[ SmilieBG @ 05.05.2005. 18:11 ] @
Pozdrav, Naime, situacija je sledeca: Kod kuce, preko SSH tunneling mogu da forwardujem proxy od mreze na poslu i na taj nacin (preko tog proxy-a) pristupam svim stranicama u mrezi na poslu. Da bi to ostvario, pored toga sto moram imati SSH vezu (i istovremeno tunneling), moram da namestim browser da proxy ide na port (localhost) koji sam podesio u tunneling. E, sada: na poslu imamo recimo 20 stalnih stranica koje posecujemo. Mogu li ikako da podesim Windows, browser, mrezu, modem, sta-god, da kada ukucam jednu od tih 20 adresa, da automatski ide preko proxy-a (localhost), a za ostale da ide 'normalno' (router u mojoj mrezi)... Dakle, nesto slicno konceptu fajla hosts u Windows-u, gde mogu da podesim da mi se moja.adresa.nesto resolvs u sta god mu ja kazem... Masina se vrti na Windows XP Professional i imam naravno admin pristup, prema tome sve mogu da podesavam... Ono sto mi 'smeta' jeste sto svaki put kada moram da pristupim nekoj stranici na poslu moram da u IE podesavam proxy (ok, nije strasno 8-9 click-a misem), ali ako postoji udobniji nacin...? Jedino sto sam ja smislio jeste 2 razlicita browsera od kojih jedan stalno na proxy-u od posla... :) Poz, Sale |