[ _vs_ @ 07.05.2005. 12:34 ] @

napisao sam u c-u aplikaciju koja vrsi sabiranje dva
broja. to je zbir.exe

sa serveru sam preko php-ove f-je 'system' pokrenuo
ovu aplikaciju preko

Code:

system ('zbir.exe')

kod za zbir.exe izgleda ovako:

Code:

.
  .
  int a,b,c ;
  a=10 ;
  b=5  ;
  c=a+b;

printf("Vrednost za c je %d", c);

interesuje me dali mi neko moze reci kako da prosledim
vrednosti za promenljive a i b.
hocu da ih recimo korisnik unese preko forme a da ih ja
prosledim u zbir.exe pa da iz njega stampam rezultat.

sve radim iz php-a...
[ _vs_ @ 07.05.2005. 15:31 ] @
imam ideju da promenljive pisem u neku datoteku koju cu include-ovati, ali me interesuje dali je to pametno i dali mozda neko ima bolje resenje ?
[ m_k @ 07.05.2005. 17:28 ] @
Neznam odgovor ali me zanima sto koristis exe file da saberes dva broja?
[ _vs_ @ 07.05.2005. 20:59 ] @
koristim ga kao probu

prava namena je da iz c-a pristupim mikrokontroleru a da istovremeno mogu da ga administriram preko web-a (php)

ako neko moze da mi pomogne neka kaze, ili ako je neko radio nesto slicno neka kaze kako je to resavao ....
[ Nemanja Avramović @ 07.05.2005. 21:42 ] @
u chemu radish exe? ako je kojim slucajem u pitanju delphi, imas ovde nesto zanimljivo... php4Delphi... mocna stwar

http://members.chello.be/ws36637/php4delphi.html

sa tim mozes da pravis custom extensions ;)

edit: sada vidim da je u pitanju c, ali ima tamo i za ostale jezike nesto... cini mi se
[ Goran Rakić @ 08.05.2005. 00:28 ] @
Ovaj tvoj program uopste i ne prima vrednosti, vec su one staticki linkovane u sam program. Najpre preradi program da ulaz cita preko parametara komandne linije (argv u main() ), a onda prosiri system kako bi mu poslao i parametre. Pazi na sigurnost pri pozivu system funkcije sa parametrima. Druga mogucnost je da koristis popen pa da onda u programu citas sa standardnog ulaza, ili da lepo pajpujes ulaz... Na kraju tvoj program moze biti PHP ekstenzija, ali to ti vec ne treba.
[ _vs_ @ 08.05.2005. 12:19 ] @
probacu da prvo napravim program da mu sa komandne linije mogu proslediti vrednosti !

ako to budem uspeo onda ima smisla gledati o 'system' f-ji i php-u.