[ dredeexx @ 05.05.2005. 19:39 ] @
Imam jedan problem, naime kada umrezim dva racunara i mreza radi bezprijekorno vide jedan drugoga, problem se desi kada zelim sa drugog racunara povezati se na internet koji ide preko ADSL modema. Prvi racunar je Getawey i net radi ok a kada sherujem konekciju na drugi nemam pristupa netu nikako, oba OS su XP SP1, ne znam u cemu je problme, dali je neko imao slicno iskustvo molio bi da mi objasni..

[Ovu poruku je menjao Milan Andjelkovic dana 05.05.2005. u 20:51 GMT+1]
[ Milos Stojanovic @ 06.05.2005. 09:33 ] @
Ajde malo pojasni. Kada koristiš Internet Connection Sharing, onda na oba računara nemaš pristup internetu? Proveri da li su ti IP adrese i dalje iste, jer ICS ume bez pitanja da promeni lokalne IP adrese kada se uključi.
[ dredeexx @ 06.05.2005. 17:35 ] @
IP adrese su OK da upravi su poremete se poslije ICS-a ali vratim kako treba da bude ali opet nista, na jednom racunaru sve ok bude internet radi a na drugom nefunkcionira nikako stvarno ne znam do cega je pokusao sam svasta nesto ali neide.
[ Milos Stojanovic @ 09.05.2005. 16:07 ] @
Pa ako na serveru internet radi, onda je ili do firewalla (bilo na klijentu bilo na serveru) ili do loše podešene mreže, predložio bih ti da pročitaš FAQ, i da pratiš uputstva koja nađeš tamo, korak po korak, pa onda javi rezultate.
[ kUjKoJa @ 21.03.2007. 14:47 ] @
Podesi mrežnu konekciju na računaru na kome ti je adsl priključen "ručno" (Statička IP adresa)
Na drugom mrežnom računaru, podesi mrežnu konekciju na "automtaski" (DHCP i DNS servisi startovani)
i onda, na glavnom računaru "bridžuj" mrežne konekcije, i to je to..
(selektuješ oba mrežna adaptera, desniklik i "bridge connections")