[ broker @ 06.05.2005. 18:57 ] @
U poslednje vreme je pocelo da mi se desava nesto vrlo cudno. Ovislink ne propusta DHCP. Ovislink je podesen kao klijent i kaci se na AP. Iza AP-a je ruter (MikroTik) sa DHCP serverom. Ako je Ovislink podesen da preuzima svoj IP od DHCP-a, to radi, medjutim racunar koji je spojen na klijentski Ovislink ne moze da preuzme DHCP od rutera. Ovo se na nekim uredjajima desava a na nekim ne (po pravilu desava se na svim novijim uredjajima koje smo instalirali). Takodje ne moze da prodje ni PPPoE. Kada racunaru podsim rucno IP adresu sve radi kako treba. Probao sam isti Ovislink uredjaj u AP rezimu (spojen na ruter kablom) i on tada bez ikakvih problema propusta DHCP do racunara koji je na njega spojen wireless-om. Probao sam firmware 3.00F i 3.00I i sa oba se isto desava. Ovo je verovatno povezano sa drugim problemom kojisam primetio a to je da se desava da kada racunar korz ovilsink klijent trazi DHCP, upit biva poslat pod MAC adresom ovislinka a ne stvarnom MAC adresom racunara koji salje upit (medjuitm, sva kasnija komunikacija ide preko stvarnog MAC-a). Ovo moze da objasni zasto ne prolazi DHCP upit racunara, jer je ako Ovislink uputi DHCP upit sa svojim MAC-om, naravno da ne moze dobiti ispravan odgovor jer je za njegovomMAC-u vec dodeljen IP. Da li je neko imao slicnih problema? |