[ techcode @ 04.05.2005. 22:28 ] @
Trebalo bi mi ovako nesto. Dakle nesto kao kurs u knjizi. Odnosno knjiga + cd ili kaseta (nemam odavno kasetofon, dakle bolje CD). Za vise jezika i to Engleski, Nemacki i Spanski. Najvise i najozbiljnije mi treba za Engleski, Nemacki koji sam ucio u osnovnoj (3. - 8. razred) sam prakticno zaboravio a hteo bih da ga obnovim cisto da mogu da se sporazumem. Isto i za Spanski - sporazumevanje. Pa bih kasnije vec video. Engleski bi trebalo i nesto tipa business kurs ili sta vec. I ako Engleski znam dobro, mozda ne bi bilo lose da "pretrcim" sve ispocetka takodje? Posto imam neku prastaru knjigu u izdanju Kolarcevog Naradnog Univerziteta - Engleski u 50 lekcija iz 1977 - koja mi se veoma svidja, jer ima bukvalno SVE dakle on alfabeta, preko (ne)odredjenog clan-a, vremena, slaganja vremena ... naravno u nekim osnovnijim crtama. Razmisljam se o njihovim (novijim) izdanjima. Ima li neko iskustva sa istima? Koje knjige preporucujete? Ako neko ima druge preporuke, sve je dobrodoslo. Takodje i nesto tipa novine/magazini koji se mogu naci kod nas a na tim jezicima bi mozda bili od koristi, kako bih video sta se koristi u realnom zivotu. Isto vazi i za recnike (elektronske). Pozdrav. [Ovu poruku je menjao secret dana 05.05.2005. u 14:35 GMT+1] |