[ malitarzan @ 05.05.2005. 13:58 ] @
U jednoj knjizari u Novom Sadu bejah pazario "domacu verziju" Mandrake 10.1 dvd sve sa knjizicom "za pocetnike" sto i jesam kad je u pitanju Linux ali mislim da ovaj problem bas i nema neke veze sa mojim (ne)iskustvom. Naime , pri instalaciji sve ide dobro do trenutka kada trebam da podijelim disk na particije (40 GB Maxtor, prethodno potpuno prazan - bez particija). Nakon tog koraka dobijem gresku tipa "error hddisklist" - ne mogu tacno da se sjetim sta je pisalo ali uglavnom nije mogao da pravilno odredi particije i nastavi instalaciju - i to uvijek ma kako uradio particionisanje (automatski ili rucno). Na kraju sam pokusao sa raznim alatkam za particionisanje i "podmetanje" istih Mandrake-u ali ni to nije upalilo. Ovo je isprobao i moj prijatelj na drugom racunaru sa istom ishodom . Ova dva racunara su sasvim obicne Athlon 2000 - 2400 XP masine sa 256-512 MB ram, nvidia mx400 graficke , moja ploca je a7s333 (najveci krsh koji je asus ikad napravio) a na drugom racunaru je slicna ploca sa via-chipset-om. Dakle ovo nije nista vanserijsko niti prastaro niti super novo pa da bude neke hardverske nekompatibilnosti. Mislim da je greska na dvd disku tj instalacionom programu Mandrake-a a ovako nesto se ne bi smjelo dogadjati na izdanju namijenjom pocetnicima. Ima li jos neko iskustva sa ovakvim problemom ? Snimio sam "iso" sliku dvd-a na hard disk sa Winxp masinom pa mogu da je prepravim i narezem na novi dvd ponovo ako neko zna kako da ispravim ovu gresku. Ili to da ili krecem u lov na autore ovog drecavo zutog izdanja :-) |