[ svetiduje @ 08.05.2005. 10:24 ] @
| Na internetu sam našao skoro 14 000 000 stranica koje spominju "zero point energy"!?
O čemu se tu u stvari radi i zašto se na trulom zapadu tome posvećuje tolika pažnja.
pozdrav |
[ mracninone @ 08.05.2005. 16:24 ] @
Pa to je upravo isto pitanje koje sam ja postavio na mom postu, procitaj odakle zakljucak da prazan vakuum mora da podleze relaciji neodredjenja...
[ HighCurrent @ 26.05.2005. 22:43 ] @
U svakom kubićnom centimetru prostora postoji energija milijardi atomskih eksplozija (bombi).Free energy uređaji su u mogućnosti tu energiju iskoristiti i pretvoriti u nama koristan rad.Iako sam se dugo vremena igrao s tim stvarima,nisam nikada uspio ništa postići,ali znam da je to moguće,ali još mi premalo o tome znamo da bi nešta napravili
[ svetiduje @ 29.05.2005. 21:49 ] @
Znam da je Tesla govorio da je energija svuda oko nas i da je treba samo uzeti, ali me zanima da li je moguće dobiti energiju sa koeficijentom iskoristvosti (dobiveno/uloženio) većim od 1. naročito u pogledu elektromagnetske energije. Dopuštaju li Maxwellove i Lorentzove jednadžbe takvo što, jer su ipak one postulirane i sa njima je lako baratatina papiru, međutim da li stvarno do kraja opisuju pravao stanje elektromagnetizma.
[ pppooo @ 01.07.2005. 14:10 ] @
Koloko ja znam vaj pojam je povezan sa pojmom šta ako bi se atom doveo do temperature apsolutne nule, kada bi svako kretanje trebalo da prestane, pa talo i kretanje elektrona oko jezgra, a to se valjda ne dešava, po kvantnim fizičarima. Ostale priče o cilindru koji napunjen vodom pogoni auto kada se npr. samo stavi i auto bez veze sa motorom su bezveze....
[ espresso @ 04.10.2007. 23:31 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.