[ fileing @ 10.05.2005. 00:29 ] @
Pomoć!!!!!!
Pri instalaciji bilo koje verzije nero vision kaže mi slediće:
En error occurred during copy proces (file name:).
Error 6.
The handle is invalid.
Please reboot computer and try again.
Šta je error 6?
Jel neko imo ovakav problem?
Dodajem sliku te jbne poruke pri instalaciji.
Napomijem da sam instalirao gomilu OS na raznoraznim konfiguracijama i samo ja imam problema sa Nerom. Neverovatno zar ne?
[ PAC MAN @ 14.05.2005. 02:17 ] @
Error6 = greska za nelicencirani softver za neki slican graficki program , najverovatnije je u sukobu sa nekim slicnim grafickim programom koji radi u pozadini windowsa , a postoji i trojanac koji "jede"graficke resurse
[ jocar @ 14.05.2005. 17:53 ] @
Najverovatnije si imao standardni Nero instaliran i to neku prethodnu verziju i installer je nalazi i identifikuje kao nelegalnu ( hm, da li je moguce ? ). Obrisi taj Nero, pomocu nekog od Registry cleaner-a obrisi kljuc za njega u registri bazi, instaliraj NeroVision, pa onda ponovo Nero Standard, i bice sve ovce na broju i svi vuci siti...
Pozdrav!
[ Ivan Dimkovic @ 14.05.2005. 18:01 ] @
"Error 6 - File Handle is Invalid" je greska koju vraca Windows Kernel programu koji pokusava da kopra fajl a "drska" sa kojom je otvoren fajl ne valja. Nero installer samo prikazuje tu gresku na ekranu zato sto operacija kopiranja fajla (source -> destination) nije uspela.

Tako da nema puno veze sa serijskim brojem :) A razlog zasto i drugi programi pokazuju "gresku 6" je prost - zato sto je to Windows sistemska greska :-)

Razlozi za ovo mogu biti svakojaki... ovo u principu ne bi trebalo da se desava, jer to lici na programsku gresku ili na neki malfunction u hardveru.

Moguce je i da neki low-level 3-party softver blokira pristup nekom fajlu (antivirus?) na jako cudan nacin pa Windows signalizira da je doslo do problema u kopiranju fajla.


Probaj sledece -

1. Downloaduj Nero sa lokacije od poverenja (www.nero.com)

2. Izadji iz bilo kog programa koji moze da koristi Nero DS filtere (svi Nero programi, Windows Media Player, itd...)

3. Obrisi (deinstaliraj) svaku staru staru verziju Nero-a

4. Za svaki slucaj, privremeno iskljuci AV softver (ne bi smelo da bude problem, ali cisto da se i to eliminise)

5. Instaliraj Nero

Ako i dalje dobijas istu gresku, problem je malo veci - pa treba testirati ceo sistem.