[ burtonium @ 04.05.2005. 22:49 ] @
Treba mi funkcija koja ima za ulaz dve variable: $novi_ID $stari_ID funkcija rekurzija($novi_ID, $stari_ID) { funkcija proveri dal je $novi_ID isti kao $stari_ID, ako su isti prekida se, ako nisu isti konektuje se na DB i pronadje parent_ID od $novi_ID i poredi jih, i tako sve u krug, dok nije parent_ID == 0 ili ako su parent_ID i novi_ID jednaki izbaca vrednost: da su novi_ID i stari_ID u istom stablu. } Ja to nikako da resim :( Pa mit reba pomoc :( evo i mog koda, koji nikako da uzadovolji moje potrebe ;) Code: function pravilo_premika($old_id, $new_id, $odobreno="") { $sql = "SELECT parentid FROM test WHERE vid='$new_id'"; $sql_query = mysql_query($sql) or die("Query failed : " . mysql_error()); $result = mysql_fetch_array($sql_query); $parent = $result[0]; //echo $parent; //echo $old_id; if ($old_id != 3) { if ($parent != 0){ if ($parent == $old_id) { $odobreno = "no"; } else { $odobreno = "yes"; $this->pravilo_premika($old_id, $parent, $odobreno); } } } else { $odobreno = "no"; } $_SESSION['premik_odobren'] = $odobreno; } HVALA SVIMA UNAPRED! |