[ danijel385 @ 04.05.2005. 22:26 ] @
Napravio sam program koji bi mi trebao nakon unosenja brojeva ispisivati tablicu i zbroj stupaca i redaka... On to radi, sad je problem sto pri provjeri da li sam unio broj ili slovo da ispise poruku da on samo radi sa brojevima, a ne slovima... Program mi izgleda ovako: code: -------------------------------------------------------------------------------- #include <stdio.h> #include <conio.h> #include <ctype.h> #define SIZE 10 int mat[SIZE][SIZE],i,k,j,m,n,suma,suma2; int main(){ do{ printf("...broj redova: "); scanf("%d",&m); if (isalnum(m)){ printf("...broj stupaca: ");scanf("%d",&n); if(isalnum(n)){ for(i=0;i<m;i++) for(j=0;j<n;j++){ printf("\t[%d][%d]=",i+1,j+1); scanf("%d",&mat[j]); } printf("\nMATRICA je:\n"); for(i=0;i<m;i++){ printf("\n"); for(j=0;j<n;j++) printf("|%4d",mat[j]); } printf("\n"); for(i=0;i<m;i++){ for(j=0;j<n;j++){ suma+=mat[j]; } printf("\n%3d. red= ",i+1); printf("%4d",suma); suma=0; } printf("\n"); for(i=0;i<n;i++){ for(j=0;j<m;j++){ suma2+=mat[j]; } k++; printf("\n%3d. stupac= ",k); printf("%4d",suma2); suma2=0; } }else{printf("\nGeska!Niste unijeli broj.");} }else{printf("\nGeska!Niste unijeli broj.");} }while(1); } -------------------------------------------------------------------------------- Please , help me!!! Hitno mi treba... Thanks in advance |