[ Mihailo @ 07.07.2002. 01:09 ] @
Kako da stavim novu verziju? Nesto sam citao po netu i jedino sto sam saznao da cu morati sistem da updatejum, a (gle malera) od neke novije verzije je Perl kao port, a ja imam 4.4 gde je "integrisan u sistem" - koliko sam ukapirao. Ili mozda ima neki nacin drugi? Sve je pocelo od toga da nemogu da napravim port nove Mozille bez novog Perla.
[ B o j a n @ 07.07.2002. 02:28 ] @
Nažalost moraćeš da updejtuješ ceo sistem. Ili pak možeš da se upgrejduješ malko bezbolnije na 4.5, naravno ukoliko verzija perl-a u tom -RELEASE zadovoljava tvoje potrebe.
[ Gojko Vujovic @ 07.07.2002. 10:52 ] @
Nene, nema potrebe za upgradeom celog sistema.

Na FreeBSDovima u kojima perl dolazi u default instalaciji, i gde su neke system scripte urađene u perlu, bolje je ne dirati taj sistemski perl i instalirati novi na nekoj drugoj lokaciji.

pkg_add ili nešto slično, šta već preferiraš, svejedno.. updateuj ports tree (cvsup na primer) i mislim da možeš i iz portova da ga dovučeš.

Ja sam ga lično stavio preko CPAN mreže, ako znaš to da koristiš, pusti da skida i ostavi komp jednu noć na dialupu, imaćeš do jutra sve spremno.. onda malo konfiguracije i to je to. Komanda je "perl -MCPAN -e shell;". Onda "?" za kraći help i listu komandi..