[ MICKEYZR @ 05.05.2005. 15:10 ] @
Kako ubaciti ćirilicu (tj tekst ćirilični) u flash (mx) ili isti u swish 2.0. Operativni sistem win98 ili win xp (imam oba)! molim za podrobno objašnjenje pošto sam po ovom pitanju baš neuki Laza. Unapred zahvalan!
[ proNick @ 05.05.2005. 19:20 ] @
Mozes.

Vazno je da se film eksportuje u formatu SWF 6, a ne u nekom manjem (5, 4, i sl.).

To je ono sto moras da podesis na Swishu, a to radis u panelu Export. Otvaras ga sa Panels -> Export.

Kod Swisha po defaultu nije podesen na SWF 6, i zato ne mozes da exportujes film sa nasim slovima.

Slicno podesavanje imas i kod Flasha: File -> Publish Settings -> Flash, pa Version.

Probaj sada i javi ako negde zapne.
:-)
[ MICKEYZR @ 05.05.2005. 22:13 ] @
Dakle, ne radi.
Verzija programa swish je 2.0. Možda je matora, ali ja stvarno u panel-exportu ne vidim nikakvo podešavanje verzije filma. Tu je samo za film
preload sadržaja,kao i sledeće opcije share fonts, text as shapes, ... Moguće je podešavati i export opcije za html, kao i za scenu, objekat, avi fajl, kompresiju i to je to.

Flash mx takođe ne radi. podešeno je sve kao što si rekao (odgovarajuća verzija) ali ni dalje od ćirilice ni traga ni glasa. da stvar bude zanimljivija pojavljuje se pri ćiriličnom izboru tastature latinično ž (???).

dakle ili su ovde neki gremlini (u mom compu) il sam ja duduk!
[ psychovision @ 06.07.2005. 19:26 ] @
Prijatelju,

U Swishu ti se daje mogucnost i da fontove exportujes kao bitmape. ukoliko ti je neophodno da imas cirilicu onda probaj tako. mada mislim da je sa novijim swf6 exportom moguca cirilica. Probaj da nadjes noviju verziju Swisha :)

Puno pozdrava,
Pinky
[ vojjin @ 12.08.2005. 13:20 ] @
Elem,
kako ja znam, a dobro znam jer sam u flash ubacivao i cirilicu i japanski i arapski, sve zivo....
Ako kreiras static text, onda naravno unosis tekst rucno u flashu. mozes samo sa fontom koji ima Cyrllic scripting (recimo Arial, Times New Roman i sl.). Ako radis kao dynamic text, najsigurnije je da unosis kao unicode string i onda nema greske... meni se desavalo da tekst napisem cirilicnom tastaturom u action scriptu... i jedno vreme ga ima... odjednom nestane i pojave se "?????"... ne znam zasto, ali znam da ako napisem da je mytext.text="\u0432\u043E\u0458\u0458\u0438\u043D" siguran sa da ce izaci "vojjin" u cirilici... bez greske (naravno izabrani font mora da ima cirilicu u sebi).
A kao input text da korisnik unosi zaboravi... nikako nisam uspevao... ali sam primetio da oni koji imaju cirilicni windows to mogu...
Ako ti je ovo pomoglo, pogotovu ono sa \u kodovima, reci pa cu ti poslati program koji sam ja pisao za sve zive i nezive konverzije .....

Pozdrav