vlasnik sam 470-ke), iako je moje misljenje da je to najbolji plejer zahvaljujuci upravo nezavisnoj podrsci(gufiak,foncreator)
Ne znam da li ce me moderator ispraviti ali video sam 380 u NS kod "***".
Ako Ti je do Pioneera kupi 470.

edit: ispravno si pomislio za moderatora

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 30.06.2005. u 23:47 GMT+1]
[ ciciban74 @ 01.07.2005. 20:15 ] @
Kod mene neprepoznaje Hrvatska slova tj š,ć,č...pa ako netko ima kakva firmeware bilo bi super ,ali posto je to tek novi model nadam se da će u skoro vrijeme geniji nešto napraviti u tom slučaju.
Inače do sada sam pregledao dosta playera i mogu reći da je za tu cijenu najbolji,guta sve i ima naj bolju sliku progresiv-scanje napravio svoje.
[ Memotex @ 02.07.2005. 10:15 ] @
Citat:
zlaja789: Naravno da je firmver neoficijelni.
Koliko ja razumem poljski,a ne razumem skoro nista,oivicena su slova u meniju i promenjeni su fontovi na arial 20 i 22 i oiviceni.
Manje bitno je da je promenjena grafika i dodat poljski meni.
Za vlasnike 380 je najbitnije da se pocelo raditi i na njihovom plejeru, posto je po meni najbitnije za svaki plejer da ima nezavisnu podrsku na netu, posto je zvanicna podrska proizvodjaca jako slaba.
Reklo bi se da ne postoji adekvatan zastupnik za Pioneer u SCG, a drugi razlog je cena.
Pioneer je dosta skuplji od ostalih plejera, a mislim da nije i u istoj meri bolji od ostalih plejera(vlasnik sam 470-ke), iako je moje misljenje da je to najbolji plejer zahvaljujuci upravo nezavisnoj podrsci(gufiak,foncreator)
Ne znam da li ce me moderator ispraviti ali video sam 380 u NS kod "***".
Ako Ti je do Pioneera kupi 470.

edit: ispravno si pomislio za moderatora :)

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 30.06.2005. u 23:47 GMT+1]

mozes li da mi kazes da li Pioneer prilikom gledanja Divx filmova ima mogucnost finijeg zumiranja? otprilike kao na PC-u, jer dosta plejera ima lose resen zoom kod Divx-a, pa nikako ne mozes da fino podesis velicinu slike.
[ zlaja789 @ 02.07.2005. 12:41 ] @
470 ima zum 2x i 4x koji su neupotrebljivi.Dobar primer zuma je na LG 9700.Slika se moze rastegnuti preko celog ekrana da se ne vide crne trake.
Za 380 ne znam.
[ Memotex @ 02.07.2005. 17:33 ] @
Citat:
zlaja789: 470 ima zum 2x i 4x koji su neupotrebljivi.Dobar primer zuma je na LG 9700.Slika se moze rastegnuti preko celog ekrana da se ne vide crne trake.
Za 380 ne znam.

znaci isto ili jednako lose kao na mom Philipsu 632, on ima samo 2x zum za Divx koji je takodje neupotrebljiv. LG9700 moze da se nadje i kod nas ali kakav je on sto se tice podrske, citanja nasih slova, citanja raznih varijanti codeca i DVD-a itd.?

koji jos model ima malo bolje resen zoom za Divx, ako neko zna?
[ Memotex @ 03.07.2005. 20:16 ] @
provereno, i ovaj Pioneer DV-380 ima samo 2x i 4x zoom za Divx!
[ trnje @ 07.07.2005. 14:55 ] @
dali je isti čip kod modela dv470 i novog modela dv380? i dali se možemo nadati za dv380 jakoj software podršci kao i kod modela dv470(možda ima netko kakvih spoznaja),indicator i društvo,vidim da je po cijeni model dv380 puno pristupačniji,i pitam dali je takva razlika u cijeni radi hardwera ili jednostavno zakon tržišta , hvala na odgovoru
[ skydiver021 @ 22.07.2005. 14:54 ] @
Gde ima u NS-u DV 380 i koliko košta?
[ lancia88 @ 26.07.2005. 06:01 ] @
POzdrav,

naravno, kao i dosad, iskljucivo na pp ili u mail sa konkretnim predlozima o kupovini.
[ DraganK @ 26.07.2005. 23:27 ] @
Lošiji je od 470, izgleda da 470 ima Burr Brown DAC, a ovaj neki no name, tako da se oseća razlika u zvuku. Što je logično očekivati, jer je hardverski 470 isti kao 585, pa se promenom firmware-a i na njemu dobija podrška za sacd i dvd-audio, pretpostavka je da na audio delu kod 470-ice nisu štedeli.

I jedan i drugi imaju isti Mediatekov čip, rekao bih da im je slika identična.

380 nema optički izlaz, mada može da posluži i coaxijalni za digital out.

Kada se u initial settings izabere hr kodna strana dobijaju se i naša slova u subtitlovima.

Subtitle za divx je na providnoj, sivoj pozadini, beli font, ali bi mogao da bude krupniji.

Čita sve, + - R, + - RW, ostalo se podrazumeva.

Po meni najveća mana je sitan font i spor scaning divx-a... svega 2x, zoom samo 2x i 4x.

Čekamo upgrade fw-a...
[ TDK @ 19.11.2005. 13:14 ] @
Da li se moze Pioneer 380 spojiti i kako na AV pojacalo (visekanalno) s tim da rezultat bude REALNI okruzujuci (5.1) visekanalni zvuk .Ovo pitam iz razloga sto sam video da ovaj model nema opticki izlaz.Da li je neko ovo probao u praksi?Hvala za odgovor!
Kad malo bolje razmislim ovo moze da se uradi preko koaxijalnog izlaza ,tako da je pitanje mozda suvisno?!

[Ovu poruku je menjao TDK dana 20.11.2005. u 08:49 GMT+1]
[ zek @ 23.11.2005. 09:00 ] @
Pa već si sam odgovorio.

Veza sa koaksialnim kablom daje bolje zvučne rezultate nego optička veza.
[ TDK @ 24.11.2005. 08:58 ] @
Hvala Zek!

[Ovu poruku je menjao TDK dana 24.11.2005. u 09:59 GMT+1]
[ SasaDee @ 28.11.2005. 20:48 ] @
Koliko sam video ovde a i na jednom drugom forumu, Pioneer 470 ima odlican zvuk a posto mi treba plejer sa dobrim zvukom radi slusanja audio diskova, mp3 i DVD koncerata. Kakva su iskustva vlasnika sto se tice zvuka i to na zasebnom hi-fi pojacalu i zvucnicima i gde plejer moze najjeftinije da se kupi, pozeljno u crnoj boji. Ovo dugo mi naravno odgovorite na PP. Hvala!
[ zek @ 29.11.2005. 08:38 ] @
Teško da će i jedan DVD plejer iz te klase biti bolji od CD plejera za reprodukciju muzike (odnosi se na muziku sa CD-a). Sasvim druga je priča o DVD filmovima sa muzikom, to se ne može direktno porediti sa muzičkim CD-ima jer ionako signal mora da ide u AV risiver i njegov DAC.
[ SasaDee @ 30.11.2005. 14:33 ] @
Pa i mislio sam da nabavim dodatak za CD player i to za reprodukciju mp3 koja 8 X bolje zvuci sa sprave nego sa zvucne karte i DVD koncerte koji ce opet bolje zvucati nego preko racunara. Inace, nemam AV pojacalo, niti planiram da ga nabavim. Sve ide u obicno stereo pojacalo. Ima li neko informacije o mestu gde je najpovoljnija kupovina ovog uredjaja.

Pozdrav!
[ metallica_drugar @ 28.12.2005. 10:10 ] @
Jel postoji neki novi firmware za ovaj model i kako se on aktivira u playeru-u?
Ili možda ne treba firmware.... imam problema sa čitanjem č,ć,š...
[ calexx @ 28.12.2005. 11:07 ] @
Mislim da ćeš najbolji odgovor da nađeš na http://board.softpedia.com/ind...53&showtopic=2217&st=0 gde je opisano šta je sve promenjeno i kako se to odradi. Koliko se sećam, jedino od onih važnijih detalja nije sređeno da čita titlove koji se zovu različito od filma.
Moguće je da naša slova mogu da se reše i menjanjem koda za titlove ali ostaju previše mala i bela bez pozadine. Ovaj firmware nudi i velika slova i outline i još mnogo toga.
[ TDK @ 29.12.2005. 14:42 ] @
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=2217
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=1436&st=160
http://forum.divx.pl/viewtopic...&postorder=asc&start=0

Ovo je ono sto sam ja nasao.Nadam se da ce nekom biti korisno.Ovog Pioneera 380 imam tek nekoliko dana.Ono sto sam primetio je da nije region free, tako da mi ne otvara DVD diskove koji nisu region 2.Ranije sam imao Skyvision lg 888 sa kojim sam imao losa iskustva (vratanca ...).

Pozivam sve da se aktivnije ukljuce oko PIONEER-a 380 i 585!
[ calexx @ 29.12.2005. 17:17 ] @
Biće dovoljno da pažljivo pročitaš ove a i još neke teme na softpedia forumu i sve će da ti bude jasno. Ja uglavnom nisam znao šte hoću ali posle nekoliko dana čitanja mi je sve bilo jasno pa sam kupio Pioneer 470.

Q: How to make my DVD player Multiregion?

A: By holding down the <enter> key on the remote control (secondary function)
for a few secconds. To get back on reggion that was used before set to
reggion free hold for a few secconds Clear key on remote control.

Tip je skupio pisanja u forumu o ovim plejerima i sabrao ih u mali faq.
[ TDK @ 03.01.2006. 09:17 ] @
Hvala Calexx i srecna tebi i ostalima Nova 2006.god.!
Jos uvek se upoznajem sa upotrebom Pioneera 380.Od stvari koje mi se ne svidjaju je sledece:
-iskljucivo region 2
-premali subtitle
-ne moze se podesavati nivo tona na daljinskom upravljacu....

Na Skyvisionu sam nekoliko puta menjao FW (uspesno) dok nisam dobio zadovoljaajuci titl.Kako sada stvari stoje vidim da cu i ovde morati da se bavim slicnim radnjama.(Kodnu stranu sam promenio u hr)
[ calexx @ 03.01.2006. 09:38 ] @
Srećna Nova godina i tebi i ostalima.
Nešto te baš i ne razumem. Pominješ forume u kojima se piše o Pioneer plejerima a nisi skinuo i nabacio FW koji se tamo opisuje. Verovatno si video šta sve donosi pomenuti, između ostalog i ovo što ti smeta ali i mnogo više od toga. Iz meni nepoznatog razloga proizvođači plejera forsiraju izuzetno sitna slova za divx titlove i to je jedan od razloga zašto se pojavljuju ovi nezavisni. RegionFree se dobija najčešće zaobilaznim putem (hm, jesi li probao ono što sam napisao za Multiregion?) dok se kodne strane prave već prema potrebi. Moja preporuka je gufiakov FW pošto je on umesto nekoliko kodnih strana ubacio onu koju koriste Poljaci a i mi (1250) ali sa više veličina slova. Pored toga ... ma samo pročitaj prvi njegov post na softpedia forumu ali ne skidaj taj već poljski FW koji je na http://www.kamos.w.tkb.pl/pioneer/click/click.php?id=23
[ TDK @ 03.01.2006. 10:27 ] @
Trenutno sam na poslu tako da ne mogu sada da probam.Poskidao sam sve sto sam nasao od FW za 380 jos pre neki dan.Bio sam malo u frci sa vremenom tako da nisam uspeo jos ovo da odradim.Mada, preterano se i ne zurim mozda i zato sto sam promenom FW na Skyvisionu izgubio garanciju koju nisam mogao da iskoristim kada mi je ubrzo otkazao mehanizam za izbacivanje diskova.U svakom slucaju uskoro cu da promenim FW.
Jos jednom-Hvala za brzi odgovor.Pozdrav
[ whoknows @ 04.01.2006. 03:03 ] @
DOPUNA!!!
Sorry, ocigledno je da nisam skoro obilazio prava mesta...

Firmware koji resava problem sa seckanjem slike kod krupnih titlova i jos par sitnih bug-ova:
http://board.softpedia.com/ind...ttach&type=post&id=508

Pozdrav
[ Jurky @ 06.01.2006. 16:54 ] @
Kupio sam pioneer dv-380K prije par dana. Bila su mi mala slova na titlovima od DivX-a, stavio sam neki poljski firmware kako mi je bilo preporuceno na forumu. Mogu samo reci HVALA. Player cita apsolutno sve i titlovi su kao i kod DVD-a. Cak naziv titla nemora biti jednak kao i film, samo moraju film i titl biti u istom folderu tako da player zna da je to tocno od odredjenog filma.
[ Jurky @ 06.01.2006. 17:17 ] @
Zanima me samo jedna stvar. Ako uspije upgrade FW-a, moze li se naknadno dogoditi neki kvar vezan zbog promjene spomenutog FW-a. Ako moze kakav kvar se moze dogoditi i da li se prizna garancija.
[ calexx @ 06.01.2006. 18:42 ] @
Skoro je neko pomenuo da je kvar LG plejera direktna posledica promene firmwera ali nije objasnio detalje. Pretpostavljam da u nekom slučaju može da dođe do brljanja oko toga ali računam da je to nešto što se standardno koristi svuda po svetu ... a ako se baš desi, postoji način da se plejer izleči uz pomoć lemilice, ako baš ne priznaju garanciju.
[ TDK @ 07.01.2006. 08:55 ] @
Citat:
Jurky:  Ako uspije upgrade FW-a, moze li se naknadno dogoditi neki kvar vezan zbog promjene spomenutog FW-a. Ako moze kakav kvar se moze dogoditi i da li se prizna garancija.

Iz mog iskustva izgleda ovako:
Nakon uspesnog upgrade FW-a na Skyvision-u lg 888 otkazao mi je lift (loader).Medjutim ovo naravno nikako nema veze sa promenom FW-a.Problem sa liftom sam imao vrlo brzo nakon kupovine spomenutog dvd-a,tj. jos pre promene FW-a(redovan i vrlo cest kvar kod pomenute serije).
Garanciju mi NISU uvazili!(Sto ne znaci da je ovo uvek pravilo).Nazalost, tada nisam mogao naci original FW kako bi sve vratio na originalno stanje.Inace,FW sam menjao nekoliko puta.
Mislim da se nikakav kvar (naknadno) ne moze desiti promenom FW-a,osim sto moze biti nekih gramatickih gresaka u meniju i sl.Uostalom ti mozes ako ti se promene u funkcionisanju dvd-a ne dopadaju-sve opet vratiti na pocetak.Opasnost postoji ako ti nestane struja prilikom upgrade FW-a ili ako se on izvodi mimo utvrdjene procedure.
Nazalost, iz jos uvek meni nepoznatih razloga (mada je bilo ovde reci o "trzanju" video signala kada se povecava font), velicina fonta titla je po pravilu neodgovarajuca kod vecine dvd uredjaja tada da smo nazalost primorani na promenu FW-a.Sve u svemu-ko promeni mozda ce se kajati,a ko ne promeni verovatno ce se kajati!
[ Jurky @ 07.01.2006. 09:14 ] @
Za sada sve radi fantasticno, player cita apsolutno sve. Titlovi od DivX-a su veliki kao u DVD filma. Automatski dize titlove od DivX-a bez obzira sto naslov titla nije isti kao film. Jednostavno za sada radi fantasticno. Nadam se da ce tako i u buduce raditi. Mogu slobodno svima preporuciti Pioneer DV-380, i neka stave ovaj poljski FW.
Hvala svima na savjetima, ovaj forum mi je dosta pomogao.
[ Jurky @ 07.01.2006. 22:06 ] @
Nasao sam mu jednu manu. Dok vrti DVD ili DivX cuje se malo brujanje. Nije jako ali me dosta iritira. Prosli tjedan sam kupio prijatelju Bluetech za 250kn, a drugome neki Excelo za 270kn. Necuju se niti malo. Pa me sad zanima da li je to problem samo kod mog Pioneerovog playera ili je tako i kod vas.
Hvala
[ TDK @ 08.01.2006. 07:52 ] @
Iz samog dvd uredjaja ili iz zvucnika?
Brum ili transportni mehanizam (motor)?

[Ovu poruku je menjao TDK dana 08.01.2006. u 08:56 GMT+1]
[ Jurky @ 08.01.2006. 08:23 ] @
Vise je brujanje uzrokovano npr. vrtnjom ventilatora. Samo mi nije jasno kako jedan Bluetech i Excelo od 250kn imaju necujan mehanizam a "Mocni Pioneer" od 700kn ima "Iritirajuci" mehanizam. Mislim da je moguce da se to cuje zbog temperature. U sobi je ledeno. I kad ugrijem sobu njemu je svedno ledeno, kad ga popipam on je smrznut.
[ whoknows @ 09.01.2006. 15:41 ] @
@ Jurky:
Da, kad malo utisas sve uredjaje i obratis paznju cuje se malo zujanje mehanizma (motora koji okrece disk), ali kao i kod PC citaca imam utisak da MNOGO zavisi od samog diska posto se npr. kod mene u potpunoj tisini jako malo cuju original DVD diskovi (posebno USA izdanja) koji su "na oko" kvalitetnije i "ravnije" izradjeni od obicnih princo i drugih no-name jeftinih CD-R ili DVD-R medija.
Sto se flashovanja firmware-a tice, odgovor je DA - moze da se (na neki nacin) osteti uredjaj i to ako "nestrucno lice" prepravlja firmware i pritom izmeni vrednosti koje direktno uticu na sam rad mehanizma, fokus lasera ili bilo koji drugi parametar koji moze poremetiti fabricka podesavanja samog citanja i interpretiranja medija. Svi ostali (kao sto su Gufiakovi firmware-i njegova braca) ne uticu na rad uredjaja vec skidaju zonska ogranicenja, menjaju CP, fontove i sl. i NE MOGU OSTETITI player ni na koji nacin vec samo mogu doneti po neki problem (kao sto je bilo zastajkivanje videa kod vecih fontova sto sam pominjao u prethodnim post-ovima, a kasnije je sredjeno).

@ ALL
BTW, link koji sam dao u prethodnom post-u je link na fix-ovani firmware koji ne koci sliku ali je international verzija pa nudi samo po jednu velicinu fonta za svaki CP.

Na istom forumu se nalazi jos bolji FW za CP 1250 koji ima 4 velicine fonta i to 2 manja (jedan jako lep font) i 2 veca (drugi fenomenalan font koji je MTZ sam rucno pravio bas za DVD playere). Ovaj FW se nalazi na adresi:
http://board.softpedia.com/ind...ttach&type=post&id=486
Baziran je na Gufiak-ovom FW 1.09.02, a mod-ovali su ga MTZ (fontovi) i Subz3ro (sredjen bug sa kocenjem slike kod vecih fontova, ubacen prijatan "blue skin" by Kary). Iako nije savrsen (kao ni bilo koji drugi FW) najbolji je do sada i apsolutno je za svaku preporuku svima koji imaju pioneer-a 380/2850/585 i nalaze se na exYU govornom podrucju.

Obzirom da je ovim FW-om resena vecina problema koji su se do sada javljali, nece biti potrebe za skorije update-ove sve dok Gufiak i prijatelji ne budu sredili novi fabricki 1.15 FW koji resava mnoge druge bug-ove, ali to ce potrajati bar 2-3 meseca.

Pozdrav do tada i prijatno gledanje...
[ autsajd @ 17.01.2006. 11:30 ] @
Citat:
Lošiji je od 470, izgleda da 470 ima Burr Brown DAC, a ovaj neki no name, tako da se oseća razlika u zvuku. Što je logično očekivati, jer je hardverski 470 isti kao 585, pa se promenom firmware-a i na njemu dobija podrška za sacd i dvd-audio, pretpostavka je da na audio delu kod 470-ice nisu štedeli.

Ja sam poslije ugradnje Gufiakovog firmwarea malo cackao po novim audio opcijama modela 575 (koji je stariji brat od 470) i aktivirao nesto sto je veseli Poljak nazvao Bass Boost. Sad se svakom audiofilu dize kosa na glavi, ali uz manje podesavanje bas setinga na risiveru, efekat ove opcije postaje fenomenalan. :) Muzika je i prije ove korekcije zvucala sasvim zadovoljavajuce za novce koji su dati za plejer, ali sada je to neka druga prica. Na dobro snimljenim albumima bez problema se osjeca efekat trece dimenzije , a toga je ranije bilo samo u tragovima. Sad se fino cuje kako bubnjar lupa tamo u pozadini, a gitaristi krljaju u svojim coskovima, vokali su prirodniji, zvucna slika upecatljivija, punija. Pravo veselje!

Steta je ako su ukinuli Burr Brown DAC u modelu 380, ali barem su ga zadrzali u 585. Pa ako je i samo imitacija pravog haj faja - odlicna je imitacija.

[Ovu poruku je menjao autsajd dana 17.01.2006. u 12:53 GMT+1]
[ TDK @ 20.01.2006. 00:00 ] @
Telefonom sam nazvao ovlascen Pioneer servis (Beograd ,ulaz iz Dimitrija Tucovica tj.P.......... ulica V... e......... seris) da se raspitam o problemu koji sam imao sa region 1 diskovima i malim fontom (dix).Rekose mi da donesem dvd (Pioneer dv 380) kako bi videli sta mogu da urade.Kada sam se pojavio sa mojim ljubimcem,u pri mah mi se ucinilo da sam zalutao u neku pekaru (ili slicnu garazu),jer navodno oni nisu do sada radili promenu FW na ovom dvd uredjaju i silno se zacudise zasto to ja sad izvoljevam( da ne upotrebim neku tezu rec) .Rekose mi da ostavim moj Pioneer dv 380 kako bi eventualno pokusali slozenu transplantaciju "mozga",tj.FW i da moj NOV (u garanciji) Pioneer dv 380 mora da ostane nekoliko dana kako bi ga "naucnici" iz ove renomirane garaze "testirali".Posto sam im ja objasnio da ne zivim u Beogradu (sto je samo delimicno tacno) i da bi ih zamolio da mi to urade u toku dana jer je za to dovoljno samo 5-10 minuta (a mozda i manje) i da mi nije potrebno "naucno posmatranje" mog DV 380 i da sam spreman da platim za tu njihovu uslugu, " ljubazno" su mi objasnili da oni imaju jako puno posla (istina nisam primetio gomilu pokvarenih Pioneer dvd uredjaja za razliku od gomile pokvarenih Skyvision-a u servisu u Durmitorskoj ) i da ne mogu nikako da mi izadju u susret, pogotovo sto se do sada niko nije zalio na font i region!?!Takodje su mi objasnili da oni imaju Internet ali nemaju vremena da krstare Internetom kako bi se upoznavali sa slicnom problematikom.Nazalost ,jos jedno gorko iskustvo u nizu sa nasim ovlascenim serviserima.Otisao sam zadovoljan jer sam svog ljubimca spasao parapsiholoskih eksperimenata i resio da sam promenim FW.Posle nekoliko minuta strepnje za sudbinu mog "malise" utvrdio sam da je sve proslo bezbolno. Za sada sam prezadovoljan(1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3.zip )
Pozdrav

1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3.zip
[ whoknows @ 21.01.2006. 02:25 ] @
Iako sam rekao da se vidimo kad izadje neki novi FW, svratih da vidim ima li sta novo pa reko' da prokomentarisem malo

@ TDK: stavio si definitivno najbolji FW, a sto se tice "ovlascenih" sevisa, to je naravno smesno u ovoj nasoj jadnoj drzavi vec 10-15 godina, pa je svakoj "malo snalazljivijoj" jedinki MNOGO bolje da se sama pozabavi svojim tehnickim uredjajima...

@ ostali: sto se tice DAC-a u 380-ici, Gufiak i ostali (koji tvrde da znaju sta pricaju) kazu da je IDENTICAN kao u 585 kao i sva ostala elektronika, samo je ponesto "zakljucano" na 380. To sto "rade" DVD audio i SACD diskovi na 470-ici, pa rade...kao i na 380...primi disk unutra, a posle je samo pitanje da li ce da kaze "error" ili " no disc" ili da ga pljune napolje, a mozda i pusti neki, ali koliko vidim na forumima to se desi samo sa (kako kazu, nisam prob'o) diskovima koji su kodirani u 2.0, a svi ostali sa vise kanala nece ni da cuju.
Iskreno, niti znam niti me interesuje da li radi bilo sta od navedenih egzoticnih diskova, a sto se tice kvaliteta zvuka sasvim je zadovoljavajuci za ovu klasu uredjaja tako da je svaka rasprava na temu "koji bolje svira" potpuno bespredmetna. Uostalom, valjda ce svi oni koji su spremni da za SACD i DVDaudio diskove plate 3-5 puta vise, kupiti playere koji su bar 3-5 puta skuplji od ovih koje ovde pominjemo kao "pristupacne" DVD/DivX playere (BTW, od SACD i DVDaudio diskova u okolnim zemljama moze da se nadje uglavnom klasika i pokoji mainstream tako da su totalno nezanimljivi...bar meni).
Jos jedna sitnica....ovde se raspredaju price o tome da li stari ili novi jeftini pioneer bolje svira, a sve je jos prozeto ponekim X-wave ili SkyVision player-om...sve mi to malo (vise) smesno zvuci...ajd' sto se krse koplja oko pioneer-a (oni jos i imaju jako dobre svirace - naravno u klasama player-a koje su iznad 300 popularnih evropskih monetarnih jedinica, te nikako nisu predmet ove nase pesme ), ali MOLIM VAS odmorite nase mozgove (bar na ovom thread-u) od KRSEVA PLEEEEEEASE...oni niti sviraju niti igraju kako treba, pa ne zasluzuju da budu ni na istoj strani sa NAJJEFTINIJIM brand-name uredjajima...HVALA!

Aj' laku noc svima pa se vidimo kad stigne neki novi FW (ili mozda player!!??) vredan pomena...
[ Styxx @ 21.01.2006. 06:58 ] @
Whoknows: ''svi oni koji su spremni da za SACD i DVDaudio diskove plate 3-5 puta vise'' - SACD koštaju (skoro) koliko i CD, ili su 5-10% skuplji. Audio DVD-i su zaista dosta skuplji, ali ne opet 3-5 X. Od sada ako budem mogao da biram kupujem SACD, ako se za neko izdanje nudi i CD i SACD. Imam DV-585A. Šteta što 5.1 zvuk na audio DVD-ima nije široko prihvaćen i što ima tako malo izdanja, jer je puno drugačiji doživljaj muzike. Ali i stari dobri CD nije za baciti
Što se tiče promjene firmwarea na DV-585A radije ću pričekati neki službeni FW (ako se proizvođač smiluje). Nije da ne vjerujem Gufiaku i društvu, već zbog toga da u kolekciji imam 2% DivX filmova, na kojima gledam presitan subtitl - šta je - tu je . A i nisam neki freak za filmove.
Ono što me stvarno živcira na 585A je loš resize slike i neupotrebljiv zoom, te mali subtitl. Sve je ostalo OK.

[Ovu poruku je menjao Styxx dana 21.01.2006. u 08:01 GMT+1]
[ autsajd @ 23.01.2006. 12:00 ] @
Citat:
@ ostali: sto se tice DAC-a u 380-ici, Gufiak i ostali (koji tvrde da znaju sta pricaju) kazu da je IDENTICAN kao u 585 kao i sva ostala elektronika, samo je ponesto "zakljucano" na 380.

Gufiak i ostali prepravljaju FW i `otkljucavaju` opcije u Medijatekovom cipu koji se moze naci u svim ovim Pionirovim DVD plejerima o kojima se prica. DAC je jedan drugi dio hardvera. U modelima 470, 575, i 585 moze se naci Burr Brown DAC, a za model 380 nisam mogao naci podatak. Neko je rekao da u njemu nije Burr Brown vec neki `no name` DAC, zbog cega ovaj model svira malo slabije od onih gore nabrojanih.

Kako god bilo, Gufiak i drugovi ne cackaju nista po DAC-ovima, nego po Medijatekovim cipovima.

Citat:
Ono što me stvarno živcira na 585A je loš resize slike i neupotrebljiv zoom, te mali subtitl. Sve je ostalo OK.

Mali subtitl (na divx-u) je upravo ono sto je rijeseno ovim nezvanicnim FW-ima. Fontovi su krupni i veoma lijepo dizajnirani, sasvim po ugledu na DVD titl. Nijednim fabrickim fontom za prethodne Pionirove modele nije bio povecan subtitle za divx.
[ calexx @ 24.01.2006. 19:37 ] @
To za Burr Brown DAC je rekao neko ovde pa sam zbog toga nedeljama proučavao temu, tražio gde god sam mogao i ostao bez konačnog odgovora. Na mnogim mestima se pominje Burr Brown DAC uz 575, 585 i 470 ali ne i uz 380. Opet, na švedskim ali samo na švedskim sajtovima piše da 380 ima Burr Brown, svejedno da li su u pitanju prodavci ili regularan Pioneer sajt. Ili se za njih pravi specijalna serija ili nemaju pojma ili ostali iz nekog razloga namerno prećutkuju taj detalj. Konačno sam na jednom nemačkom sajtu naišao na test gde su između ostalih mereni 380 i 585 pa pošto je 380 dobio slabu ocenu za analogni zvuk, odustao sam od njega. Onda je naišao 470 za male novce i nisam uopšte razmišljao.
Da li neko ima 380 i otvarao ga je? Može li da proveri da li ima par čipova na kojima piše BB? Ili da slika pa pošalje sliku.
[ calexx @ 24.01.2006. 19:39 ] @
E da, uopšte mi nije jasno o čemu razmišljaju u tim firmama kada stave tako sitan font za DivX titlove. Da li to namerno rade da bude skoro neupotrebljivo ili toliko ne znaju?
[ TDK @ 28.01.2006. 09:19 ] @
Citat:
calexx: E da, uopšte mi nije jasno o čemu razmišljaju u tim firmama kada stave tako sitan font za DivX titlove. Da li to namerno rade da bude skoro neupotrebljivo ili toliko ne znaju?

Ma sve je to IMPERIJALISTICKA zavera!
Mozda stavljaju te "stidljive" fontove iz razloga ako stvar bude dosla do nekog suda (autorska prava) da ce manje platiti za manja slova.A, sad da su toliko tupavi da ne umeju da povecaju font i da to mora da ispravlja Gufiak i ekipa (kapa dole)-u to ne mogu da poverujem!Ili nezainteresovanost za probleme "treceg sveta" ili nas namerno zafrkavaju.Verovatno da je u pitanju Divx kao poluilegalan format (sto se tice filmske industrije) pa nece mnogo da se udubljuju u problematiku lokalnih razmenjivaca ovakvih sadrzaja.
[ Arrow @ 28.01.2006. 13:03 ] @
Citat:
TDK: Ma sve je to IMPERIJALISTICKA zavera!
Mozda stavljaju te "stidljive" fontove iz razloga ako stvar bude dosla do nekog suda (autorska prava) da ce manje platiti za manja slova.A, sad da su toliko tupavi da ne umeju da povecaju font i da to mora da ispravlja Gufiak i ekipa (kapa dole)-u to ne mogu da poverujem!Ili nezainteresovanost za probleme "treceg sveta" ili nas namerno zafrkavaju.Verovatno da je u pitanju Divx kao poluilegalan format (sto se tice filmske industrije) pa nece mnogo da se udubljuju u problematiku lokalnih razmenjivaca ovakvih sadrzaja.

Kako dobre filmove na zapadu prave, uskoro ce morati da plate da bi gledali neki njihov hit. (cast nekima koji se nisu obrukali).
Za male titlove, ni meni nije jasno, ali koliko vidim tu veliki deo igra Mediatek, tj ESS gde je on, i da ne daju developerima da rade svoj posao vec "oni" tu nesto pametuju. Zato Gufiak i ostali i postoje, uce zanat na TEZAK nacin umesto da im to neko sve lepo da dokumentovano i da im da software-ski alat za to.
Ma da se ja pitam, potprasio bih ja guzice tim "dembelanima" iz Mediatek-a.

Arrow
[ TDK @ 29.01.2006. 00:39 ] @
Oglasi:
Da ga ne ureknem, ali moj Pioneer DV 380 sa promenjenim FW radi ko svajcarski sat!Ne prodajem ,vec se samo hvalim!
[ Arrow @ 03.02.2006. 00:25 ] @
Ako nekome treba da se procita taj flash neka mi se javi na PP.

Arrow
[ whoknows @ 03.02.2006. 00:30 ] @
Pazi kad ne mogu da verujem da kad postujes ovde dve poruke jednu za drugom, on proguta prvu hehehehe. Nevidjena glupost

BTW arrow, kakve ti to flash-eve citas i odakle ?

[Ovu poruku je menjao whoknows dana 03.02.2006. u 01:32 GMT+1]
[ Arrow @ 03.02.2006. 21:29 ] @
Kakvi god ti trebaju... Sve sto LabTool48 moze da procita, tj nekih 6000-7000 razlicitih memorija, ic, eproma, fleseva i ostalog....

Reci oznaku a ja ti kazem jel moze da ga procita.

Arrow
[ bmilan @ 23.02.2006. 16:06 ] @
Pre neki dan sam kupio Pioneer Dv380. Hocu odmah da ubacim novi firmwer.

Vidim da je Gufiak sa revizijom firmwera dosao do verzije 1.20.

Ne razumem dovoljno engleski a pogotovo poljski pa mi nije jasno da li je zadnji firmwer i najbolji ( vezano za nasa slova i znakove a i za mogucnosti prejera ) ili je dovoljno ucitati proverenu verziju, naprimer 1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3 ?

Pozdrav.
[ calexx @ 24.02.2006. 02:48 ] @
Sačekaj malo, Gufiak najavljuje novi firmware vrlo uskoro, tačnije prošle nedelje je napisao da će da bude ove nedelje pa znači da samo što nije.
[ TDK @ 26.02.2006. 00:26 ] @
Citat:
calexx:  Gufiak najavljuje novi firmware vrlo uskoro, tačnije prošle nedelje je napisao da će da bude ove nedelje pa znači da samo što nije.

Da li se zna kakva ce biti poboljsanja u odnosu na starije verzije?
[ milanovic1 @ 06.03.2006. 12:27 ] @
U Kraljevu 8.400 din
[ damil @ 11.03.2006. 06:54 ] @
Iz nekih postova ovde sticem utisak da je stari dv-470 za neke stvari bolji od ovog novog dv-380?
Da li sam u pravu?
[ TDK @ 11.03.2006. 08:48 ] @
Citat:
djmilanovic: U Kraljevu 8.400 din

Ako se hvalimo -u Beogradu ga ima za 7.900 din!
Citat:
damil: Iz nekih postova ovde sticem utisak da je stari dv-470 za neke stvari bolji od ovog novog dv-380?
Da li sam u pravu?

Za koje stvari?Najmerodavnije bi bilo da to neko prokomentarise ko je imao oba modela!
Sta bi sa novim Gufiakovim FW?Jel zna neko nesto?
[ calexx @ 11.03.2006. 10:28 ] @
Citat:
TDK: Za koje stvari?Najmerodavnije bi bilo da to neko prokomentarise ko je imao oba modela!
Sta bi sa novim Gufiakovim FW?Jel zna neko nesto?
Ja imam samo 470 ali sam prilično čitao pre no sam se odlučio za kupovinu. Jedan detalj nisam uspeo da rešim, da li 380 ima Burr Brown DA konvertor za koji važi da je jedan od boljih. Ostala tri iz aktuelnih serija (575, 585 i 470) ga sigurno imaju a za 380 skoro nigde ne piše osim na norveškim sajtovima. Bez obzira na to sam i njega planirao ... dok na jednom nemačkom sajtu nisam naišao na test nekoliko DVD plejera, od Pionira 380 i 585, gde je on dobio slabiju ocenu za analogni zvuk. Mislim da je dobio 6/10 dok je valjda 585 dobio 10/10 pa sam tada osustao od njega. Planirao sam 585 ali je naišao 470 povoljno i nisam propustio priliku. Inače se 575 i 470 više cene od naslednika pa nije čudno što se 470 nudi po oko 12k dok noviji košta prilično manje. U svakom slučaju, mislim da je 380 možda slabiji od 470 ali ne može ni da se poredi sa gomilom nekakvih plejera koji se ovde nude.
Nema informacija, pre nekoliko nedelja je obećao kao sledeće nedelje pa onda uskoro ... više se ne javlja mnogo, nadam se da je to znak da ozbiljnije radi na njemu.
[ damil @ 12.03.2006. 01:19 ] @
Danas sam postao vlasnik ovog uredjaja, odmah sam mu ubacio FW od Gufiaka
1[1].09.02_gufiak_subz3ro_rev.3
Ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan, fw je fantastican velika razlika od originalnog fw, slova na extra large poziciji tako su velika da nijedna TV ne daje krupniji titl, prosto nisam mogao da verujem, e sad nadam se da se kasnije nece pokazati nesto negativno sa ovim fw, kazu da skoro izlazi novi, samo nije mi jasno sta moze jos da se uradi osim podrska za jos neki novi kodek kao npr Nero digital to bi bilo super. Inace slika je fantasticna, ne primecujem ni tonu da nesto fali, licno za mene ne treba bolji sad za sad, a i nije skup, platio sam ga 8130 dinara.
Sve u svemu, prezadovoljan sam! )

[Ovu poruku je menjao damil dana 12.03.2006. u 02:21 GMT+1]
[ Rubiroza @ 19.03.2006. 13:35 ] @
Na internetu se od Gufiaka mogu naci nekoliko vrsta FWa za DV-380. Koji uzeti i u cemu je u opste razlika npr. izmedju obicne i subzero verzije FW-a?
[ whoknows @ 19.03.2006. 14:35 ] @
@ Rubiroza: procitaj sve post-ove na ovom thread-u pa ces naci odgovor na svoje pitanje...subzero je sredio titlove (kocenje), fontove, background itd...u sustini je to Gufiakov FW koji je malo "doradjen"
[ Rubiroza @ 19.03.2006. 15:36 ] @
Hvala puno na odgovoru.
[ happydayhr @ 29.03.2006. 09:16 ] @
kada se govori o lošijem zvuku kod 380 misli se na stereo izlaz ili i na digitalni optički?
Mislim u odnosu na jače modele pioneera?
i jeli to zaista velika razlika?
[ calexx @ 29.03.2006. 11:29 ] @
Valjda se misli na analogni zvuk, digitalni bi trebalo da je dobar. Pioneer 380 nema optički već koaksijalni digitalni izlaz. Inače gufiak nešto odlaže novi firmware, obećao ga je još pre par meseci ali i dalje ništa. Inače2, pojavili su se novi naslednici, modeli 490 i 696, koliko vidim imaju HDMI a ostalo mi liči na prethodnike. Razliku ćeš da primetiš verovatno ako planiraš da plejer koristiš za ozbiljno slušanje muzike dok za neku uobičajenu upotrebu nema neke razlike.
[ impaque @ 01.04.2006. 11:32 ] @
Ne mogu da pronađem gde bih mogao da kupim ovaj plejer u Beogradu. Da li neko može da mi pošalje PM gde ga je uzeo? Dolaze u obzir i ostali modeli iz ove serije. ;)

Hvala unapred!

[Ovu poruku je menjao impaque dana 01.04.2006. u 12:34 GMT+1]
[ TDK @ 15.04.2006. 10:05 ] @
IZVINJAVAM SE SVIMA KOJI SU MI PISALI NA PP A NISAM IM ODGOVORIO ZATO STO NISAM PROVERAVAO DA LI IMA NEKIH PORUKA ZA MENE!
Za bmilan-a:
Zao mi je ,ali nisam probao novu verziju 1.20 tako da ne mogu da ti kazem nista o njoj.Koristim i dalje
1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3.zip koja je sasvim korektna.
Pozdrav TDK
[ Rubiroza @ 24.04.2006. 18:53 ] @
Originalni FW ima manji font za titlove, tako da svima koji se oslanjaju na prevod, a ne na sopstveno znanje engleskog jezika toplo preporucujem da instaliraju Gufiakov FW. Ja sam plejer, prvog dana kada sam ga uzeo, fleshovao, tako da nism mogao puno da eksperimentisem i isprobavam originalni FW, ali zato imam samo reci hvale za Gufiaka. Ima mnogo vise opcija za podesavanje od originalnog FW-a (izbor zvuka, boja i velicina fontova, region free opcija...)
Inace, kod originalnog FW-a treba samo izabrati kao jezik za subtitles Hrvatski jezik i nece biti problema sa nasim slovima.
[ Banderas-Sedmica @ 30.04.2006. 18:49 ] @
Za sretne vlasnike Pioneer-a 380, ako može par pitanja:

- da li pokazuje direktorije (foldere) ili samo fajlove?

Odnosno - imam recimo dvd sa 30-ak direktorija i u svakom određeni broj mp3-ca. Da li on to pokazuje kao direktorije ili kao 800 mp3-ca koje možeš scrolati jednu po jednu?

Drugo, da li pokazuje hrvatske podtitlove u divx-u?

Treće - da li uredno čita dvd-ove(ne cd-ove) sa mp3-cama i sa divx-ima?
[ hir100 @ 02.05.2006. 15:30 ] @
Po opisima sa sajta sam hteo da kupim ovaj player (380) da nisam otisao na orig. sajt - plejer ima daleko manje mogucnosti u audio playback-u od 585a, ne cita nero digital, nema izlaz za 5.1 i dig. opticki izlaz. Nije mi jasno u cemu je bolji od dr. plejera (ovo je pitanje br. 1). Originalni firmware je katastrofalan za prikazivanje divx filmova. Da li podrzava xsub fajlove, tj sa .divx ekstenzijom (pitanje br. 2). Inace u mom gradu je 9200 din !!! (sto juznije to tuznije).
U vezi ove teme - mislim da su svi DVD standalone plejeri kao i DVD PC uredjaji samo za kratku upotrebu tj. neka se svako seti koliko je CD/DVD uredjaja u kompjuteru promenio, verovatno zbog optike; 2-3 godine makimalno i cao.
Kad se raspravlja o uredjajima interesujeme odnos cena/kvalitet i podrska (i zvanicna i nezvanicna). Inace audio (i sa dvd plejera) slusam preko stereo uredjaja sa 4 zvucnika. Inace polazem mnogo vise na dobar bas i visokotonce, "toplinu zvuka" (da nema " metalan" zvuk), a ne na raspodelu zvuka na 5.1 ( za to je dovoljan dobar stereo). Sto se tice zvuka za film to je nesto drugo i tu 5.1 zvuk ima vecu vrednost.
Za neke uredjaje mislim da treba da imaju brand ali ne i za dvd plajere. Jedan od Sony-ja (kod prijatelja, ne mogu se setiti naziva uredjaja) nije hteo da ucita vecinu divx filmova pa ga je vratio.
S obzirom da me interesuju, pored dvd filmova, i divx filmovi sa "nalepljenim titlom" i capterima interesiju me iskustva oko nero digital formata i koji bi uredjaj bio dobar da ovo dobro ocita ( ili alternativno divx sa .divx ekstenzijom na .avi).
Hvala

P.S. Na zvanicnom sajtu Pioneera pise da 380 nema MPEG4 decoder. Na sta se misli?

[Ovu poruku je menjao hir100 dana 02.05.2006. u 16:31 GMT+1]
[ calexx @ 03.05.2006. 10:33 ] @
Citat:
Banderas-Sedmica: Za sretne vlasnike Pioneer-a 380, ako može par pitanja:
Prvo - pokazuje foldere a u njima fajlove koje prepozna, mp3, wma, jpg, avi i slične.
Drugo - prikazuje, trebalo bi i original firmware ali je najbolje sa gufiakovim ili nekom podvarijantom.
Treće - uredno, original firmware ima neka ograničenja tipa dužina imena ili neka slova, gufiakov skoro bez njih.
[ sponge_bob @ 03.06.2006. 00:19 ] @
izashla je nova verzija 1.09.03 from Gufiak or 1.09.03 from subz3ro

pogledajte http://board.softpedia.com/lofiversion/index.php/t2217-1000.html

a ovde ima za skidanje http://www.pioneerfaq.info/eng...DV-585A&question=Firmwares

dobro pazite shta skidate jer posle moze da bude kasno
[ TDK @ 03.06.2006. 20:56 ] @
Da li je neko stavljao ovaj FW i kakva je razlika u odnosu na predhodnu verziju?
[ calexx @ 03.06.2006. 21:31 ] @
Ovako piše a ono što mi liči na važno je da titlovi ne moraju da imaju isto ime kao film, valjda je to do sada bilo obavezno. Ja sam nabacio novi F/W na moj 470 ali kod njega ni do sada nisu morali da se zovu isto a ostalo nisam stigao da overim.
Citat:
- Fixed bug of incorrect displaying position of cursor in DVD menu
- unblocked 4 speeds of fast forwarding for DivX/xvid films. Rewinding is still one, fastest speed.
- fixed some problems with reading subtitles for divx/xvid
- Now the player reads all available subtitles in film folder, even if the subtitle file name differs then film name. It is possible to choose them using Subtitle key on remote control
- intelligent subtitle line cut. It means that if subtitle line is too long and do not fit to the TV screen, the player cuts it just to fit the screen in more rows.
[ sponge_bob @ 05.06.2006. 23:12 ] @
Ja sam skinuo i postavio ovu verziju

1[1].09.03_gufiak_subz3ro_CP1250_font_size.zip

i radi korektno - naziv filma ne mora vishe da bude isti ali mora da bude u istom direktorijumu

- utisak je subjektivan da su slova sada za nijansu deblja ali i dalje ima izbor 4 velichine

- dodato je za pomeranje prevoda gore-dole

- prelom duzeg teksta josh nisam stigao da pogledam ali verujem da i to radi korektno
(intelligent subtitle line cut. It means that if subtitle line is too long and do not fit to the TV screen,
the player cuts it just to fit the screen in more rows.

- slika u pozadini ostala stara uz modifikaciju na bolje

da ne jurite evo URL:
http://board.softpedia.com/ind...tach&type=post&id=1409

Size: 1.3 MB (1,285,696 bytes)

srecno fleshovanje...

samo modeli DV-2850/380/383/585A/588A/686A

WARNING!
You can not use those firmwares to an DV-575A or DV-470. If you do you will end up with a dead DVD player

[Ovu poruku je menjao sponge_bob dana 07.06.2006. u 22:26 GMT+1]
[ skydiver021 @ 16.06.2006. 15:12 ] @
Firmware za DV-380 srpski meni baziran na verziji 1[1].09.03_gufiak_subz3ro_CP1250 - Fontovi u četri veličine + srpski latinica OSD, ostalo sve isto.

http://rapidshare.de/files/23106185/B5CA1096.rar.html

Nakon flešovanja prebacite na srpski latinica u meniju default je engleski.

Fontovi svi outline 1p u četri veličine, dok su kod Subz3ro-a fontovi iste veličine u 4 varijante simple, outline 1p, outline 2p i black background. I naravno srpski meni za sve naše roditelje i ostale koji ne barataju dobro stanim menijima. Ako primetite neke greške u prevodu javite da ispravim.
[ rainymanyu @ 24.07.2006. 01:01 ] @
pozdrav svima..zanima me da li ima problema kod pioneer-a 380 sa brojem mp3 fajlova u jednom direktorijumu, neko mi rece da je ograniceno na 99 a preko tog broja ih "ne vidi".. da li neki od pomenutih firmware-a i ovo sredjuju.. /ps. nemam ovaj player ali planiram kupovinu tokom nedelje pa bi mi koristilo..
e da zanima me i koliko se krecu cene u BG-u,ako nije problem napisite i to.. unapred svima hvala
[ calexx @ 24.07.2006. 17:47 ] @
Nisam siguran koliko fajlova može da vidi ali mi se čini da je 99 malo. Možda je u pitanju 999, kod mene retko pređe nekoliko, tu i tamo neka kompilacija ima preko 20. Ako ti nešto znači, mogu da probam da napravim neki sa više, imam Pioneer 470 ali ne bi trebalo da se tu bitno razlikuju.
Mislim da bi trebalo da je ispod 8k para ali ne znam konkretno, odavno sam prestao da zagleđujem DVD plejere.
[ rainymanyu @ 05.08.2006. 15:01 ] @
ok..ako nije problem proveri pa da kupujem.posto imam gomilu dvd-mp3 diskova ne bih da sve to bude necitljivo i uz novi firmware..pozz,10q
[ calexx @ 05.08.2006. 17:34 ] @
Napraviću sutra DVD sa gomilom MP3, inače ih imam prilično ali sve sređeno po albumima pa nemam ovakvih problema. Možda nije loše da neko ko ima baš 380 to proba. Inače mi se čini da sam neki dan video baš dobro oborene cene, mislim oko 7k za njega tj 11k za 585.
[ rainymanyu @ 06.08.2006. 00:53 ] @
e pa odlicno, proveri a i neko ko vec ima 380 ako moze da testira bilo bi fino da budemo nacisto sa tim..
//ako mozes napisi i gde se moze uzeti po toj ceni,u slucaju da se tako krse pravila foruma,pusti mi na private.. 10q
[ calexx @ 06.08.2006. 16:08 ] @
Probao sam, nabacao sam gomilu .mp3 pod root diska i vidi ga kao mp3 disk sa 655 numera. Kada napravim foldere, vidi 648 fajlova. Moguće da je tu negde granica. Možda je do modifikovanog firmwera, meni ne smeta jer ne vidim neki razlog da mi je sve pod jednim folderom, nemam ni jedan CD sa takvim rasporedom a o DVD i da ne pričam.
Malopre sam prošao pored izloga koji mi je bio najsumnjiviji i nema ih, moguće da su prodati ili da ipak nije ta radnja. Verovatno ti ne bi mnogo značilo jer bi ta razlika pokrila troškove puta naovamo. ;)
[ rainymanyu @ 07.08.2006. 15:26 ] @
hvala u svakom slucaju na testiranju i pomoci pri izboru.. Pozdrav
[ calexx @ 07.08.2006. 18:19 ] @
Pa šta si izabrao?
[ rainymanyu @ 09.08.2006. 21:47 ] @
pa Pioneer DV-380 to je sigurno samo uzecu u Bgu, posto je kod mene u gradu 8990din..e sad ne znam koliko se krecu cene u BGu ali verujem da je jeftinije pa posto idem drugim poslom do glavnog nam grada,da iskoristim i za kupovinu..tako eto mogao bi neko iz BGa da javi na private cenu i prodavnicu ako je raspolozen da pomogne pri kupovini..
[ damil @ 08.10.2006. 23:47 ] @
zna li neko imali fw ovog modela za podrsku divx-a 6?
Pozdrav!
[ sappy @ 30.10.2006. 07:37 ] @
Ovo pitanje - tj. da li uređaj podržava .divx codec vidio sam već tone puta...

Divx je napravio codec 6. tj. nasljednika codeca 5. zbog brojnih unaprijeđenja kod kvalitete slike, bržeg i lakšeg kodiranja, itd.., dakle nije u biti mijenjao sam codec - pa nisu valjda ludi - tko bi im koristio taj codec ako bi se tako drastično promijenio, sva ova masa samostojećih DVD playera sa podrškom za čitanje mpeg4 (avi, divx, xvid) datoteka mogla bi se u tom slučaju baciti u smeće... (osim ako bi gledali samo DVD movie filmove...)...

DAKLE ODGOVOR JE SVAKAKO DA - SVI UREĐAJI KOJI SU PODRŽAVALI DIVX 5 I NASLIJEDNIKE - PODRŽAVAJU I DIVX 6.!!
[ big_z @ 03.11.2006. 03:06 ] @
Da li neko moze da mi pomogne u vezi instaliranja FW u player Pioneer DV-380, pokusao sam da ubacim CD i pritisnem Play, medjutim nista se ne desava.Pretpostavljam da nesto ne radim kako treba!HELP!!!!!!!!
[ svetozar @ 03.11.2006. 06:46 ] @
Citat:
big_z: Da li neko moze da mi pomogne u vezi instaliranja FW u player Pioneer DV-380, pokusao sam da ubacim CD i pritisnem Play, medjutim nista se ne desava.Pretpostavljam da nesto ne radim kako treba!HELP!!!!!!!!

Isti je princip kao i na DV-393 modelu.
Pogledaj http://www.elitesecurity.org/t196697-2-Pioneer-dv-firmware, Duh Sa Sekirom je stavio objašnjenje i slike ekrana!
[ Andjelkovic Miodrag @ 23.11.2006. 22:01 ] @
Ja sam na osnovu ovog foruma kupio dv 380 i ubacio najnoviju dopunu programa sve je super vide se nasa slova sa velikim fontom ali kod nekih DVX filmova nema boje pretpostavljam da mi fali neki codec da li neko zna nesto o tome? Jel ima neko original firmware

[Ovu poruku je menjao Andjelkovic Miodrag dana 24.11.2006. u 08:41 GMT+1]
[ TDK @ 17.01.2007. 22:57 ] @
Mislim da je u pitanju REGION FREE tj. problem sa nekompatibilnoscu standarda PAL,SECAM,NTSC... .Malo sam ispao iz fazona,ali sam uputstvo nasao na nekoj od ranije spomenutih adresa ,tj.postoji procedura kako se ovo sa daljinskim upravljacem resava!
Meni sve radi ok,tako da mislim da nema razloga vracati se na originalni FW!

http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=2217
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=1436&st=160
http://forum.divx.pl/viewtopic...&postorder=asc&start=0

Procesljaj ove forume!
[ Andjelkovic Miodrag @ 22.01.2007. 10:52 ] @
Hvala to je to.

[ vcuk @ 22.01.2007. 12:09 ] @
moze link za skydiver-ov fw?

hvala
[ damil @ 25.01.2007. 19:36 ] @
Citat:
sappy: Ovo pitanje - tj. da li uređaj podržava .divx codec vidio sam već tone puta...

Divx je napravio codec 6. tj. nasljednika codeca 5. zbog brojnih unaprijeđenja kod kvalitete slike, bržeg i lakšeg kodiranja, itd.., dakle nije u biti mijenjao sam codec - pa nisu valjda ludi - tko bi im koristio taj codec ako bi se tako drastično promijenio, sva ova masa samostojećih DVD playera sa podrškom za čitanje mpeg4 (avi, divx, xvid) datoteka mogla bi se u tom slučaju baciti u smeće... (osim ako bi gledali samo DVD movie filmove...)...

DAKLE ODGOVOR JE SVAKAKO DA - SVI UREĐAJI KOJI SU PODRŽAVALI DIVX 5 I NASLIJEDNIKE - PODRŽAVAJU I DIVX 6.!!

da li si ti siguran da ovaj plejer podrzava divx 6, kada je tek izasao divx 6, probao sam pustiti neke demo snimke na pioneeru 380, ali nije htio krenuti fajl ni pod razno, jedino ako nesto nije bilo u redu sa tim fajlovima!