[ PETAR- @ 05.05.2005. 14:13 ] @
Napravio sam neki katalog filmova u c# net,koji snima spisak filmova i za svaki film zanr sliku filma(snima lokaciju-(npr. c:/slike) ) rezisera duzinu trajanja glumce kratak opis da li je pozajmljen i kod koga je Snimanje sam odradio tako sto snima svako polje u novi red u tekstualnom fajlu na isti nacin i ocitava PROBLEM: Problem je u unosu polja(textbox) glumci i kratak opis sve lepo radi dok se ne unese vise redova.Kada se unese vise redova javlje se problem u snimanju jer se tada upise vise redova i u fajlu u koji se snima pa onda kada ocitavam taj fajl javlja se graska(pomere se podaci) Kako to da resim? Da li moze da se textbox s vise redova snimi u fajl i da ima 1 red a da se nakon ocitavanja prikaze normalno-vise redova? To sam pokusavao ali nije radilo--radio sam tako da kad se stisne enter upise se @ a kada ocitava i naidje na @ da bude nov red u textbox-u ali imo sam gresku pri ocitavanju jer bi mi ispisalo za 1 slovo manje svaki red opis==pis filmova==ilmova ovo je kod za snimanje Code: snimi.ShowDialog(); string f=snimi.FileName.ToString(); if(f!="") { if(listBox2.Items.Count!=0) //lista pozajmljenih filmova { listBox2.SelectedIndex=-1; listBox2.SelectedIndex=0; } if(listBox1.Items.Count!=0) { listBox1.SelectedIndex=-1; //lista filmova kod mene listBox1.SelectedIndex=0; } System.IO.FileStream a; a=File.Create(f); a.Close(); TextWriter tekstFajl = File.AppendText(f); //foreach (string linija in listBox1.Items) //{ // tekstFajl.WriteLine(linija); //} int i=0,j=0; while(j<brfegeta) { tekstFajl.WriteLine(sfeget[j].ime); tekstFajl.WriteLine(sfeget[j].broj); j++; } tekstFajl.WriteLine("**********"); i=0; while(i<brfilmova) { if((listBox1.FindStringExact(filmovi[i].imefilma))!=-1) { tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].imefilma); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].pslike); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].imef); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].zanr); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].duzina); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].reziser); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].glumci); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].opis); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].gari); } i++; } tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); tekstFajl.WriteLine("**********"); i=0; while(i<brfilmova) { if((listBox2.FindStringExact(filmovi[i].imefilma))!=-1) { tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].imefilma); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].pslike); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].imef); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].zanr); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].duzina); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].reziser); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].glumci); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].opis); tekstFajl.WriteLine(filmovi[i].gari); } i++; } //foreach (string linija in listBox2.Items) //{ // tekstFajl.WriteLine(linija); // } tekstFajl.Close(); MessageBox.Show("uspesno snimljeno!"); } } |